Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Praksisveileder - Institutt for helse og samfunn

Søknadsfrist: 14.08.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Om stillingen

Det er ledig fem faste bistillinger som praksisveileder (universitetslektor SKO 1009) ved Institutt for helse og samfunn.

På lokalsykehus og i primærhelsetjenesten skal studenten få erfaring med å samhandle med relevante instanser og personellgrupper. Universitetslektorens arbeid består i veiledning av studentene i samfunnsmedisin mens de er i praksisperioden.

Primært vil arbeidet bestå i å veilede studentene på oppgaver pr e-post. En del av arbeidet vil også være å ha kontakt med de enkelte kommunene studentene har praksis i, for å tilrettelegge for at studentenes kan få erfaring med praktisk samfunnsmedisinsk arbeid. Studentene er i praksis i primærhelsetjenesten 6x2 uker pr semester, og det forventes at lektoren i denne perioden besvarer skriftlige arbeider ukentlig, samt at de utenfor denne tiden setter av noe tid til å utvikle kontakt med kommunene.

Stillingene skal besettes av kommuneoverleger i delt eller hel stilling i helseregion Sør-Øst. Avdeling for allmennmedisin ved HELSAM har ansvar for klinisk praksis i primærhelsetjenesten for legestudentene ved UiO. Dette skjer i siste del av 5. studieår da studentene har midlertidig lisens som leger. Hver student er i praksis i 6 uker hos fastlege og 6 uker på et lokalsykehus i Helse SørØst. Målsettingen for praksistjenesten i primærhelsetjenesten er at studentene skal se og oppleve hvordan praktisk allmennmedisin og samfunnsmedisin fungerer i norske lokalsamfunn, samt at de skal bli kjent med samhandlingen mellom 1. og 2. linjetjenesten.

Stillingene tilsvarer 10 %.

Mer om stillingen

Stillingen er en undervisningsstilling som er tillagt 75 % undervisning , 19 % faglig utviklingsarbeid og 6 % administrasjon.

Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Det arrangeres et årlig seminar, Januarseminaret, i Oslo for universitetslektorene fra primærhelsetjenesten og praksissykehusene. Det forventes at universitetslektorene deltar på dette årlige seminaret.

Kvalifikasjonskrav

  • Til stillingen kreves det norsk autorisasjon som lege
  • Søker bør være spesialist i samfunnsmedisin eller under spesialisering i samfunnsmedisin
  • Det kreves meget gode skriftlige norskkunnskaper
  • Det er en fordel om søker er tilsatt i hel eller delt stilling som kommuneoverlege i helseregion Sør-Øst
  • Praktisk-pedagogisk utdanning og/eller erfaring fra lignende undervisning/veiledning blir også vektlagt

Det forventes av deg at du

  • Er interessert i faget ditt og liker å dele erfaringer med andre
  • Setter av tid for ukentlige tilbakemeldinger til studentene den tiden de er i praksis i primærhelsetjenesten
  • Setter deg inn i det studentene lærer i samfunnsmedisin i tiden før de er i praksis.
  • Deltar i halvårlige møter med faglærere på UiO
  • Bidrar til å videreutvikle innholdet i den samfunnsmedisinske delen av praksisperioden

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 544 400,- til kr 584 700,- avhengig av kompetanse, i stilling som Universitetslektor(stillingskode 1009)
  • Fast tilsetting i 10% bistilling
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • publikasjonsliste

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Vitnemål, attester og annen dokumentasjon vil eventuelt etterspørres senere.

Det benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Førsteamanuensis Anne Kveim Lie, a.h.k.lie@medisin.uio.no

Ved spørsmål om elektronisk søknad: HR-rådgiver Marie Cecilie Bakken, m.c.bakken@medisin.uio.no.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS