Stilling:

Postdoktor i bore- og brønnteknologi

Søknadsfrist 21.03.2019

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for energi- og petroleumsteknologi, som er en del av Det teknisk naturvitenskapelige fakultet, tilbyr studier og driver forskning innenfor boreteknologi, naturgassteknologi, petroleumsteknologi, og energiteknologi. Det tilbys studier på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. I nært samarbeid med NORCE (Norwegian Research Centre) og oljeindustrien har instituttet etablert samarbeid om forskning. Instituttet satser stort på internasjonalisering med bl.a utvikling av engelskspråklige studier og stor mobilitet blant vitenskapelig ansatte og studenter. Det er ca 40 ansatte tilknyttet instituttet, inkludert stipendiater og postdoktorer.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig toårig åremålsstilling som postdoktor i bore- og brønnteknologi ved institutt for energi- og petroleumsteknologi. Stillingen er ledig fra 01.04.2019.

Stillingen er eksternt finansiert med midler fra Equinor sitt Akademia-program

Formålet med stillingen er å styrke forskningen samt gi forskere med doktorgrad innenfor det aktuelle fagområdet anledning til videre kvalifisering med sikte på faglig toppstilling.

Fagområdet for stillingen er petroleumsteknologi med fokus på optimalisering innen brønnkonstruksjon.

Prosjektbeskrivelse:

Det foregår for tiden et digitalt paradigmeskifte innenfor brønnkonstruksjon; mer og bedre data vil bli gjort tilgjengelig, og dette åpner for en rekke relevante analyser. Brønnkonstruksjonsprosessen er komplisert og inneholder flere hundre parametere. Per i dag så er man i stand til å optimalisere ved å bruke en del av disse parameterene, men ikke alle. Formålet med dette prosjektet er å utføre en komplett kostnadsoptimalisering, der alle langt flere elementer enn det som er praksis i dag blir inkludert i analysen. Det er tenkt at analysene baserer seg på ulike multivariate teknikker og usikkerhetsanalyser.

Forskningsarbeidet skal gjennomføres ved Universitetet i Stavanger. Det forutsettes at den som ansettes arbeider på full tid med forskningsprosjektet, og at vedkommende utgjør en del av det faglige miljøet ved fakultetet og universitetet.

Kvalifikasjonskrav og personlige egenskaper

Søkeren må fremlegge beskrivelse og plan for gjennomføring av et forskningsprosjekt. Det må fremgå eksplisitt av søknaden på hvilken måte prosjektet vil kunne bidra til søkerens kompetanseoppbygging. Søkeren må ha bakgrunn innenfor boreteknologi og ha god kunnskap om bruk av multivariat analyse anvendt på optimalisering av brønnkonstruksjon. Søkeren bør ha erfaring innenfor dette temaet enten fra sin doktorgrad eller gjennom publikasjoner.

Kvalifikasjoner innenfor nyskapning, innovasjon og kommersialisering av forskning vektlegges ved ansettelse i vitenskapelige stillinger ved universitetet.

Universitetet har få kvinner i rekrutteringsstillinger innenfor fagområdet og oppfordrer derfor spesielt kvinner til å søke.

Kompetansekrav /kvalifikasjonskrav:

  • doktorgrad innen petroleumsteknologi eller annet relevant fagområde
  • doktoravhandlingen må være levert til vurdering innen søknadsfristen for stillingen
  • god skriftlig og muntlig kompetanse i engelsk

Ved vurdering av søknaden vil vi vektlegge:

  • Den vitenskapelige kvaliteten på prosjektet, forskingsrelatert relevans og innovasjon
  • Søkeren sin internasjonale erfaring og internasjonale nettverk
  • Søkeren sine faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet innenfor tidsrammen
  • Gode samarbeidsegenskaper og evne til å gå inn i faglige fellesskap på tvers av fagområder
  • Personlige forutsetninger og motivasjon for stillingen

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • NyTi - et kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1352, kr 515 200- 534 100 bto pr år
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Margot A.Treen, tlf 51831419, e-post margot.treen@uis.no.

Generell informasjon

Aktuelle kandidater vil bli kalt inn til intervju.

Se Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent samt spesialistkandiat.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Søknad

Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • prosjektbekrivelse- og plan
  • vitnemål og attester
  • publikasjonsliste med inntil 4 publikasjoner
  • ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp. Kontaktinformasjon til tre referansepersoner oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS