Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Postdoktor innen barnehagevitenskap

Søknadsfrist: 26.04.2020

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.800 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities (ECIU). Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) inngår i Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora. Senteret er et landsdekkende senter, ett av elleve nasjonale sentre innen utdanning. Læringsmiljøsenteret bistår nasjonale utdanningsmyndigheter i arbeidet med å realisere nasjonal utdanningspolitikk. I tillegg jobber senteret med egeninitierte oppgaver innenfor forskning og utvikling, kompetanseutvikling for barnehager og skoler, samt undervisning og veiledning ved universitetet. Læringsmiljøsenterets visjon er å være en nasjonal drivkraft for å fremme trygge og gode læringsmiljø i barnehage og skole. Senteret har to avdelinger; en i Stavanger og en i Porsgrunn. Det er i dag 95 ansatte tilknyttet senteret.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig to-årig stilling som postdoktor innen barnehagevitenskap ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning, Læringsmiljøsenteret. Stillingen er ledig fra 01.08.2020.

Formålet med stillingen er å styrke forskningen samt gi forskere med doktorgrad innenfor det aktuelle fagområdet anledning til videre kvalifisering med sikte på faglig toppstilling.

Fagområdet for stillingen er barnehagevitenskap. Postdoktoren vil være tilknyttet til universitetets Senter for barnehageforskning, FILIORUM.

FILIORUM er et senter for barnehagerelevant forskning finansiert av Norges forskningsråd. Senteret startet opp august 2018, og skal ha fokus på forskning knyttet til kvalitet i den mangfoldige barnehagen.

Norsk barnehageforskning er i stadig utvikling. Tradisjonelt har dette feltet vært preget av mye kvalitativ forskning, og det er behov for utvikling og kompetanseheving innen kvantitativ forskning på barnehageområdet i Norge. Det er for eksempel behov for å utvikle nye og/eller vurdere eksisterende internasjonale kvantitative måleinstrumenter og kartleggingsverktøy for bruk i den norske barnehagekonteksten.

Videre er det behov for at forskere analyserer og publiserer fra store data-sett og registerdata for å øke kunnskapen om hva som påvirker barns tidlige utvikling.

Postdoktorstillingen er knyttet til barns kognitive og sosiale utvikling i tidlig alder, herunder hvordan man kan skape gode leke- og læringsmiljø for alle barn i barnehagen. Det kan også være aktuelt å se på langtidseffekter av barns utvikling i tidlig alder. Kandidaten vil arbeide med eksisterende kvantitative data på dette området med tanke på publisering i høyt rangerte internasjonale forskningstidsskrift.

Forskningsarbeidet skal gjennomføres ved universitetet i Stavanger. Det forutsettes at den som ansettes arbeider på full tid med forskningsprosjektet, og at vedkommende utgjør en del av det faglige miljøet.

Kvalifikasjoner

Du må fremlegge beskrivelse og plan for gjennomføring av et forskningsprosjekt. Ta kontakt med professor Ingunn Størksen, e-post: ingunn.storksen@uis.no, for å få mer informasjon om hvilke kvantitative data det er aktuelt å jobbe med i prosjektet.

Det må fremgå eksplisitt av søknaden på hvilken måte prosjektet vil kunne bidra til din kompetanseoppbygging.

Den som ansettes må ha:

  • doktorgrad innenfor pedagogikk, psykologi eller annet relevant fagområde. Doktoravhandlingen må være levert til vurdering innen søknadsfristen for stillingen.
  • god skriftlig og muntlig kompetanse i norsk og engelsk

Videre vektlegges:

  • den vitenskapelige kvaliteten på prosjektet, forskingsrelatert relevans og innovasjon
  • erfaring fra avansert kvantitativ forskning knyttet til den norske barnehagesektoren
  • internasjonal erfaring og internasjonale nettverk
  • faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet innenfor tidsrammen
  • gode samarbeidsegenskaper og evne til å gå inn i faglige fellesskap på tvers av fagområder
  • personlige forutsetninger og motivasjon for stillingen

For denne stillingen skal kandidaten engasjere seg i utviklingen av ett eller flere nye kvantitative prosjekt på feltet. Dermed vil det være en stor fordel med erfaring fra avansert kvantitativ forskning knyttet til den norske barnehagesektoren.

Kvalifikasjoner innenfor nyskapning, innovasjon og kommersialisering av forskning vektlegges ved ansettelse i vitenskapelige stillinger ved universitetet.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1352, kr 532.000-594.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Senterleder Dag Jostein Nordaker, tlf: 51 83 40 23, e-post: dagjostein.nordaker@uis.no, eller til
  • Professor Ingunn Størksen, tlf: 51 83 29 34, e-post: ingunn.storksen@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Camelia Danaei, tlf: 51 83 31 49, e-post: camelia.danaei@uis.no.

Generell informasjon

Se Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent samt spesialistkandiat.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Universitetet har få menn i rekrutteringsstillinger innenfor fagområdet og oppfordrer derfor spesielt menn til å søke.

Søknad

Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • prosjektbeskrivelse- og plan
  • vitnemål og attester
  • publikasjonsliste og inntil 10 publikasjoner
  • ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS