Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Doktorgradsstipendiat innen molekylærbiologi / flått og flåttbårne sykdommer

Søknadsfrist: 12.04.2019

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for teknologi og realfag, er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat innen molekylærbiologi/flått og flåttbårne sykdommer tilknyttet Institutt for naturvitenskapelige fag for en periode på 3 år. Arbeidssted vil hovedsakelig være Campus Kristiansand. Kandidaten må forvente å ha kortere opphold ved andre lokaliteter. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Arbeidsoppgaver

Flått kan være bærer av bakterier og virus som kan overføres til dyr og mennesker og gi til dels alvorlige sykdommer. Flåttforskning har vært et satsningsområde for UiA i en årrekke, og forskningsgruppen har flere pågående prosjekter innen fagfeltet, med et utstrakt samarbeid med både nasjonale og internasjonale institusjoner. Doktorgradsstipendiatens oppgaver kan inkludere molekylær påvisning og artsbestemmelse av flåttbårne patogener, inkludert sjeldne og nye arter, utvikling av nye molekylære deteksjonsmetoder, evaluering av «high throughput»-metoder for deteksjon og diagnose, genetisk analyse av utvalgte patogener, og ulike aspekter ved flåttens økologi. En detaljert beskrivelse av doktorgradsprosjektet vil bli utarbeidet i samarbeid med kandidaten.

Det forventes at kandidaten inngår i et bindende samarbeid med forskningsgruppen, og bidrar til et aktivt forskningsmiljø som gir mulighet for personlig og profesjonell utvikling.

Kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

  • mastergrad innen molekylærbiologi og fagkunnskap innen feltet flått og flåttbårne patogener er ønskelig
  • tidligere praktisk erfaring med de anvendte metodene vil bli vektlagt ved vurdering av søkerne

Årets kandidater/kandidater som er i avslutningsfasen av master kan også søke.

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.

Personlige egenskaper

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Det å kunne arbeide målrettet, systematisk og selvstendig er svært viktige egenskaper som vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 449 400 brutto pr. år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli invitert til intervju og praktisk prøve av ferdigheter. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • attesterte kopier av vitnemål med karakterer
  • sammendrag på ca. 1-2 sider av masteroppgaven/hovedfagsoppgaven
  • attester
  • vitenskapelige arbeider og annen FoU-virksomhet, samt liste over disse
  • motivasjonsbrev - beskriv hvorfor du ønsker denne stillingen og hvordan du mener at din kompetanse kan brukes i prosjektet (maks 1-2 sider)

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. Vi gjør oppmerksom på at søknaden ikke vil bli vurdert dersom vedlegg mangler. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 12.04.19

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen, prosjekt og betenkningen:

  • Instituttleder Dag Olav Andersen, tlf. 38 14 10 64, e-post dag.o.andersen@uia.no
  • Førsteamanuensis Vivian Kjelland, tlf. 38 14 22 47, e-post vivian.kjelland@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS