Stilling:

Spesialbibliotekar / rådgiver

Søknadsfrist 1. august 2018

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet, Universitetsbiblioteket (UB) er organisert i tre avdelinger, med til sammen 11 bibliotek i Tromsø, Alta og Hammerfest, Narvik og Harstad. Bibliotekene er nært knyttet til fagmiljøene og UB legger vekt på nyskaping og aktiv dialog med sine brukere.

Forskning, utdanning og formidling er viktige områder for våre tjenester og vi har en offensiv holdning til utfordringene et moderne forskningsbibliotek står overfor. Elektroniske tjenester, undervisning i bruk av bibliotekets ressurser, desentralisert undervisning, institusjonspublisering og annen formidling utgjør viktige satsingsfelt for UB.

Vi søker en selvstendig, fleksibel og løsningsorientert medarbeider til Universitetsbiblioteket i Tromsø. Stillingen tilhører Universitetsbibliotekets (UBs) Avdeling for publikumstjenester, og daglig arbeidssted vil være Natur- og helsebiblioteket. Man må imidlertid påregne arbeid, for eksempel i form av skrankevakter, på andre av UBs bibliotek i Tromsø.

Den som ansettes vil i stor grad arbeide med publikumskontakt og formidling. Eksempel på arbeidsoppgaver er skranketjeneste, utvikling av læringsrom, samlingspleie, brukeropplæring, undervisning og informasjonsarbeid online og i biblioteket.

Kvalifikasjonskrav

  • Høyere utdanning på minimum bachelornivå. Søkere med mastergrad er særlig ønsket, gjerne med bibliotekfag i fagkretsen, men dette er ikke et krav.
  • Gode digitale kunnskaper dokumentert med formalkompetanse eller beskrevet som erfaring med bruk av digitale systemer.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk og på engelsk.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Gode kommunikasjonsevner
  • Resultat- og utviklingsorientert holdning
  • Evne til å sette seg raskt inn i nye oppgaver
  • Erfaring fra fag- eller forskningsbibliotek og/eller formidlingsvirksomhet
  • Serviceorientert
  • Kjennskap til UH-sektoren
  • Erfaring med biblioteksystemet Alma

Personlig egnethet tillegges vekt.

Universitetsbiblioteket er i stadig utvikling og stillingens arbeidsoppgaver og/eller ansvarsområde kan endre seg over tid. Dette stiller store krav til omstilling og den som tilsettes må være villig til å tilpasse seg slike endringer.

Stillingen lønnes som spesialbibliotekar kode 1515, eller rådgiver kode 1434, i henhold til statens lønnsregulativ avhengig av kvalifikasjoner. Fra bruttolønn trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger ved seksjonssjef Mariann Cesilie Løkse, telefon 77 64 41 46, mariann.lokse@uit.no.

Søknad sendes elektronisk på søknadskjema på www.jobbnorge.no.

Generelt

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn.

Universitetet har avtale om inkluderende arbeidsliv og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne.

Vi behandler personopplysninger du skriver i søknad og CV i henhold til lov om behandling av personopplysninger. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan du be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at opplysninger skal offentliggjøres. Hvis du har bedt om unntak, vil du bli varslet i forkant dersom universitetet bestemmer at opplysningene likevel skal offentliggjøres.

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 1. august 2018

Web: www.uit.no

Powered by Labrador CMS