Stilling:

Avdelingsleder - Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring

Søknadsfrist 30. september 2018

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Universitetet ligger i Norges tredje største byregion, med et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal være en drivkraft i regionens kunnskapsutvikling og et internasjonalt forskningsuniversitet med vekt på nyskapning og innovasjon. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Handelshøyskolen ved UiS tilbyr bachelorutdanninger i økonomi og administrasjon, revisjon og regnskap samt rettsvitenskap. I tillegg tilbys master i økonomi og administrasjon (siviløkonomutdanning), master i regnskap og revisjon, erfaringsbasert masterprogram rettet mot næringslivet samt forskerutdanning (PhD). Fakultetet legger til rette for utdanning, forskning og formidling innenfor en stor spennvidde av fag, som økonomi, finans, markedsføring, rettsvitenskap, organisasjon og ledelse. Universitetets Senter for innovasjonsforskning og Senter for entreprenørskap er organisatorisk plassert ved fakultetet. Pr i dag er ca 90 ansatte og 1.200 studenter tilknyttet fakultetet.

Fra 1.1.2019 organiseres fakultetets faglige virksomhet i tre avdelinger; Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring, Avdeling for regnskap og rettsvitenskap og Avdeling for samfunnsøkonomi og finans. Fakultetet vil være matriseorganisert. Fagavdelingene, ledet av avdelingsleder, har ansvar for å bidra med emner og undervisning på tvers av de ulike studieprogrammene som på sin side har egne studieprogramledere.

Avdelingsleder er leder for den samlede virksomheten ved den nyetablerte Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring. Hun/han rapporterer til dekan og inngår i ledergruppen ved Handelshøgskolen ved UiS.

Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring har som mål å sikre ettertraktede studier i et attraktivt læringsmiljø, og avdelingen vil levere undervisning til bachelor- og masterprogrammet i økonomi og administrasjon, og masterprogrammet regnskap og revisjon. Avdelingen skal videreutvikle og styrke en kultur for innovasjons- og entreprenørskapsaktiviteter. Videre skal avdelingen styrke fakultetets omfattende forskningsproduksjon, og bidra til at fakultetet blir en internasjonalt anerkjent forskingsinstitusjon innenfor sitt fagområde. Det skal legges til rette for økt publisering i internasjonalt anerkjente kanaler, men forskningen skal også være arbeidslivsrettet og samfunnsrelevant. Det er derfor viktig å skape relasjoner til arbeidslivsaktører i en forskningskontekst, men like viktig er det at våre studenter får jobbe med relevante problemstillinger i samarbeid med arbeidslivet og de bransjene vi utdanner til. I tillegg vektlegges det at fakultetet skal være internasjonalt orientert i videreutviklingen av våre faglige aktiviteter. Det er også svært viktig for fakultetet å bli internasjonalt akkreditert, slik at avdelingen må innrette sin totale virksomhet inn mot de krav som internasjonale akkrediteringsbyråer stiller, i første rekke European Foundation for Management Development (EFMD).

Som avdelingsleder vil du ha det faglige og administrative resultatansvar for avdelingens totale virksomhet og personalansvar for ansatte ved avdelingen. Fra etablering vil den nye avdelingen ha ca 35 ansatte. Videre vil du ha medansvar for fakultetets totale virksomhet og at fakultetets samlede ressurser brukes på en effektiv og hensiktsmessig måte i samsvar med universitetets målsettinger. Det forventes at avdelingsleder deltar i avdelingens undervisnings- og forskningsaktivitet.

Avdelingsleder ansettes på åremål for fire år med mulighet for ansettelse i ytterligere to perioder på fire år.

Vi søker etter en utviklingsorientert avdelingsleder som har:

  • en motiverende og inkluderende lederstil preget av samarbeid, medvirkning og dialog
  • relevant erfaring, ledererfaring fra kunnskapsorganisasjon er en fordel
  • prioriterings-, beslutnings- og gjennomføringsevne
  • evne til å inspirere til faglig utvikling
  • ambisjoner om aktivt å bidra med undervisning og forskning
  • vitenskapelig kompetanse på minimum doktorgradsnivå innenfor et relevant fagområde
  • erfaring fra undervisning, forskning og formidling på universitets-/høgskolenivå
  • evne til å bygge og ivareta nettverk og allianser, lokalt, nasjonalt og internasjonalt

Arbeidsspråk er norsk og engelsk.

Vi tilbyr:

  • en sentral lederposisjon ved et nyetablert fakultet i positiv utvikling
  • dyktige, motiverte og engasjerte medarbeidere i aktive fagmiljø
  • interessante og utviklende lederoppgaver
  • en god mulighet til å være med å forme framtida gjennom utvikling av undervisning, forskning og formidling
  • lønn og øvrige arbeidsvilkår etter avtale
  • medlemskap i Statens pensjonskasse, som sikrer gode pensjonsrettigheter.

Stillingens organisatoriske plassering, ansvarsområde og arbeidsoppgaver er nærmere redegjort for i stillingsbeskrivelsen.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Spørsmål om ansettelsesprosessen kan rettes til senior HR-rådgiver May Merete Tjessem Opdal, epost may-m.t.opdal@uis.no, tlf 51 83 30 11 / 402 39 696.

Universitetet ønsker flere kvinner i ledende stillinger og oppfordrer derfor kvinner til å søke. Det praktiseres kjønnskvotering i samsvar med Hovedavtalen i Staten.

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Vitnemål, attester og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden. Last opp alle vedlegg som separate filer. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

STILLINGSBESKRIVELSE

Organisatorisk plassering:

  • Avdelingsleder er leder for den samlede virksomheten ved Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring.
  • Avdelingsleder rapporterer til dekan ved Handelshøgskolen ved UiS
  • Avdelingsleder inngår i fakultetets ledergruppe.

Fakultetets faglige virksomhet er matriseorganisert. Fagavdelingene, ledet av avdelingsleder, har ansvar for å bidra med emner og undervisning på tvers av de ulike studieprogrammene som på sin side har egne studieprogramledere.

Ansvarsforhold og arbeidsoppgaver:

Avdelingsleder har medansvar for fakultetets totale virksomhet og at fakultetets samlede ressurser brukes på en effektiv og hensiktsmessig måte i samsvar med universitetets målsettinger.

Innenfor universitetsstyret og fakultetsstyret sine rammer, samt de føringene som legges av fakultetets dekan, vil hovedelementene til avdelingsleders ansvar og myndighet være:

  • Avdelingsleder har det faglige og administrative resultatansvar for avdelingens totale virksomhet.
  • Avdelingsleder har personalansvar for ansatte ved avdelingen, herunder ansvar for helse, miljø og sikkerhet. Avdelingsleder skal arbeide aktivt med personalledelse, medarbeiderutvikling/faglig utvikling og videreutvikling av et godt faglig og sosialt arbeidsmiljø.
  • Avdelingsleder har undervisningslederansvar og ansvar for videreutvikling av kvalitet og relevans innenfor studieprogrammene ved avdelingen. Avdelingsleder skal arbeide med utvikling av et godt læringsmiljø og samarbeid med relevante samarbeidspartnere i praksisfeltet.
  • Avdelingsleder har lederansvar for forskning og utvikling, forskningsformidling, innovasjon og oppfølging av dette i avdelingen og i samarbeid med andre på relevante områder.
  • Avdelingsleder skal legge til rette for utvikling av eksternt finansiert virksomhet og bidra til å øke den eksterne finansieringen fra arbeidslivet, EU og Norges forskningsråd.
  • Avdelingsleder skal arbeide aktivt med utvikling av avdelingens strategi med utgangspunkt i overordnede mål og strategier fastsatt av universitets- og fakultetsstyret, og initiere endringer som er nødvendige for å gjennomføre vedtatte strategier.
  • Avdelingsleder har ansvar for implementering av beslutninger vedtatt av universitets- og fakultetsstyret, samt dekan.
  • Avdelingsleder skal gjennom rapportering til fakultetets ledelse bidra til å gi et mest mulig relevant og korrekt bilde av avdelingens situasjon.
  • Avdelingsleder skal sørge for god kommunikasjon og informasjon internt og eksternt.
  • Avdelingsleder skal bidra til et godt samarbeid innad på fakultetet, representere avdelingen utad, bygge nettverk og allianser og initiere samarbeid med samfunns-, kultur- og arbeidsliv - lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Det forventes at avdelingsleder deltar i avdelingens undervisnings- og forskningsaktivitet.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS