Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Postdoktor i rettsvitenskap

Søknadsfrist: 10.10.2019

Om stillingene

Ved UiT Norges arktiske universitet, Det juridiske fakultet, er det ledig to stillinger som postdoktor i rettsvitenskap.

Postdoktorstilling er en åremålsstilling med tilsettingsperiode på tre år. Tilsetting i stilling som postdoktor har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. Ingen kan tilsettes i mer enn en åremålsperiode som postdoktor ved samme institusjon.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Stillingene er tilknyttet Det juridiske fakultet, UiT, campus Tromsø. Fakultetet har for tiden ca. 950 masterstudenter, ca. 25 ph.d.-studenter, 35 tilsatte i vitenskapelige stillinger og 15 tilsatte i administrative stillinger.

Forsknings- og arbeidsområde

Stillingen som postdoktor er hovedsakelig knyttet til forskning og forskningsrelaterte oppgaver, mens 25 % av stillingen er knyttet til undervisning og undervisningsrelaterte oppgaver.

Det skal gjennomføres et større forskningsprosjekt i løpet av perioden. Forskningsprosjektet er ikke tematisk avgrenset, ut over at det må være rettsvitenskapelig.

Det vil imidlertid bli lagt stor vekt på i hvilken grad forskningsprosjektet er egnet til å bidra til oppfyllelse av Det juridiske fakultets strategi «Rettssikkerhet og kompetanse Strategi 2018-2022». Det vises her særlig til punktene under de fem kunnskapsområdene

  • Energi, klima, samfunn og miljø
  • Helse, velferd og livskvalitet
  • Samfunnsutvikling og demokratisering
  • Teknologi og
  • Bærekraftig bruk og forvaltning av ressurser.

Det forutsettes tilknytning til en av fakultetets forskergrupper. Det vil være en fordel om forskningsprosjektet kan knyttes til planlagte/pågående prosjekter i forskergruppene.

Fakultetet har følgende forskningsgrupper:- Same og urfolksrett- Statsrett- Barnerett- Formuerett- Forvaltningsrett- K.G.Jebsen senter for havrett- Prosessrett og tvisteløsning

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til:

  • Dekan Lena Bendiksen, tlf 77 64 45 52, e-post: lena.bendiksen@uit.no eller til
  • Prodekan Ingvild Jakobsen, tlf 77 64 62 08, e-post: ingvild.jakobsen@uit.no

Kvalifikasjoner

For tilsetting som postdoktor kreves norsk doktorgrad i rettsvitenskap, eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad.

Søkeren skal legge fram forslag til prosjekt for kvalifiseringsarbeidet, som også skal inneholde framdriftsplan. Det forutsettes at søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden.

Stillingen vil bli tillagt undervisning og undervisningsrelaterte oppgaver, og det vil bli lagt vekt på pedagogisk kompetanse/erfaring.

Den som tilsettes må ha nødvendige faglige og språklige forutsetninger for å kunne undervise og veilede på et skandinavisk språk (norsk, dansk eller svensk) innenfor masterstudiets obligatoriske del.

Vi legger vekt på personlig egnethet.

Arbeidsvilkår

Arbeidstiden vil være avsatt til forskning, forskningsrelatert virksomhet og forskningsadministrasjon.

Stillingen vil i tillegg bli tillagt undervisning og undervisningsrelaterte oppgaver tilsvarende 25 % stilling.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeid innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Stillingen lønnes etter statens regulativ kode 1352. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du

Søknaden sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og attester
  • Liste over arbeider og beskrivelse av disse (se nedenfor)

- Forfatter(e), arbeidets tittel - For artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall - For bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, år og sidetall

  • Søkeren kan levere inntil 10 arbeider som er sentrale i hennes/hans produksjon. Doktorgradsavhandlingen regnes i denne sammenheng som ett arbeid.
  • I tillegg skal søkeren gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der hun/han peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.
  • Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)

All dokumentasjon som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til engelsk eller et annet skandinavisk språk.

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt overnevnte søknadsdokumenter.

Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i bedømmelsen må leveres innen fastsatt frist.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av det skriftlige materialet som søkeren har levert inn, og stillingsbetenkningen.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Generell informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS