Stilling:

Post Doctor - Demersal Fish

Søknadsfrist 15.08.2018

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er det største marine forskningsinstituttet i Europa med vel tusen ansatte og en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Vårt hovedkontor ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.1. januar 2018 ble HI fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen

Havforskningsinstituttet har en umiddelbar åpning for en 2-årig postdoc i Faggruppen Bunnfisk. Arbeidssted vil være Bergen.

Stillingen er tilknyttet prosjektet “Long-term otolith and bivalve growth chronologies in relations to cod stock dynamics and climate in the Northeast Atlantic (Rannis)”, som er finansiert av Islands forskningsråd og ledet av Steven Campana (Universitetet i Island). Prosjektet fokuserer på å etablere vekst- og temperaturkronologier fra populasjoner av Nordøstarktisk torsk (skrei) og Islandsk torsk over en 100 års periode. Resultatene fra kronologiene vil bli sett i forhold til populasjonsdynamikk, temperatur og klimaindekser fra Arctica islandica for å identifisere variabiliteten i torskebestanden i denne perioden.

Prosjektet har fem konsortium-medlemmer fra fem forskjellige lande. Der er tre PhD-studenter og to postdocs plassert i Bergen og Reykjavik. I Bergen er det tre institusjoner, som deltar i prosjektet; Havforskningsinstituttet, Universitetet i Bergen og UniResearch, hvilket skaper et godt samarbeidsmiljø for prosjektet.

Hovedoppgavene vil være:

1) analysere og syntetisere kronologier av populasjonsresponser og individuelle responser til klima

2) analysere karbonisotopdata generert i prosjektet for å teste langtidstrends i torskemetabolisme. Ytterligere skal postdoc’en

3) bidra i syntetisering av data fra Rannis-prosjektet, sammenholde vekstkronologier, bestandsproduksjonshistorikk, og oseanografiske og klimatiske målinger, og

4) assistere med data analyse og tolkning av otolitt- og skjellkronologier.

Kvalifikasjoner

Kandidater må ha fullført en PhD eller tilsvarende innen fiskeribiologi, marinøkologi eller relaterte områder. Kandidaten må ha et høyt nivå av numerisk forståelse og ha en god statistisk forståelse, med evne til å syntetisere forskjellige datastrømmer. Ytterligere er det nødvendig å kunne arbeide uavhengig og effektivt mot målsettinger. Tidligere erfaring i relaterte studier av marine fiskebestander og metabolisme hos fisk er ønskelig.

Kandidaten må ha sterke kvantitative kunnskaper og erfaring med programmering i R. God muntlig og skriftlig kommunikasjonsevne på engelsk er nødvendig. Norskkunnskaper er ikke nødvendige, men språktrening i norsk vil bli tilbudt. Det er nødvendig å ha evne til å jobbe i en multidisiplinær gruppesetting.

Vi tilbyr:

Et positivt, utfordrende og kreativt arbeidsmiljø.

Muligheten for å jobbe i en nasjonal institusjon med et høyt nivå av internasjonal kontakt.

Fleksibel arbeidstid og gode velferdsgoder.

Ytterligere informasjon

Stillingen som 1352 postdoc lønnes etter statens lønnsregulativ.

For ytterligere informasjon kontakt Havforskningsinstituttets prosjektleder Jane Aanestad Godiksen (jane.godiksen@hi.no), UiB kontaktperson Audrey Geffen (audrey.geffen@uib.no), eller se på https://www.researchgate.net/project/Long-term-otolith-growth-chronologies-in-relation-to-cod-stock-dynamics-and-climate-in-the-Northeast-Atlantic for mere informasjon om prosjektet.

Havforskningsinstituttet er en IA-virksomhet som er opptatt av mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester, vitnemål, publikasjonsliste og to referansebrev. Søknaden skal skrives på engelsk.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS