Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Vitenskapelig assistent til prosjektet BetterReading

Søknadsfrist: 31.08.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for spesialpedagogikk er ett av tre institutter ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet.

Instituttet har i dag ca. 25 faste vitenskapelige ansatte, 14 stipendiater og postdoktorer og 12 administrative ansatte. Instituttet har ca 800 studenter fordelt på bachelor- og mastergradsstudier i spesialpedagogikk, masterstudium i Special Needs Education, samt PhD-studier.

Om stillingen og arbeidsoppgaver

Vi har for tiden to ledige 50 % stillinger som vitenskapelig assistent ved Institutt for spesialpedagogikk innenfor fagområdet «Spesifikke lærevansker».

Stillingene er knyttet til prosjektet “BetterReading: Understanding gains in reading fluency” som er finansiert av Norges forskningsråd (NFR). Målet med prosjektet er å utvikle og gjennomføre en intervensjon for å øke leseflyt blant skoleelever på 2. og 5. trinn. Prosjektet inkluderer utvikling av kartleggings- og intervensjonsmateriale, som etter prosjektets avslutning vil bli offentliggjort og tilgjengelig til bruk for forskere, lærere og spesialpedagoger.

De vitenskapelige assistentene skal gjennomføre kartlegging og intervensjon, i tillegg til rekruttering av deltakere og skåring av tester.

Prosjektet gjennomføres av forskergruppen Literacy and Numeracy in Context (LiNCon) ved Institutt for spesialpedagogikk i samarbeid med flere internasjonale forskere. De vitenskapelige assistentene kan bli medlemmer av forskergruppen LiNCon.

Ansettelsen gjelder for en periode på ett år, med mulighet for forlengelse inntil ett år. I perioder vil arbeidet kunne utgjøre mer enn 50 % stilling etter avtale.

Kvalifikasjonskrav

  • Stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole innen spesialpedagogikk, pedagogikk eller psykologi, tilsvarende mastergrad
  • Faglige forutsetninger for å gjennomføre arbeidsoppgavene knyttet til prosjektet
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk. Ettersom kartlegging og intervensjon av norskspråklige barn utgjør mesteparten av de vitenskapelige assistentenes arbeid, er det et krav at de som ansettes behersker norsk godt både muntlig og skriftlig

Ønskelig kompetanse/erfaring

  • Erfaring med praktisk/klinisk arbeid med barn på skolealder, herunder gjennomføring av individuell studie
  • Erfaring med kartlegging av leseferdigheter eller språk- og andre kognitive ferdigheter hos barn

Personlige egenskaper

  • Evne til å arbeide strukturert og selvstendig
  • Gode samarbeidsevner
  • Evne til å inngå i faglige fellesskap på tvers av disipliner

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil vektlegges.

Vi tilbyr

  • Lønn som vitenskapelig assistent kode 1020 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 425 600 og kr 468 300, avhengig av kompetanse
  • Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål, karakterutskrifter, og evt. andre attester. For utenlandske vitnemål: Utskrifter av studiehåndbøker e.l. som beskriver innholdet i, og rammen for de studier som legges til grunn for søknaden
  • Masteroppgave

Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknad (med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS