Stilling:

Postdoktor i epidemiologi

Søknadsfrist 2. januar 2019

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for Samfunnsmedisin er det ledig en stilling som postdoktor i kreftepidemiologi. Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen systemepidemiologi, og prosjektet «The impact of modifiable risk factors on the incidence of colon cancer and survival of colorectal cancer among women in Norway».

Postdoktorstillingen er en åremålsstilling med tilsettingsperiode på fire år. Tilsetting i stilling som postdoktor har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. Det forutsettes at søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden. Ingen kan tilsettes i mer enn en åremålsperiode som postdoktor ved samme institusjon.

Institutt for samfunnsmedisin er organisert i seks forskningsgrupper og sju fagenheter for undervisning Størstedelen av undervisningen gis i medisinstudiet, på masterprogrammet i folkehelsevitenskap (Master of Public Health) og på bachelor- og masterstudiet i ernæring. Instituttet deltar også i andre emner på bachelor, master og ph.d.-nivå. Nasjonalt senter for alternativ og komplementær medisin, Senter for samisk helseforskning, Nasjonalt senter for distriktsmedisin og Allmennmedisinsk forskningsenhet er også en del av instituttet. I tillegg leder instituttet den nasjonale forskerskolen i populasjonsbasert epidemiologi (EPINOR), og er partner i den nasjonale allmennmedisinske forskerskolen, som ledes fra Universitetet i Oslo. Instituttet har totalt ca. 200 ansatte.

Forskningsgruppen i systemepidemiologi (https://uit.no/forskning/forskningsgrupper/gruppe?p_document_id=355414) driver med befolkningsbasert epidemiologi. Det primære formålet er å fremskaffe opplysninger om sammenhenger mellom livsstil og risiko for å få kreft. Vi bruker opplysninger om livsstil fra spørreskjema men vi har også tilgang til en stor biobank med blodprøver som kan brukes til å måle biomarkører. I tillegg driver vi med systemepidemiologi, en fagretning som prøver å beskrive utviklingen av kroniske sykdommer ved hjelp av diverse teknikker som måler hvordan genene aktiveres/deaktiveres før og under sykdom.

Kontaktperson for stillingen er:

Arbeidsoppgaver

Postdoktoren skal bedrive forskning innenfor kreftepidemiologi. Norske kvinner har blant den høyeste insidensen av tykktarmkreft i verden og årsaken er ukjent. Dette prosjektet tar for seg effekten av modifiserbare livsstilsfaktorer og risiko for/overlevelse av kreft i tykktarm og endetarm. Prosjektet skal benytte data fra det nasjonale befolkningsstudiet «Kvinner og kreft» samt data fra Australia og Finland gjennom samarbeid med et internasjonalt kreftkonsortium. Postdoktoren skal aktivt ta del i forskningsgruppens arbeid og forskningsmessige avgjørelser og blir en integrert del av instituttets arbeid.

Stillingen vil i tillegg bli tillagt undervisning og tilsvarende arbeid for UiT i inntil 25 % stilling.

Den som tilsettes vil være involvert i undervisningen primært på medisinstudiet og på master i MPH, samt undervisning og veiledning av master- og ph.d.-studenter.

Kvalifikasjonskrav

For tilsetting som postdoktor kreves norsk doktorgrad eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk.

For stillingen kreves doktorgrad innenfor epidemiologi. Søkere med utdanning som lege, samt erfaring med kreftepidemiologiske studier, overlevelsesanalyse med fleksible parametriske modeller, analyse av tilskrivbar risiko i befolkningen samt samlet analyse av multiple kohortstudier vil bli prioritert. Erfaring med molekylærepidemiologiske metoder vil også telle positivt.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vektlegges. Vi søker etter en sterk motivert person som er faglig dyktig, analytisk, initiativrik, positiv og lett å samarbeide med.

Det vil bli lagt vekt på pedagogiske kvalifikasjoner.

Søker må beherske engelsk, både muntlig og skriftlig. Søker bør også beherske norsk eller skandinavisk språk, eller tilegne seg det i løpet av to år.

Vi kan tilby

  • Et godt arbeidsmiljø
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Arbeidstiden vil være avsatt til forskning, forskningsrelatert virksomhet og forskningsadministrasjon.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeid innen eget fag og for universitetet som helhet.

Stillingen lønnes etter statens regulativ kode 1352. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis faglig arbeid og referanser
  • Vitnemål og attester:
    • vitnemål og karakterutskrift bachelorgrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • Vitnemål og karakterututskrift ph.d. grad
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider. Doktorgradsavhandlingen regnes her som ett arbeid.
  • beskrivelse av de vedlagte arbeidene, samt en kortfattet beskrivelse av øvrige arbeider for å vise bredden i produksjonen

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må oversettes til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen.

Generelt

For øvrig følges utfyllende bestemmelser for tilsetting i stillinger som postdoktor, stipendiat og vitenskapelig assistent ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat, som finnes på nettsiden «Stipendiatmappa».

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er en IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS