Stilling:

Postdoktor innen opplevelsesbasert reiseliv

Søknadsfrist: 11.11.2018

Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 12.000 studenter og 1.200 ansatte fordelt på ni studiesteder.


Handelshøgskolen (HHN) utdanner morgensdagens økonomer, ledere og innovatører. Gjennom tett samarbeid med næringslivet, offentlig forvaltning og samfunnet gir Handelshøgskolen relevant utdanning og forskning på internasjonalt nivå. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d) i bedriftsøkonomi.


Handelshøgskolen har 2800 studenter og 230 ansatte. Det faglige miljøet er organisert i faggruppene Innovasjon og entreprenørskap, Marked, organisasjon og ledelse, Økonomisk analyse og regnskap og Trafikk.


Les mer: www.nord.no/hhn.

Om stillingen

Ved Handelshøgskolen (HHN), Nord universitet, er det ledig en 3-årig åremålsstilling som postdoktor innen opplevelsesrelatert forskning. Stillingen er knyttet til faggruppen Marked, organisasjon og ledelse og forskningsgruppen Marketing, Management and Innovation of Experiences (MMIE).

Sentralt for forskningsgruppen er oppmøtebaserte opplevelser særlig sektorer innen opplevelsesbasert reiseliv, kultur og mat/måltid. Forskningsgruppen jobber tverrfaglig, og studerer ulike interessentperspektiv som kunde, bedrift, medarbeider, destinasjon og nettverk. MMIE var sentral i forskningsprogrammet Opplevelser i Nord (www.opplevelserinord.no). De kommende årene ønsker forskningsgruppen å jobbe med problemstillinger i skjæringspunktet ekstraordinære opplevelser, innovasjon, bærekraftig utvikling og verdiskaping. Stikkord er konsumentopplevelser, opplevelsesdesign, kvalitetssystem, innovasjonslab, ulike innovasjonsprosesser, besøksforvaltning, sesongutvikling/helårsturisme, fremvoksende markeder, og Nordisk branding. Vi jobber mest med kvalitative forskningsdesign, samt interaktivt design (samskaping med spesielt næringsliv og offentlig sektor).

Vi søker en postdoc forsker som kan bidra til dette utviklingsarbeidet, og spesielt utvikling av innovasjonslab for opplevelsessektorer der kunder, medarbeidere og andre involveres i innovasjonsprosesser. I tillegg til å ha egne ideer til prosjekt og publikasjoner, forventes kandidaten å bidra aktivt i aktiviteter og prosjekter ved MMIE, inkludert utvikling av søknader på eksternfinansierte prosjekter.

Postdoktorstillingen er en åremålsstilling. Åremålsperioden for denne stillingen er 3 år, hvor 1/3 av tiden er pliktarbeid knyttet til undervisning/veiledning. Undervisningsspråket er i all hovedsak norsk eller annet skandinavisk språk.

Kvalifikasjonskrav og egenskaper

  • Doktorgrad innen bedriftsøkonomi eller andre fagområder knyttet til opplevelsesbasert forskning. Doktorgradsavhandlingen må være levert til vurdering før søknadsfristen og doktorgrad må være oppnådd før man kan ansettes
  • Gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig
  • Kunne kommunisere muntlig på et skandinavisk språk, eller ha startet læring mot et slikt mål
  • Gode samarbeidsevner og stor arbeidskapasitet
  • Kunne arbeide selvstendig og strukturert

Prosjektskisse

En prosjektskisse på 4-5 sider må vedlegges søknaden. Prosjektskissen skal først beskrive hvordan tidligere forskning passer inn i forskningsgruppens arbeid, og foreslå ideer for forskning innenfor det nevnte skjæringspunktet mellom fire hovedkonsepter (ekstraordinære opplevelser, innovasjon, bærekraftig utvikling og verdiskaping), og spesielt for utvikling av innovasjonslab konsepter. Foreslå også en publiseringsplan relatert til pågående arbeid eller arbeid basert på eksisterende data.

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på

  • Innlevert prosjektskisse, og hvordan denne passer inn i forskningsgruppen MMIE’s fokus og satsning
  • Kvaliteten på publikasjoner og innsendt skriftlige arbeider
  • Personlig egnethet
  • Søkerens motivasjon for stillingen

Vi tilbyr

Stillingene lønnes etter Statens regulativ, postdoktor kode 1352/LR 24, NOK kr. 515.200 - 534.100. Videre opprykk skjer ett tjenesteansiennitet i stillingen. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn avtales.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Faglige spørsmål: Førsteamanuensis og leder av forskningsgruppen MMIE Dorthe Eide, dorthe.eide@nord.no, mobil: +47 48 21 23 33.
  • Administrative spørsmål: Kontorsjef Ellen Abelgård, ellen.abelgard@nord.no, tlf +47 75 51 76 68

Generell informasjon

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale til Hovedavtalen i Staten.

Søknadsprosessen

Dersom det melder seg mange søkere, kan det etter søknadsfristen utløp bli opprettet en intern komite, for å vurdere søknadene. De best kvalifiserte innstilles i så fall til videre vurdering av sakkyndig komite. Alle som har søkt, vil få beskjed om hvorvidt de går videre eller ikke.

Ansettelse skjer på grunnlag av vurdering fra sakkyndig bedømmelseskomite, intervju, referanseinnhenting og eventuell prøveforelesning.

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 11.11.2018.

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev med beskrivelse av forskningsinteresser og din motivasjon for å søke stillingen
  • Fullstendig CV (utdanning, arbeids- og undervisningserfaring og oversikt over eventuelle vitenskapelige publikasjoner)
  • Bekreftede kopier av vitnemål, eller bekreftelse på at doktorgradsavhandling er levert
  • Prosjektskisse på 4-5 sider
  • Liste over vitenskapelig arbeid (publikasjonsliste)
  • Inntil 5 vitenskapelig publikasjoner i sin helhet som ønskes sendt med til bedømmelseskomiteen
  • Navn og kontaktinformasjon til 2 referanser (navn, din relasjon til personen, epost og telefonnummer)

All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort, selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensalitet, må begrunne dette særskilt i søknaden. Søkere vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Ref.nr. 30071647

Søknadsfrist: 11.11.2018

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS