Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Professor i improvisasjon innen klassisk musikk

Søknadsfrist: 30.06.2019

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for kunstfag er det ledig en fast 50% stilling som professor i improvisasjon innen klassisk musikk, tilknyttet Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk. Arbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Fakultet for kunstfag har rundt 550 studenter og 90 ansatte i vitenskapelige stillinger. Fakultetet består av Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk, Institutt for visuelle og sceniske fag og Institutt for rytmisk musikk.

Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk utdanner fremtidens musikere og musikkpedagoger. Instituttet arbeider spesielt med formidling av den klassiske musikktradisjonen, men utdanner også musikklærere og musikkpedagoger som arbeider innenfor mange sjangere. Instituttet tilbyr studier i utøvende klassisk musikk både på bachelor- og masternivå. Vi er en del av fakultetets ph.d.-program. Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk er aktive innenfor både akademisk og kunstnerisk forskning og vi har spesielt fokus på forskningsbasert undervisning og undervisningsbasert forskning.

Arbeidsoppgaver

Stillingen omfatter undervisning innenfor området improvisasjon med utgangspunkt i klassisk musikk, både innenfor historiske- og mer samtidsrelaterte stilarter. Veiledningsoppgaver knyttet til det utøvende området kan være aktuelt.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Det kreves vitenskapelig og/eller kunstnerisk og pedagogisk kompetanse i samsvar med etablert standard på fagfeltet.

  • Omfattende kunstnerisk virksomhet på høyeste nivå etter internasjonal standard og relevant bredde og fordypning i faget eller disiplinen på høyeste nivå
  • Erfaring fra arbeid med improvisasjon med utgangspunkt i det klassiske repertoaret på universitets- og høgskolenivå. Vi søker en utøver av internasjonalt format, med pedagogisk kompetanse innen området
  • Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere slik basiskompetanse, må skaffe seg dette i løpet av to år, eventuelt gjennomgå UiAs kurs i universitetspedagogikk

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig, ved tilsetting. I tillegg kreves gode språkkunnskaper i engelsk og ett av språkene tysk, italiensk eller fransk.

Ønskede kvalifikasjoner

Erfaring med arbeid fra lydstudio og musikkteknologi

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søkerne legges det vekt på personlige egenskaper. Stillingen krever gode kommunikasjons- og samarbeidsevner og evne til å kunne arbeide selvstendig, målrettet og ryddig.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • en stilling med utviklingsmuligheter
  • moderne fasiliteter
  • et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1013 professor, kr 682 200 – 922 300 bto pr år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet. Fakultet for kunstfag ønsker flere kvinner i vitenskapelige toppstillinger, og oppfordrer derfor kvinner spesielt til å søke stillingen.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil normalt bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • cv
  • attester og vitnemål
  • liste over publikasjoner
  • vitenskapelige arbeider (inntil 15)

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 30.06.19

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS