Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat i et forskningsprosjekt om helsen til traumeutsatte pasienter

Søknadsfrist: 01.02.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Vil du være stipendiat i et forskningsprosjekt om helsen til traumeutsatte pasienter?

Om stillingen

Stilling som PhD-stipendiat SKO 1017 er ledig ved Institutt for klinisk medisin (Klinmed), Klinikk psykisk helse og avhengighet. Arbeidssted er klinikk PHA, Gaustad sykehus med tilhørighet til forskningsgruppen Traumatisk stress, tvungen migrasjon og global mental helse. Forskningsarbeidet er knyttet til SHOT studien (Study of Health Outcome after Trauma) som er en studie av helseutfall hos traumeutsatte pasienter på Søndre Oslo DPS (SODPS) og data ble samlet for noen år siden. SHOT har også et parallelt prosjekt i Nepal hvor vi har to stipendiater.

Ansettelse gjelder for en periode på 3 år i 100 % stilling. Det er ønskelig med tiltredelse snarest mulig.

PhD-stipendiat stillingen som nå utlyses vil inngå i SHOT prosjektet som er et samarbeid mellom Klinmed og SODPS. I dette prosjektet har man undersøkt 110 pasienter med traumebakgrunn med flere diagnostiske kartleggings- og utredningsverktøy og spørreskjema. Vi har også undersøkt mange forskjellige biologiske mål og materialer, inkludert utvidede analyser av blod og hår. Vi har tillatelse til å gjennomføre gen-analyser, men det er enda ikke gjort. Det foreligger mye innhentet og upublisert data som kan inngå i dette prosjektet, men det er også anledning til å innhente nye data og/eller gjennomføre de genetiske analysene på lagrede blodprøver.

Prosjektleder er førsteamanuensis og forskningsleder Suraj Thapa. Hovedperson i samarbeidet med SODPS er avdelingsleder og psykiater Erik Ganesh Søegaard som har gjort det meste av datainnsamlingen.

Som utgangspunkt for PhD-arbeidet skal stipendiaten være førsteforfatter på minst 3 vitenskapelige artikler. Stipendiaten er forpliktet til å søke opptak ved UiO og følge doktorgradsprogrammet (forskerutdanning) der med sikte på graden PhD. Dette innebærer å skrive vitenskapelige artikler og sammenfatning samt forsvare avhandlingen i offentlig disputas. Tema for artikler avtales under arbeid med publiseringsplanen for PhD-prosjektet som detaljutvikles sammen med veiledere etter ansettelse.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For informasjon om søknadsprosess og krav i forbindelse med søknad om opptak på Det medisinske fakultets PhD-program, vises det til følgende nettside: Før du søker - Universitetet i Oslo (uio.no)

Arbeidsoppgaver

Vi søker en dedikert forsker/forskerspire med interesse for psykisk helsevern. Du må ha interesse for å forske på temaområdet traumer og traumelidelser. I tillegg til å gjøre analyser av eksisterende data kan det være behov for å gjøre en liten oppfølgingsstudie (kvantitativ / kvalitativ) eller kjøre gen-analyser på eksisterende biologisk materiale.

Kvalifikasjonskrav

  • Master/profesjonsutdanning innen relevant fagområde
  • Kvantitativ metodekompetanse eller metodekunnskap er ønskelig
  • Kompetanse på kvalitative metoder og samfunnsmedisin / epidemiologi er også en fordel
  • Gode analyseferdigheter og kjennskap til ulike statistiske metoder
  • Erfaring med statistikkprogrammer som SPSS/STATA/R etc. prioriteres
  • Interesse for forskning på områdene traumer og traumelidelser fra flere aspekter som biologi, psykologi og sosiale forhold
  • Klinisk erfaring innenfor psykiatri/medisin er en fordel
  • Det forventes svært god formidlingsevne skriftlig og muntlig på norsk/nordisk og engelsk
  • Erfaring med vitenskapelig publisering prioriteres

Personlige egenskaper

  • Du må være selvstendig, initiativrik og ansvarsbevisst med god evne til prosjekt- og teamdeltagelse
  • Du må ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, samt evne til å jobbe som del av et team
  • Du bør være resultatorientert og ha god gjennomføringsevne

Ved vurdering av søknadene blir det lagt vekt på søkerens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre forskningsprosjektet.

Snarlig tiltredelse er ønskelig.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 491 200 til kr 534 400 avhengig av kompetanse i stillingskode SKO 1017 stipendiat
  • pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • stilling i en IA-virksomhet
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

• Søknadsbrev

• CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)

• Kopier av vitnemål og attester

• Fullstendig publikasjonsliste

• Eventuelle faglige arbeider som det skal tas hensyn til ved utvelgelsen

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal benyttes intervju i ansettelsesprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen:

  • Forskningsleder PHA Suraj Thapa per epost: suraj.thapa@medisin.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS