Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat innen folkehelse og helsefremmende arbeid

Søknadsfrist: 20.04.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Om stillingen

Institutt for helse og samfunn har en ledig stilling som stipendiat for en periode på 3 år innen folkehelse- og helsefremmende arbeid med fokus på sunnere livsstil hos innvandrer kvinner.

Stillingen inngår i instituttets strategiske satsning for å styrke forskning i, med og for primærhelsetjenesten og adresserer tema innvandrerhelse. Prosjektet er i en del av et innovasjonsprosjekt i offentlig sektor og representerer et nært samarbeid mellom Oslo-bydelene Gamle Oslo og Sagene, Institutt for Helse og Samfunn og Norges idrettshøgskole. Dette er et forskningsbasert intervensjonsprogram med mål om å styrke kommunenes innovasjonskapasitet, innovasjonsevne og videreutvikle og tilpasse et forebyggende helsetilbud i kommunen. PhD-stillingen er knyttet til denne intervensjonsstudien av kvinnene og vil bidra til gjennomføring av intervensjonen og kapasitetsbygging blant kommunens ansatte.

I Norge øker andelen med overvekt og fedme i befolkningen, med en betydelig sosial gradient. Kvinner fra enkelte ikke-vestlige innvandrergrupper er særlig utsatt, og har en forekomst av overvekt og fedme på over 80%. Overvekt og fedme er blant risiko faktorer som diabetes, hjerte- og karsykdommer og noen typer kreft. Innvandrere og flyktninger er underrepresenterte i dagens helsefremmende og forebyggende programmer og kommunens helsetjenester. Kulturelt skreddersydde og språkspesifikk forebyggende programmer, som også inkluderer brukermedvirkning, mangler i Norge i dag. Oslo kommune har i samarbeid med Universitetet i Oslo fått midler fra Norges forskningsråd og Norske Kvinners Sanitetsforening til å utvikle en langsiktig, innovativ, kulturelt skreddersydd og motiverende intervensjon blant innvandrerkvinner i Norge. Målet for denne intervensjonen er at deltakere skal bli mer fysisk aktive, mindre stillesittende, spise sunnere, og opprettholder disse endringene på sikt. For dette ble det etablert en prosjekt med representanter fra bydel Sagene og bydel gamle Oslo, kvinnelige medbrukere og en senior forsker fra Universitetet i Oslo (UiO). Det er behov for en doktorgradsstudent som vil være en del av studiegruppen og vil bidra til datainnsamling, analyse, publisering og andre daglige prosjektaktiviteter.

Stipendiaten vil være en del av studiegruppen og vil gjennomføre datainnsamling, individuelle samtaler med kvinnene og bidra til andre daglige studieaktiviteter. Videre bidra til bedre oppfølging av deltakere som flytter ut fra bydelen, eller faller fra intervensjonsprogrammet av andre grunner. Stipendiaten vil være ansvar for innhenting av data om prosess og kostnads-effekt analyse. Stipendiaten vil analysere data, publisere artikler og presentere av resultatene, samt i samarbeid med brukerrepresentanter vil bidra til spredning av resultatene i relevante brukermiljø. Stipendiaten vil også bidra for å produsere manual, verktøy, skape et pakke-opplegg for implementering av intervensjonens verdiskapning og metode.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år og prosjektet forventes ferdigstilt innenfor denne perioden.

Tiltredelse fortrinnsvis 1.6.2020.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside.

Kvalifikasjonskrav

Fullført og bestått mastergrad, eller tilsvarende, innenfor ernærings-, folkehelse- eller helsefagvitenskap, eller cand. med. grad eller lignende. Avsluttende grad skal være oppnådd ved søknadstidspunktet.

  • Kandidaten bør ha en grunnleggende kompetanse i kvantitativ analyse.
  • Erfaring med forskning i immigrasjonshelse, intervensjonsstudier og/eller folkehelsearbeid vil være en fordel
  • Gjennomføring av intervensjonsprosjektet krever at søker kommuniserer godt på norsk og engelsk, men gjerne også andre hyppig brukte språk blant innvandrere i Norge.

Personlige egenskaper

Kandidaten skal være med på en intervensjonsstudie som skal være kultur- og kjønnssensitivt i forhold til kontekst, innhold og leveringsmodus.Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet.

Evne til samarbeid med en prosjektgruppe som består av representanter fra bydelene, kvinnelige medbrukere og ressursgruppe som består av nasjonale og internasjonale partnere. Kandidaten må ha også evne til å arbeide selvstendig, være fleksible, god arbeidskapasitet, personlig egnethet og motivasjon for stillingen.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr. 479 600,- til kr. 523 200,- avhengig av kompetanse, i stilling som stipendiat stillingskode 1017
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen. Intervjuet vil gjennomføres via Skype eller annet system for videomøte.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Forsker Ahmed Madar, tlf 99486552, epost a.a.madar@medisin.uio.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Marie Cecilie Bakken, epost m.c.bakken@medisin.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS