Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

HR-rådgiver (IT-enheten)

Søknadsfrist: 14.08.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner. Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Vi søker deg som vil jobbe med HR ved Universitetet i Oslo

Om stillingen

USIT er den sentrale IT-enheten ved Universitetet i Oslo (UiO) og har ansvar for å levere infrastrukturen og IT-tjenestene og -løsningene UiO trenger for å nå målene sine for utdanning, forskning, formidling og administrativt arbeid. USIT er også et kompetansesenter for IT i forskning og utdanning på nasjonalt plan.

Du inngår i et team med HR-rådgivere i Underavdeling for stabsfunksjoner og støttetjenester. Arbeidsoppgavene er varierte og spenner over hele fagområdet HR og personalforvaltning. Du blir del av et team med gode kollegaer og høy kompetanse, både internt i USIT men også som en del av et faglig nettverk på UiO.

Arbeidsoppgaver

Hovedoppgaver er operativt HR-arbeid. Dette innebærer blant annet saksbehandling, HR-faglig oppfølging av ansatte samt utviklingsoppgaver.

 • Rådgivning og opplæring av ledere innen fagområdet
 • Bistå ledere med rekruttering
 • Personaladministrative oppgaver knyttet til bl.a. ansettelser, permisjoner, fratredelser og ferie
 • Sykefraværsoppfølging
 • Bistand i organisasjons- og forbedringsarbeid
 • Oppgaver innen HMS kan også inngå

Kvalifikasjonskrav

 • Stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelornivå, fortrinnsvis med HR, administrasjon og ledelse, eller arbeidsrett.
 • Relevant realkompetanse kan kompensere utdanningskravet.
 • Relevant erfaring fra stillingens arbeidsområder, fortrinnsvis fra offentlig virksomhet.
 • Kunnskap om lov- og avtaleverk innen HR og personal. Kunnskap om statlig regelverk vil bli vektlagt.
 • Det kreves god skriftlig og muntlig fremstillingsevne i både norsk og engelsk.

Vi benytter SAP som lønns- og personalsystem, ePhorte som saksbehandlingssystem og Jobbnorge som rekrutteringssystem. Det vil være en fordel med erfaring fra noen av disse systemene.

Personlige egenskaper

Vi søker etter en positiv og serviceorientert person som kan jobbe selvstendig med et bredt spekter av oppgaver. En viktig egenskap er evnen til å holde oversikt og prioritere. Du er løsningsorientert, tar initiativ og fungerer godt i team. Du må være ansvarsbevisst, nøyaktig, samt kunne kommunisere tydelig med ulike målgrupper.

Vi tilbyr

 • Stillingen er fast og lønnes som rådgiver SKO 1434 i lønnspenn mellom kr 573 900 - 636 700. Lønn fastsettes etter individuell vurdering avhengig av kompetanse.
 • Interessante arbeidsoppgaver i en organisasjon med høy kompetanse
 • Fleksibel arbeidstidsordning
 • Trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

 • Stabsdirektør Lill Rasmussen Mardal, telefon: 22 84 00 33.
 • Rådgiver Trine Landau, mobil: 41 20 54 83.

Ta gjerne kontakt for en uformell samtale om stillingen.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS