Stilling:

Forskningsadministrativ rådgiver / seniorrådgiver

Søknadsfrist 26. august 2018

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

Ved UiT Norges arktiske universitet, Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) er det ledig en fast 100% stilling som rådgiver/seniorrådgiver i forskningsadministrasjon. Stillingen er plassert i Seksjon for forskning og formidling. Seksjonens primære ansvarsområder er å tilby tjenester og administrativ støtte til vitenskapelig ansatte og fakultetsledelsen innenfor eksternt finansierte prosjekter, forskningsformidling og forskerutdanning.

BFE består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen i Tromsø. Fakultetet utøver forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, dyrs tilpasning til klima og livet i Arktis, bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning.

Arbeidsoppgaver

Stillingen vil bli en del av vårt team som arbeider med forskningsadministrasjon. Den tilsatte vil hovedsakelig arbeide med oppgaver knyttet til eksternt finansierte prosjekter, men vil også ta del i annen administrativ aktivitet innenfor seksjonens ansvarsområder.

Sentrale arbeidsområder for stillingen vil omfatte rådgiving og handtering av avtaler/kontrakter i samband med forskningsprosjekter, samt administrativ støtte ved prosjektsøknader. Fakultetet ønsker å styrke FoU-samarbeid med næringslivet, og stillingen får et særlig ansvar for å følge opp og utvikle kompetanse for samarbeid med næringsaktører.

Aktuelle arbeidsoppgaver omfatter

  • Administrativ handtering og kvalitetssikring av FoU-avtaler
  • Administrativ oppfølging av fakultetets prosjektportefølje
  • Søknadsstøtte, herunder budsjettering og vurdering av prosjektklassifisering
  • Lederstøtte
  • Administrativt utviklingsarbeid, herunder forbedringsprosesser
  • Øvrige forskningsadministrative oppgaver og kompetanseområder, inkludert forskningsdokumentasjonssystemet Cristin, FoU-termin, Open science, forvaltning/administrasjon av interne utlysninger

Endringer i stillingens innhold og arbeidsoppgaver må kunne påregnes.

Kvalifikasjon og erfaring

Vi søker en selvstendig, strukturert og systematisk administrator som motiveres av å gi god sørvis til våre forskere og fagmiljø.

Det er ønskelig med erfaring fra vurdering, kvalitetssikting og handtering av FoU-avtaler og således kan stillingen passe for personer med juridisk bakgrunn som har arbeidet innenfor dette området. Stillingen vurderes også å passe for personer med erfaring fra forskning, og det ønskelig at søkere har kunnskap om administrasjon av prosjekter fra NFR, EU og andre finansieringskilder.

Søkeren bør ha god vurderingsevne og blikk for ufordelaktige avtaleformuleringer, men han/hun må også være pragmatisk og løsningsorientert. Vi ønsker søkere med følgende kvalifikasjoner og erfaringer

  • Høyere utdannelse, minimum mastergrad.
  • Det er ønskelig med erfaring fra vurdering/kvalitetssikring av FoU-avtaler, og/eller erfaring fra forskning/forskningsadministrasjon
  • Erfaring med søknadsprosesser og administrasjon av prosjekter til Forskningsrådet, EU og andre finansieringskilder
  • Evne til å jobbe strukturert og selvstendig
  • Gode samarbeidsevner

Det forutsettes gode norsk- og engelskkunnskaper (både muntlig og skriftlig). Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Betingelser

Lønn etter statens regulativ kode 1434 rådgiver. Godt kvalifiserte kandidater kan bli tilsatt som 1364 seniorrådgiver. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Kontakt

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til:

  • Leder for forskningsseksjonen Rune Larsen, tlf. 776 45552 / 926 20 132, e-post: rune.larsen@uit.no eller
  • Fakultetsdirektør Terje Aspen, tlf. 77 64 60 03 / 977 66 247, e-post: terje.aspen@uit.no

Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no.

Søkere som blir invitert til intervju må ta med originale vitnemål og attester.

Generelt

Fra bruttolønnen trekkes lovfestet pensjonsinnskudd. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen i annonsen.

På bakgrunn av et personalpolitisk mål om at arbeidsstaben skal gjenspeile befolkningssammensetningen generelt, både når det gjelder kjønn og kulturelt mangfold, oppfordres spesielt kvinner og personer med minoritetsbakgrunn til å søke.

Universitetet er IA-virksomhet og vil forsøke å legge arbeidsforholdene til rette for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; Personopplysningsloven.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista.

Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS