Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

PhD-stipendiat innen forskningsprosjektet Kreftoverlevelse på nye måter

Søknadsfrist 18.11.2018

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Avdeling for helsefag, Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet har ledig stilling som PhD-stipendiat for en periode på 3 år.

Avdeling for helsefag er et tverrfaglig miljø med forskere som har tilhørighet til ulike vitenskapsdisipliner. Forskningen er organisert i grupper som igjen gjenspeiler avdelingens satsingsområder. Samtlige grupper vektlegger kunnskapsproduksjon på tvers av vitenskapelige disiplingrenser og med bruk av ulike forskningsmetoder. De fire forskergruppene er a) Samfunn, helse og makt, b) Kronisk sykdom, bedring og helse, c) Kunnskapsoverføring i helsetjenesten og d) Kropp og funksjon, se

https://www.med.uio.no/helsam/om/organisasjon/avdelinger/helsefag/index.html

Den utlyste stillingen er del av forskningsprosjektet «Rethinking Cancer Survivorship» som i sin helhet er finansiert av Forskningsrådets program Samfunnets kulturelle forutsetninger/Menneske og natur (SAMKUL) og knyttet til programmets økte satsning på medisinsk og helsefaglig humaniora (Medical Humanities). Målet med dette prosjektet er å utvikle ny og banebrytende kunnskap om hvilke erfaringer og utfordringer personer som rammes av ’lav-prestisje kreft’ (gynekologisk- og mage-tarmkreft) har, hvordan samfunnets kulturelle normer vedrørende kreft og kreftbehandling er med på å forme de ulike kreftfortellingene. Prosjektet skal også fremme tverrfaglig forskningen i humaniora og samfunnsvitenskap ved å undersøke kategorien ‘kreftoverlevelse’ og gjennom det bidra med kunnskapsutvikling i feltene medisinsk og helsefaglig humaniora og medisinsk sosiologi. Et viktig mål vil også være å formidle denne kunnskapen til de aktuelle pasientgruppene, til klinisk praksis og til helsemyndighetene og ved det bidra til å forbedre kreftomsorgen for den enkelte.

Prosjektet er forankret i forskergruppen Samfunn, Helse og Makt og er en videreføring av flere tidligere prosjekter knyttet til humanistisk og samfunnsvitenskapelig orientert helseforskning på kreft og kreftoverlevelse. En ytterligere forankring i et større tverrfaglig konsortium med eksperter på kreftoverlevelse fra Universitetet i Tromsø, VID og Oslo Universitetssykehus samt universitetet i Sheffield og universitetet i Calgary, vil sikre en bred nasjonal og internasjonal forankring og bidra til at prosjektet holder en høy vitenskapelig standard.

Den som ansettes skal arbeide i delprosjektet «Text-based representation of cancer». Phd-prosjektet er planlagt som en narrativt orientert studie av ulike typer tekster som belyser erfaringer og utfordringer til personer som er behandlet for mage/tam-kreft og gynekologisk kreft. Et viktig materiale for delprosjektet vil være blogger. Stipendiaten skal i samarbeid med veilederne planlegge de vitenskapelige publikasjonene som inngår i doktorgradsarbeidet, gjennomføre innsamling av data, analysere datamaterialet samt utarbeide de enkelte publikasjonene.

Det forventes også at den som ansettes tar aktivt del i fagmiljøet og bidrar til å utvikle dette gjennom deltagelse i fellesarrangementer som fagseminarer, sosiale arrangementer etc. ved avdelingen.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år.

Mer informasjon om delprosjektet fås ved henvendelse til Professor Hilde Bondevik.

Det er ønskelig med tiltredelse i stillingen 1. januar 2019.

Opptak til doktorgradsprogrammet ved Det medisinske fakultet er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside:

https://www.med.uio.no/forskning/phd/

Kvalifikasjonskrav

  • Søkere må ha fullført og bestått mastergrad (120 studiepoeng) i samfunnsvitenskap, humaniora, medisin eller andre helsefag. Minimumskarakter B (ECTS karakterskala) eller tilsvarende. Mastergraden må inkludere en oppgave minimum 30 studiepoeng
  • Søkere bør ha god kjennskap til helse- og sykdomsforskning
  • Kunnskap om kvalitative metoder i bred forstand
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på norsk og engelsk (eller et annet skandinavisk språk)
  • Faglige og personlige forutsetninger og motivasjoner for å gjennomføre prosjektet vil vektlegges
  • Erfaring med relevant og/eller tilgrensende forskning er en fordel
  • Selvstendighet og god arbeidskapasitet
  • Søker må utarbeide en prosjektskisse på 2-3 sider

Stipendiatstillingen er en tre-årig utdanningsstilling med formål å kvalifisere for videre akademiske stillinger.

Det benyttes intervju i tilsettingsprosessen samt referanseinnhenting.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr. 449.400 til kr. 497.000 avhengig av kompetanse i stilling som stipendiat (stillingskode 1017)
  • Kompetanseutvikling i et stimulerende akademisk miljø
  • Deltagelse i PhD-programmet ved Det medisinske fakultet
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Prosjektskisse
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Hilde Bondevik, tlf 22 84 89 52 / 997 97 649
  • Rådgiver Susan Rockwell (v/spørsmål om innlegging av søknad/CV), tlf 22 85 05 07

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS