LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Prosjektøkonom / controller

Søknadsfrist: 12.02.2023

Veterinærinstitutt

Det norske Veterinærinstitutt er et forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.


Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nåes gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.


Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.


Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referanselaboratorium for Verdens dyrehelseorganisasjon (OIE) på flere områder.


Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Viken.


For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: www.vetinst.no.

Er du økonom og ønsker å jobbe i en forsknings- og kunnskapsorganisasjon med et viktig samfunnsoppdrag?

Veterinærinstituttet trenger flere dyktige medarbeidere på laget og søker nå etter en økonom/controller som skal ha et spesielt ansvar for prosjektøkonomi.Stillingen inngår i en tverrfaglig kompetansegruppe for forskningsstøtte, som består av rådgivere innen forskning, kommunikasjon, informasjonsforvaltning og prosjektøkonomi. Du vil jobbe tett med kompetente fagmiljøer, noe som gir det en variert hverdag og stort spenn i utfordringer og oppgaver. Du vil i stor grad få være med på å utvikle tjenester og stillingen selv. Du blir en del av seksjon for økonomi og vil rapportere direkte til økonomisjef. Økonomiseksjonen som i dag består av 7 medarbeidere; har ansvaret for økonomi-, lønns- og innkjøpsprosessene og for å bidra til instituttets virksomhetsstyring, samt være veileder og rådgiver for øvrige i virksomheten.

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Vår nye rådgiver skal bidra til god økonomistyring i Veterinærinstituttet gjennom økonomisk oppfølging, rapportering og kontroll av prosjekter. Du vil bidra til at prosjektleder har kontroll og oversikt over økonomien i sine prosjekt, sikre finansiering, at rapporter avleveres, at kontrakter inngås og følges opp, samt for øvrig å være en støttestiller og rådgiver i forhold til styring og beslutninger. Du vil ivareta kvaliteten på prosjektenes regnskap, - herunder sikre riktig inntektsføring i VIs regnskap, sikre økonomisk prosjektrapportering, prognoser og budsjettarbeid. Til stillingen ligger det et ansvar for å ha kunnskap om finansieringsordninger, aktuelt regelverk, retningslinjer, instrukser og rutiner og å kvalitetssikre prosjektene opp mot disse (internkontroll). Du vil være veileder for prosjektleder i økonomi-/ kontrakts-/ og rapporteringsspørsmål og drive opplæring innenfor de samme oppgaver. Du vil være prosjektleders ressursperson innen prosjektøkonomi og regnskap. Du vil i tillegg være involvert i øvrige oppgaver i økonomiseksjonen, og for øvrig i andre oppgaver i prosjektstøtteteamet.

Kvalifikasjoner

Vi søker en økonom med god forståelse for regnskap, prognoser og budsjettarbeid. Du har økonomiutdannelse, og gjerne erfaring med prosjektoppfølging. Dersom du har kjennskap til nasjonale og internasjonale forskningsfinansieringssystemer vil det også telle positivt. Vi ser etter deg som vil være med på å gi profesjonell støtte og som vil bidra til utvikling på tvers av fagområder og nivå i organisasjonen. Det er viktig at du ser muligheter og løsninger innenfor rammene og har en proaktiv holdning.

For oss er det viktig at du er; selvstendig, men likevel en lagspiller, er systematisk og strukturert men likevel fleksibel, at du er analytisk og god til å kommunisere. Du må like å veilede andre i forhold til økonomi-/prosjektarbeid. Du må også ha god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk. Du må ha god systemforståelse og digitale ferdigheter, samt interesse for digital utvikling og smarte løsninger.

Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli vektlagt.

Søknaden må inneholde, ut over CV, en kort beskrivelse av relevant erfaring, din motivasjon for stillingen og dine personlige egenskaper som du mener er viktig for stillingen.

Vi tilbyr

  • en stilling du i stor grad kan forme og utvikle selv
  • en stilling hvor du kan bidra til utvikling og forbedring av systemer og arbeidsprosesser
  • et arbeidsmiljø preget av høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
  • selvstendig og fleksibel arbeidshverdag, fleksitid og mulighet for å kombinere det å jobbe i våre lokaler på Ås med noe hjemmekontor.
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres i stillingskode 1434 rådgiver eller 1364 seniorrådgiver, avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse, gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal lastes opp elektronisk via søknad i Webcruiter.

Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte økonomisjef Bente Midthjell.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4609493455

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Bente Midthjell (Økonomisjef), 99015795
Powered by Labrador CMS