Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Doktorgradsstipendiat innen tverrfaglig kjønnsforskning

Søknadsfrist: 15.12.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK) er et av de største i Norden innen sitt felt. Vi har tverrfaglig forskning, undervisning og formidling innen kjønnsforskningsfeltet som hovedoppgave. Flere nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter har i de senere år vært ledet fra senteret. Vi skal også stimulere til kjønnsforskning ved universitetets andre grunnenheter. Senteret er utadvendt og medvirker aktivt for å utvikle tverrfaglige arenaer og nettverk – i Norge, Norden og internasjonalt.

Senter for tverrfaglig Kjønnsforskning (STK) har ledig stilling som stipendiat for en periode på 4 år. Utlysningen er åpen: Alle fag og temaer kan komme med i betraktning, men det er et krav at et tydelig kjønnsperspektiv er integrert i problemstillingen som presenteres i den faglige prosjektbeskrivelsen.

Vi ønsker at kandidaten viser hvordan prosjektet kan bidra til å styrke pågående forskning og undervisning ved STK. Dette kan vektlegges i vurdering av søknadene.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på inntil 4 år med 25 % pliktarbeid. Pliktarbeidet vil bestå av undervisningsarbeid, forskningsassistanse og lignende. Undervisningsspråket ved STK er i hovedsak norsk/skandinavisk.

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten allerede har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når tilsettingen bygger på tidligere tilsettingsforhold i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir 3 år.

STK har ikke eget PhD program, og den som ansettes må søke opptak på et relevant program på UiO etter at ansettelsesprosessen er fullført. Opptak til et doktorgradsprogram må være på plass innen prøvetiden på tre måneder. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse

Kvalifikasjonskrav

  • En mastergrad (120 studiepoeng) minimumskarakter B (ECTS karakterskala) eller tilsvarende. Mastergraden må inkludere en oppgave minimum 30 studiepoeng. I særlige tilfeller kan kandidater med kortere mastergrad også ansettes etter vurdering av programmets omfang og kvalitet.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på norsk (eller et annet skandinavisk språk) og engelsk

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet. Den faglige prosjektbeskrivelsen bli tillagt størst vekt i vurderingen av kandidater.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr.491 200 til kr. 534 400 avhengig av kompetanse, i stilling som (stillingskode 1017)
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev på maks 2 sider (motivasjon for stillingen og forskningsinteresser)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan (maks 3000 ord inkludert referanser). Beskrivelsen skal ha med problemstilling, teoretisk vikling, forskningsdesign og metode, bidrag til eksisterende forskning og en tidslinje for gjennomføring.
  • Masteroppgaven. Hvis oppgaven ikke er på engelsk eller et skandinavisk språk skal et engelsk resymé legges ved
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det blir benyttet intervju i ansettelsesprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Professor Inger Skjelsbæk, Senterleder, +47 93802492, inger.skjelsbak@stk.uio.no
  • Kontorsjef Andrew Feltham, +47 90520426, andrew.feltham@stk.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS