Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat ved SERAF

Søknadsfrist: 16.09.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Vil du være stipendiat ved SERAF i POINT-prosjektet, et forskningsprosjekt om behandling av langvarige smerter med opioider?

Om stillingen

Stilling som PhD-stipendiat SKO 1017 ved Institutt for klinisk medisin, Klinikk psykisk helse og avhengighet ved Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF) er ledig. Arbeidssted er Oslo Universitetssykehus Ullevål, SERAF. Ansettelse gjelder for en periode på 3 år i 100 % stilling. Det er ønskelig med tiltredelse snarest mulig. SERAF sitt hovedfokus er klinikk-nær rusmiddelforskning, særlig konsekvenser av opioid bruk og legemiddel assistert rehabilitering (LAR). Senteret driver også veiledning og undervisning. Fagmiljøet er tverrfaglig og forskningen er organisert i forskergrupper. SERAF har som mål å være en sentral forskningsaktør både nasjonalt og internasjonalt.

PhD-stipendiat stillingen som nå utlyses vil inngå i SERAF sitt arbeid i Prosjektet «Hvordan unngå en opioidepidemi i Norge: Fokus på behandling av langvarige smerter». Preventing an Opioid epidemic In Norway: Focusing on Treatment of chronic pain (POINT).

Ledelse av prosjektet ligger ved SERAF. Prosjektleder er professor Svetlana Skurtveit. Partnere utenfor forskningssektoren er Stavanger kommune, Stavanger universitetssjukehus og Universitetssykehuset i Trondheim. Forskningsinstitusjonene er Folkehelseinstituttet og Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning i Helse Vest (KORFOR). I tillegg til Foreningen for kroniske smertepasienter er Samarbeidsforumet av Funksjonshemmedes Organisasjoner også med i prosjektet.

Forskningen er kvantitativ og vil fokusere på langvarig opioid brukere. Vi vil bruke koblede data fra nasjonale helse- og populasjonsregistre for å studere risikofaktorer for og konsekvenser av langvarig opioidbruk. Som utgangspunkt for PhD-arbeidet skal stipendiaten bli førsteforfatter på minst 3 vitenskapelige artikler som publiseres internasjonalt. Stipendiaten er forpliktet til å søke opptak ved UiO og følge doktorgradsprogrammet (forskerutdanning) der med sikte på graden PhD. Dette innebærer å skrive vitenskapelige artikler og sammenfatning samt forsvare avhandlingen i offentlig disputas. Tema for artikler avtales under arbeid med publiseringsplanen for PhD-prosjektet som detaljutvikles sammen med veiledere etter ansettelse.

Mer om stillingen

Ansettelsen gjelder for en periode på 3 år.

Kortere ansettelsessperiode kan gis dersom stipendiaten allerede har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere ansettelsessforhold i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir 3 år.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For informasjon om søknadsprosess og krav i forbindelse med søknad om opptak på Det medisinske fakultets PhD-program, vises det til følgende nettside.

Arbeidsoppgaver

Vi søker en dedikert forsker som helst innehar noe erfaring fra kvantitativ forskning. Du må ha interesse for å forske på temaområdet forskrevne opioider hos langvarige smerte pasienter og en rekke ulike utfall. Dataene fra nasjonale helseregistre som skal danne grunnlag for statistiske analyser er allerede koblet.

Snarlig tiltredelse er ønskelig.

Kvalifikasjonskrav

  • Master/profesjonsutdanning på relevant fagområde
  • Primær kvantitativ metodekompetanse er ønskelig
  • Gode analyseferdigheter prioriteres
  • Erfaring med programmer som SPSS/STATA/R etc. prioriteres
  • Interesse for forskning på områdene rus eller farmakoepidemiologi er ønskelig
  • Det forventes svært god formidlingsevne skriftlig og muntlig på norsk/nordisk og engelsk
  • Erfaring med vitenskapelig publisering prioriteres

Personlige egenskaper

  • Du må være selvstendig, initiativrik og ansvarsbevisst med god evne til prosjekt- og teamdeltagelse
  • Du må ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, samt evne til å jobbe som del av et team
  • Du bør være resultatorientert og ha god gjennomføringsevne

Ved vurdering av søknadene blir det lagt vekt på søkerens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre forskningsprosjektet.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 482 200 til kr 526 000 avhengig av kompetanse i stillingskode 1017 stipendiat
  • Pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

• søknadsbrev

• CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)

• kopier av vitnemål og attester

• fullstendig publikasjonsliste

• eventuelle faglige arbeider som det skal tas hensyn til ved utvelgelsen

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknadsfrist 16. september 2021

Det vil bli avholdt intervjuer for aktuelle søkere

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:

  • Professor II Svetlana Skurtveit, svetlana.skurtveit@medisin.uio.no eller
  • Professor Thomas Clausen ved SERAF, thomas.clausen@medisin.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS