Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Doktorgradsstipendiater i språkvitenskap

Søknadsfrist: 28.02.2022

Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) ved Det humanistiske fakultet driver omfattende forskning, undervisning og samfunnskontakt innen litteratur, områdekunnskap og språkvitenskap knyttet til europeiske språk utenom de nordiske. ILOS har et levende forskningsmiljø med en bred internasjonal samarbeidsflate. Mange av forskerne bidrar til at allmennheten får innsikt i forskningens resultater. ILOS har ca. 130 ansatte hvorav ca. 80 i vitenskapelige stillinger, ca 30 i stipendiater og postdoktorer og 18 personer i administrative stillinger. ILOS har omtrent 300 masterstudenter og 1000 bachelorstudenter.

Om stillingen

Tre stillinger som stipendiat (SKO 1017) innenfor språkforskning er ledige ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk, Universitetet i Oslo.

Vi søker nytenkende, nysgjerrige og faglig sterke kandidater som ønsker å ta en lingvistisk eller språklig doktorgrad innen ett av våre fagområder. Stipendiaten må kunne knytte seg til minst én av våre eksisterende forskergrupper. Det må fremgå av søknaden hvilken forskergruppe søkeren ønsker å knytte seg til, og søkeren må vise hvordan prosjektet passer inn i profilen til forskergruppen. I utvelgelsen vil også tilgjengelig veiledningskapasitet ved instituttet bli vektlagt.

Ved instituttet har vi følgende forskergrupper som er relevante for denne utlysningen:

Søkerens doktorgradsprosjekt skal utforske ideer eller temaer knyttet til minst én av forskergruppene. Dette må også spesifiseres i prosjektbeskrivelsen, som skal legges ved søknaden, se mer informasjon nedenfor.

Forventet oppstart i stillingene er 1. september 2022.

Mer om stillingen

Den som ansettes, vil bli knyttet til fakultetets organiserte forskerutdanning. Det vitenskapelige arbeidet skal munne ut i en doktoravhandling som skal forsvares ved fakultetet med tanke på å oppnå graden ph.d. Den som ansettes forventes å gå inn i et forskningsmiljø eller -nettverk og bidra til faglig utvikling i miljøet. Se mer informasjon om doktorgrad og forskerkarriere.

Ansettelsen gjelder for en periode på 3 år. Samtlige doktorgradsstipendiater som leverer doktoravhandlingen til bedømmelse med skriftlig anbefaling fra veileder innen 3 år eller 3 ½ år etter stipendperiodens start, vil få tilbud om henholdsvis 12 eller 6 måneders gjennomføringsstipend.

Kvalifikasjonskrav

  • Mastergrad eller tilsvarende utdanning i et av språkfagene som det undervises i ved instituttet. (Innenfor språkområdene engelsk/fransk/italiensk/portugisisk/spansk/tysk/tsjekkisk/polsk/russisk/bosnisk/kroatisk/serbisk).
  • Avsluttende grad skal være oppnådd og sensur skal foreligge ved søknadsfrist. Mastergraden må inkludere en oppgave på minimum 30 studiepoeng.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk, i henhold til det formelle språkkravet
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen

For opptak til doktorgradsprogrammene ved Universitetet i Oslo, kreves det at du har minst femårig grunnutdanning (mastergrad eller tilsvarende). I særskilte tilfeller kan fakultetet gi opptak på bakgrunn av ettårig master, etter en vurdering av studiets omfang og kvalitet.

Videre kvalifikasjoner

Ved vurdering av søknadene vil det bli lagt vekt på:

  • prosjektets vitenskapelige kvalitet, herunder aktualitet og nyskapning
  • søkernes faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet innen tidsrammen
  • søkernes forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen
  • gode samarbeidsegenskaper og evne til å inngå i faglige fellesskap på tvers av disipliner

Søkere som nylig har avlagt avsluttende eksamen med meget gode resultater kan bli foretrukket.

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev som beskriver søkerens kvalifikasjoner og motivasjon for stillingen, samt med henvisning til hvilken forskergruppe man søker seg til
  • Curriculum Vitae (med oversikt over utdanning, ansettelser, undervisningserfaring, administrativ erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter, samt publiserte og upubliserte verker).
  • karakterutskrifter eller vitnemål for bachelor- og mastergrad. Søkere med utdanning fra et utenlandsk universitet bes legge ved en veiledning til karaktersystemet ved deres universitet
  • evt. dokumentasjon av språkkrav, se Language requirements
  • prosjektbeskrivelse, inkludert fremdriftsplan for prosjektet (3-5 sider, maksimum 14 000 tegn). Se Mal for prosjektbeskrivelse. Det må komme klart frem i prosjektbeskrivelsen hvordan prosjektet knytter seg til en av forskergruppene ved instituttet.

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Diplomer, attester, masteroppgaver og lignende skal ikke vedlegges søknaden, men kan bli etterspurt senere.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, jobbnorge.no.

Det benyttes intervju i ansettelsesprosessen.

Andre opplysninger

Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for søknadsprosess og ansettelse i stipendiatstillinger.

I henhold til Offentleglovas § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Personalrådgiver Evian Nordstrand, evian.nordstrand@hf.uio.no (spørsmål om søknad i Jobbnorge)

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS