Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiatstillinger i rettsvitenskap - planlegging, konsesjon og ekspropriasjon

Søknadsfrist: 18.12.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det juridiske fakultet har Norges største forsknings- og utdanningsmiljø for rettsvitenskap, kriminologi og rettssosiologi med ca. 4 300 studenter og 300 ansatte. Fakultetet er fordelt på fem grunnenheter og en fakultetsadministrasjon.

Det juridiske fakultet

Om stillingen

Det juridiske fakultet har ledig to stillinger som stipendiat i rettsvitenskap. Stillingene er knyttet til fakultetets forskergruppe i naturressursrett og inngår i fakultets satsing på å styrke forskningsmiljøet i plan-, konsesjons- og ekspropriasjonsrett. Om forskergruppen, se https://www.jus.uio.no/forskning/omrader/naturressurs/

Stipendiatstillingene er utdanningsstillinger og skal lede fram til ph.d-graden fra Universitetet i Oslo. Det er en forutsetning at de som tilsettes kvalifiserer for opptak på fakultetes doktorprogram. Les mer om forskerutdanningen her.

Ansettelse kan skje for fire år, hvilket forutsetter 75 % forskning og 25 % undervisningsplikt, eller for tre år uten undervisningsplikt. Ansettelse for fire år forutsetter at kandidaten kan fylle et udekket undervisningsbehov ved fakultetet.

Mer om stillingen

Stillingene er 50 % eksternfinansiert gjennom forskningsprosjektet "Planlegging, konsesjon og ekspropriasjon – rettslige problemer og løsninger", der de eksterne partnerne er Statens vegvesen, Bane NOR, Nye Veier AS, NVE og Statnett SF.

Forskningsprosjektet omfatter to hovedområder:

i) Planlegging og ekspropriasjon ved langsiktig båndlegging av arealer - rettslige problemer og løsninger.

ii) Konsesjonsprosesser og ekspropriasjon - rettsligeproblemer og løsninger.

Selv om prosjektet vil ha norsk rett som hovedobjekt, er det betydningsfullt for resultatene at forskningen knyttes an mot den internasjonale forskningsfronten, typisk om forholdet mellom eiendomsrett og stat. Det opprettes en styringsgruppe som har det overordnede ansvaret for prosjektets rammer. For øvrig er forskningen fri.

Forskningsprosjektet omfatter finansiering av internasjonale og nasjonale konferanser og seminarer, utgifter til reiser og andre driftsutgifter, samt vitenskapelige assistenter. De eksterne partnerne vil legge til rette for løpende utveksling av faglig kunnskap og informasjon, og samarbeidet vil tilføre prosjektet en verdi ut over hva partene kunne oppnådd alene.

Tiltredelse etter avtale.

Kvalifikasjonskrav og egenskaper

  • Til stillingene kreves norsk fem-årig mastergrad i rettsvitenskap, eller tilsvarende utdanning.
  • Det kreves høyt ferdighetsnivå i norsk rett.
  • Normalt bør søkeren ha karakterer som plasserer vedkommende i fagets øverste sjikt. Dette gjelder også for masteroppgaven.
  • Du må ha gode ferdigheter i norsk eller annet skandinavisk språk og gode engelskferdigheter.
  • Du må kunne arbeide selvstendig og strukturert.
  • Du må ha gode samarbeidsevner og evne til å bidra til utvikling av faget.
  • Du må ta aktivt del i utvikling av et godt fagmiljø.

Søkerne må legge fram en prosjektbeskrivelse på 5 -10 sider hvor det skal redegjøres for forskningstemaet og dets betydning og relevans for norsk rettsvitenskap generelt og utviklingen av plan-, konsesjons- og ekspropriasjonsretten spesielt. Temaet kan omfatte offentligrettslige, privatrettslige, konstitusjonelle og prosessuelle problemstillinger, samt rettsspørsmål knyttet til EMK og EU- og EØS-rett. Beskrivelsen skal også redegjøre for valg av teori og vitenskapelig metode og for hvorledes arbeidet planlegges gjennomført.

Vurderingsgrunnlag

Ved vurderingen av søkerne vil det bli lagt vekt på karakterer, skriftlig produksjon, og eventuelle kvalifikasjoner fra arbeid med plan-, konsesjons- og ekspropriasjonsrettslige spørsmål. Det legges videre vekt på prosjektbeskrivelsen og søkernes faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet. Det forutsettes at søkerne vil kunne gjennomføre prosjektet i ansettelsestiden.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • Prosjektbeskrivelse på 5-10 sider.
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid).
  • Kopier av vitnemål med alle karakterer som inngår i graden, attester og fullstendig publikasjonsliste. For søkere med utdanning fra utlandet kreves kopi av originalvitnemål samt engelsk eller skandinavisk oversettelse. Utenlandske vitnemål må ha vedlagt forklaring på karaktersystem.
  • Inntil 3 vitenskapelige arbeider. Dersom arbeider er skrevet av flere forfattere må arbeidsdelingen mellom disse dokumenteres med medforfattererklæring.
  • Referanseliste (2-3 referanser med navn, relasjon til søker og kontaktinformasjon)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk "Søk stillingen".

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Vi oppfordrer kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Instituttleder NIFS professor Ola Mestad, epost: ola.mestad@jus.uio.no, tlf: 92881455
  • Instituttleder IFP professor John Asland, epost: john.asland@jus.uio.no, tlf: 22859775
  • Leder av forskergruppe i naturressursrett professor Endre Stavang, epost:endre.stavang@jus.uio.no, tlf: 22859719/97179848
  • Leder av forskningsprosjektet professor Geir Stenseth, epost: geir.stenseth@jus.uio.no, tlf.93039707

For spørsmål om søknadsprosess/Jobbnorge:

Powered by Labrador CMS