Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Postdoktor i økonomisk psykologi / atferdsøkonomi

Søknadsfrist 24.04.2019

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Handelshøyskolen er det ledig en åremålsstilling 100 % stilling som postdoktor i økonomisk psykologi/ atferdsøkonomi, tilknyttet Institutt for økonomi, for en periode på tre eller fire år, avhengig av søkerens profil og akademisk bakgrunn, med 33 % arbeidsplikt ved fakultetet. Arbeidssted er for tiden Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder er en av de største universitetsbaserte handelshøyskolene i Norge med nesten 2000 studenter og ca. 90 vitenskapelige ansatte. Handelshøyskolen er for tiden i en AACSB akkrediteringsprosess. Handelshøyskolen tilbyr et aktivt forskningsmiljø med tett samarbeid mellom professorer, postdoktorforskere og PhD-studenter.

Arbeidsoppgaver

Handelshøyskolen ønsker å styrke fagmiljøet innen økonomisk psykologi/atferdsøkonomi. Den som tilsettes forventes å bidra til ny kunnskap i forskningsområdet og å publisere i høyt rangerte internasjonale tidsskrifter med fagfellevurdering.

Stillingen innebærer også deltagelse og/eller ledelse av eksternt finansierte forskningssøknader og prosjekter, og det forventes at den som ansettes aktivt deltar og bidrar i nevnte aktiviteter.

Forskningsmiljøet ved Handelshøyskolen er samarbeidsorientert, både med hensyn til industrielle partnere, akademiske institusjoner og kollegaer. Vi forventer at den som ansettes deltar i våre forskningsprosjekter, både som en del av teamet og ved utvikling av nye prosjekter. Erfaring fra arbeid med eksternt finansierte forskningsprosjekter er en fordel. Handelshøyskolen skal være vertskap for den årlige konferansen til The International Association for Research in Economic Psychology, og de som ansettes forventes å bidra til organisering av konferansen.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse i stilling som postdoktor fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat

  • doktorgrad på relevant fagområde.
  • alternativt må søker være nær avslutting av PhD-studiene og ha en satt dato for disputas
  • gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig
  • kunne gi kyndig undervisning på engelsk

Ønskede kvalifikasjoner

Kunnskaper i et skandinavisk språk, skriftlig og muntlig

I rangeringen av kvalifiserte kandidater, vil det bli lagt vekt på søkernes spesialisering i forhold til behovet ved Handelshøyskolen for å komplementere den eksisterende kompetansen.

Det vil imidlertid bli lagt særlig vekt på at kandidatene har kompetanse til å gjennomføre eksperimentelle studier på valgatferd og beslutningstaking, eller har god erfaring med kvantitative metoder og analyser (survey data).

Kandidater med publiseringer og/eller artikler under arbeid innen atferdsdesign, atferdsøkonomi og økonomisk psykologi er spesielt oppfordret til å søke, spesielt med anvendelse innen finansiell atferd, økonomisk sosialisering og finansiell kunnskap.

Det vil bli lagt vekt på prosjektbeskrivelsen og dennes relevans i forhold til aktuelt fag og forskningsmiljø i fakultetet.

Personlige egenskaper

  • gode samarbeidsevner
  • proaktivitet
  • stor arbeidskapasitet

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • en stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
  • dyktige, internasjonalt orienterte kollegaer med et bredt nettverk innen akademia og næringsliv
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • fleksibel arbeidstid
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.510, kode 1352 postdoktor, kr. 544 400 – 565 500 bto pr år. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Kvinner oppfordres spesielt til å søke stillingen.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju, eventuelt også prøveforelesning. Referansesjekk vil bli gjennomført etter avtale med kandidaten. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Ved meningsforskjell mellom den norske og den engelske teksten skal den norske teksten legges til grunn

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • kopier av diplomer, vitnemål og akademisk referanseliste
  • doktorgradsavhandlingen og tidsplan for ferdigstilling dersom ikke ferdig ved søknadsfrist
  • referanser med kontaktinformasjon
  • en liste med pågående forskningsprosjekter, inkludert artikler under evaluering
  • en sides oppsummering av: a) forskningsinteresser og pågående vitenskapelige arbeider, og b) undervisningsfilosofi og tilnærming
  • en oversikt over undervisningserfaring med de mest relevante emneevalueringene
  • oppdatert CV med oversikt over samtlige publiseringer, forskningspresentasjoner, og forskningsformidling (foredrag, presseoppslag, intervjuer i radio/ TV, osv.)
  • kopi av utvalgte forskningspubliseringer (ikke mer enn 10)
  • en liste med vitenskapelig relaterte medlemskap, roller, og redaktøransvar i tidsskrifter
  • prosjektskisse med framdriftsplan

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere søknaden dersom vedlegg mangler. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 24. april 2019.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Dekan Kristin Wallevik, tlf. 38 14 22 38, mobil 480 10 526, e-post kristin.wallevik@uia.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Seniorrådgiver, HR, Anna Færavaag, tlf. 38 14 24 14, mobil 974 29 499, e-post anna.c.faravaagn@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS