Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Faglig-administrativ koordinator - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Søknadsfrist: 08.08.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet består av ni institutter og seks forskningssentre. Forskningen spenner over et vidt spekter av fagområder innen alle de tradisjonelle naturvitenskapene og teknologi. Fakultet har mange gode forskningsmiljøer og dyktige enkeltforskere, hvorav flere er i forskningsfronten innen sine fag internasjonalt. Fakultetet er vertskap for fire sentre for fremragende forskning, ett senter for fremragende innovasjon og ett senter for fremragende utdanning.

Om stillingen

Det er innvilget midler til et forprosjekt for å utrede muligheten for etablering av et epidemi-/pandemisenter for forskning og forskerutdanning ved Universitetet i Oslo. Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet skal sammen med Det medisinske fakultet utarbeide en plan for et mulig slikt epidemi-/pandemi senter. Det er for dette formål opprettet en styringsgruppe ledet av viserektor Per Morten Sandset og en arbeidsgruppe ledet av professor Nils Chr. Stenseth.

Stillingen er for ett år med mulighet for forlengelse for å bistå prosjektering og evt. etablering av et epidemi-/ pandemisenter for forskning og forskerutdanning.

Vi søker etter en koordinator som kan bistå i det faglig-administrative arbeidet opp mot både arbeidsgruppen og styringsgruppen. Arbeidet vil blant annet bestå i å samle – og sammenfatte – innspill fra Universitetets ulike enheter og utarbeide en rapport med argumenter for og imot å opprette et epidemi-/pandemisenter for forskning og forskerutdanning ved Universitetet i Oslo. Etter det første planleggingsåret vil arbeidet, gitt at det blir bestemt å opprette et slikt senter, bestå i å bygge opp senteret. Den som ansettes må kunne jobbe selvstendig og være fleksibel. Som del av arbeidet – ikke minst i det første året – vil det være aktuelt å besøke tilsvarende sentre utenfor Norge. Stillingen er organisatorisk lagt under Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, med arbeidsplass ved Institutt for biovitenskap.

Vi søker i utgangspunktet etter en person som kan jobbe full tid (100%), men en lavere prosentsats vil kunne være aktuelt.

Hovedoppgaver og ansvar

  • Bistå arbeidsgruppen og styringsgruppen i deres arbeid, bl.a. med å forfatte en rapport med argumenter for og imot å opprette et epidemi-/pandemisenter ved Universitetet i Oslo
  • Organisere workshops/innspillmøter
  • Organisere årlige samkjøringsmøter
  • Delta i besøk ved tilsvarende sentre utenfor Norge
  • Evt. andre oppgaver etter behov og kompetanse

Kvalifikasjonskrav

  • Ansettelse som rådgiver krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelor. Realkompetanse med relevans for de konkrete oppgavene tillagt stillingen kan erstatte utdanningskravet
  • Ansettelse som seniorrådgiver krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole minimum tilsvarende masternivå (seniorrådgiver). Realkompetanse med relevans for de konkrete oppgavene tillagt stillingen kan erstatte utdanningskravet. Kandidater med doktorgrad vil bli gitt et fortrinn.
  • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på engelsk og norsk/skandinavisk språk.
  • Relevant administrativ erfaring fra prosjekt og/eller forskningsledelse, organisering av møter, konferanser, kurs, undervisning etc.
  • Sterke ferdigheter i digitale arbeidsflyter og erfaring fra IKT-verktøy

Arbeidsoppgavene er felles for begge stillingskategorier, men seniorrådgiveren vil ha et mer selvstendig ansvar for saksfeltet og være en ressursperson for de to lederne.

Personlige egenskaper

Vi ser etter en person som:

  • kan ta ansvar og vise initiativ og gjennomføringskraft
  • kan organisere arbeidet sitt og jobbe uavhengig og som en del av et team
  • er positiv, konstruktiv, fleksibel og serviceinnstilt
  • kan bidra til et godt arbeidsmiljø og er motivert til å jobbe i tverrfaglig miljø og med forskeropplæring

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Vi tilbyr

  • Lønn som rådgiver kode 1434 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 543 500 og kr 626 100, avhengig av evt. ansiennitet og kompetanse
  • Lønn som seniorrådgiver kode 1364 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 604 700 og kr 702 100, avhengig av evt. ansiennitet og kompetanse
  • Et inspirerende, internasjonalt og hyggelig arbeidsmiljø og samarbeid med svært kompetente og motiverte forskere
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev, inkludert din interesse for denne stillingen, en gjennomgang av relevant arbeidserfaring og interesser, og en beskrivelse av hvordan denne stillingen vil passe deg og dine karriereutviklingsmål.
  • CV
  • Kopier av relevante vitnemål og attester, karakterutskrifter
  • Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, forhold til kandidat, e-post og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

For utenlandske søkere anbefales det å legge ved en forklaring på universitetets klassifiseringssystem. Husk at alle dokumentene skal være på engelsk eller et skandinavisk språk. Søknader med manglende dokumenter vil ikke bli vurdert nærmere.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Nils Chr. Stenseth, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo, epost: n.c.stenseth@mn.uio.no

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt HR rådgiver Therese Ringvold, e-post: therese.ringvold@mn.uio.no.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS