Stilling:

Professor / dosent II i pedagogikk / spesialpedagogikk

Søknadsfrist 13. august 2018

Ved UiT Norges arktiske universitet, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, Institutt for lærerutdanning og pedagogikk i Alta er det ledig en 20 % stilling som professor/dosent II tilknyttet pedagogikk/spesialpedagogikk. Tilsettingen gjelder for 2 år.

Tilsetting som professor/dosent II forutsetter samtykke fra hovedarbeidsgiver.

Nærmere opplysninger ved:

Stillingen er tilknyttet Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning.

Institutt for lærerutdanning og pedagogikk utgjør en del av Fakultet for humaniora, samfunns-vitenskap og lærerutdanning, og har campus i Alta og Tromsø. Instituttet har ca. 200 tilsatte i vitenskapelige og administrative stillinger. Det er ca. 2000 studenter på våre ulike utdanninger. Instituttet driver undervisning og forskning innenfor barnehagelærerutdanning, lærerutdanning, pedagogikk og spesialpedagogikk, og dekker hele spennet av lærerutdanninger fra barnehage til grunnskole og videregående utdanning. Instituttet er sentralt i forhold til etter- og videreutdanning i regionen. I perioden 2012-2022 er instituttet sammen med Universitetet i Oslo vertskap for ProTed - landets første Senter for fremragende lærerutdanning.

Stillingens forsknings-/arbeidsområde

Aktuelle forskningsfelt ved instituttet er barnehageforskning, skoleforskning, kultur-pedagogikk, spesialpedagogikk, psykososiale problemstillinger, e-læring, ledelse og fagdidaktikk innen ulike fagområder.

Kvalifikasjonskrav Søkeren må kunne dokumentere bred erfaring innenfor undervisning og forsknings- og utviklingsarbeid i det pedagogiske fagområdet. Stillingen krever også at søkeren har god kompetanse innenfor det spesialpedagogiske fag- og forskningsfeltet. Det vil bli vektlagt at søkeren har arbeidet med skoleutvikling i et spesialpedagogisk perspektiv.

Søkeren må ha erfaring med å undervise og veilede studenter både på master og ph.d.-nivå.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet. Primære oppgaver er deltakelse i forskergruppen Inkludering og tilpasset opplæring, deltakelse i forskningsprosjekter og studentrelatert arbeid på masterstudiet i spesialpedagogikk.

For å bli tilkjent professorkompetanse er kvalifikasjonskravene:

  • Vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale eller nasjonale standarder for stilling som professor i det aktuelle fagområdet

og

  • Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning

Kvalifikasjonskrav for stilling som dosent:

  • Omfattende forsknings- og utviklingsarbeid på høyt nivå rettet mot yrkesfeltet
  • Omfattende pedagogisk utviklingsarbeid og annen pedagogisk virksomhet av høy kvalitet
  • I tillegg må det kunne dokumenters høye kvalifikasjoner innenfor ett eller flere av følgende områder:
    • Ledelse av forsknings- og utviklingsprosjekt
    • Tverrfaglig samarbeid og nettverksbygging
    • Omfattende samarbeid med nærings- og samfunnsliv for utvikling av studietilbud og forskning- og utviklingsvirksomhet
    • Omfattende samarbeid med kulturlivet for utvikling av studietilbud og forskning- og utviklingsvirksomhet
    • Oppbygging av vitenskapelige samlinger

Krav til undervisningskompetanse (pedagogisk basiskompetanse) Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisnings-kompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Jfr. punkt 4.5 i «Utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger ved UiT».

Unntaksvis kan praktisk kompetanse som underviser vurderes som likeverdig med formell undervisningskompetanse.

Nærmere informasjon om pedagogisk mappe finner du på Results nettside her.

Personlig egnethet skal tillegges vekt.

Søkeren må ha meget gode språkferdigheter i norsk.

Arbeidsvilkår

Arbeidsomfang i bistilling utgjør ca. 20 % av full stilling. I denne tiden står bistillings-innehaveren til instituttets disposisjon.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Professor II er plassert i statens regulativ kode 9301, og lønnes med 20 % av ordinær lønn i kode 1013 professor. Dosent II lønnes med 20 % av ordinær lønn i kode 1532. Det trekkes 2 % pliktig pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Hovedvekten legges på bedømmelse av de innleverte vitenskapelige arbeidene. Det vil dessuten bli lagt vekt på pedagogiske kvalifikasjoner, erfaring fra popularisering/formidling, fagpolitisk og administrativt arbeid.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert, vil bli invitert til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

UiT ønsker å øke kvinneandelen i vitenskapelige stillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil kvinner stille foran menn.

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og attester
  • dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner og
  • liste over arbeider med opplysninger om hvor de er offentliggjort
    • Listen over arbeider skal ha følgende opplysninger:
      • forfatter(e), arbeidets tittel
      • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
      • For bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, år og sidetall.
  • navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)
  • inntil 10 arbeider som er sentrale i søkerens produksjon. Doktorgradsavhandlingen regnes i denne sammenheng som ett arbeid.

Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i bedømmelsen må være innlevert innen søknadsfristen. Eventuelle referanser oppgis.

I tillegg skal søkeren gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der hun/han peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

Det vises forøvrig til «Utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger ved UiT» og «Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger».

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Finnmark har for tiden en ordning der du kan få ettergitt deler av studiegjeld til Lånekassen. Det er mulig å få ettergitt (slettet) ti prosent av opprinnelig lån, maksimalt 25 000 kroner per år, hvis du bor og arbeider i fylket.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS