Ledig stilling ved Statistisk sentralbyrå

Rådgiver / seniorrådgiver virksomhetsstyring - Administrasjonsavdelingen

Søknadsfrist: 06.03.2020

I Seksjon for økonomi og virksomhetsstyring er det ledig stilling som rådgiver/seniorrådgiver innenfor fagområdet virksomhetsstyring. Seksjonen har ansvar for de sentrale styringsfunksjonene i SSB, herunder virksomhetsstyring, økonomistyring, porteføljestyring og SSBs regnskap.

Du vil ha en sentral rolle i arbeidet med å videreutvikle SSBs interne styring. Dette krever god dialog med både SSBs ledelse og med Finansdepartementet. Du vil aktivt bidra til at direktøren har et godt internt styringssystem og at styringsdialogen med departementet har god kvalitet.

Statistisk sentralbyrå

Statistisk sentralbyrå - tall som forteller


Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for offisiell statistikk i Norge og har en omfattende forsknings- og analysevirksomhet.

Vi har rundt 850 medarbeidere lokalisert i Oslo og Kongsvinger, i tillegg til intervjuere over hele landet.

SSB publiserer daglig statistikk og analyser på ssb.no og har et stort kontaktnett, også internasjonalt.

Vi er en kompetansebedrift med faglig utfordrende arbeidsoppgaver, som satser målrettet for å modernisere SSB og bygge en fremtidsrettet organisasjon.

Ny statistikklov ble vedtatt i 2019 og basert på denne, blir en av hovedoppgavene å legge til rette for og følge opp implementering av de overordnede mål og strategier som nå er under utarbeidelse.

Arbeidsoppgaver

  • videreutvikle SSBs styringssystem i tråd med rammene for mål og resultatstyring
  • legge til rette for og følge opp implementering av nye mål og strategier
  • legge til rette for revisjon av SSBs overordnede mål og strategier
  • legge til rette for og bidra i SSBs styringsdialog med Finansdepartementet
  • bistå direktør i hans interne styring
  • sammen med andre i seksjonen, utarbeide SSBs årsrapport og annen formell rapportering til Finansdepartementet
  • utarbeide og koordinere saker til ledelsen innenfor eget ansvarsområde
  • bidra i arbeidet med internkontroll og overordnet risikovurdering
  • andre oppgaver innenfor seksjonens ansvarsområde

Kvalifikasjoner

Den som søker må ha relevant utdanning på masternivå. God erfaring fra ansvarsområdet kan kompensere for krav om utdanning. Du må ha kompetanse om og relevant erfaring fra virksomhetsstyring i offentlig sektor. Det er en fordel med kunnskap om prosjekt- og porteføljestyring. Du må også ha meget gode norskkunnskaper både skriftlig og muntlig. Personlige egenskaperDu må ha gode samarbeidsevner. Du vil samarbeide med både SSBs ledelse, kollegaer på tvers av hele organisasjonen og med Finansdepartementet. Oppgavene vil variere i form, fra selvstendig oppgaveutførelse til å tilrettelegge for andre, koordinere, kvalitetssikre og ferdigstille oppgaver. Du må jobbe systematisk og strukturert og levere innenfor gitte frister. Personlig egnethet vil tillegges vekt.

Vi tilbyr

Vi tilbyr konkurransedyktig lønn som rådgiver/seniorrådgiver (kode 1434/1364), kr 496 100 - 655 400. Høyere lønn kan vurderes for spesielt godt kvalifisert søker. Fleksibel arbeidstid og en god pensjonsordning fra Statens pensjonskasse. Vi har et godt faglig miljø med gode muligheter for å videreutvikle egen kompetanse. Arbeidsmiljøet er hyggelig og uformelt. Vi har gode lokaler både i Oslo og på Kongsvinger. På begge stedene har vi et aktivt bedriftsidrettslag som tilbyr forskjellige typer trening.

Generelt

Attester/vitnemål skal registreres/legges ved i søknadsportalen innen søknadsfristen. Søkere som blirinnkalt til intervju, bes ta med originaler eller bekreftede kopier av attester og vitnemål. Vi utførerbakgrunnssjekk og kontroll av dokumenter.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt omikke å bli ført opp på søkerlisten. Hvis ønsket reservasjon ikke vil bli tatt til følge vil søkeren bli varsletom dette før offentlig søkerliste utformes.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrerkvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, alder, nedsatt funksjonsevneeller hull i CV-en. Søkere som tilkjennegir at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en, må væreinnforstått med at denne opplysningen kan brukes til registreringsformål jf. regjeringens arbeid medinkluderingsdugnaden

Webcruiter-ID: 4189964576

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Heidi Rindal Jakobsen (Seksjonssjef), 93242832, heidi.jakobsen@ssb.no
Powered by Labrador CMS