Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor - Religionsfilosofi / økoteologi

Søknadsfrist: 26.04.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det teologiske fakultet har 350 studenter og 68 ansatte. Fakultetet er rangert blant de 50 beste lærestedene innenfor teologi og religionsstudier (nr. 36 på QS World University Ranking, og best i Norden). Fakultetet er et ikke-konfesjonelt akademisk fagmiljø som driver forskning innen teologi og religion. Fakultetet gir forskningsbasert undervisning og deltar i nasjonale og internasjonale debatter.

Om stillingen

Det teologiske fakultet har ledig stilling som post doktor for en periode på 2 år i religionsfilosofi og økoteologi. Stillingen er knyttet til UiO:Norden-prosjektet The Ambivalence of Nordic Nature. Gift. Guilt. Grace. Prosjektet analyserer klimakrisen fra mange ulike faglige vinkler og vil vise at denne krisen avdekker et ambivalent forhold til naturen i nordisk litteratur, filosofi og teologi. En liknende ambivalens gjenfinner vi i fag som biologi og psykologi, som forsker på forholdet mellom mennesker og naturen rundt oss, i spennet mellom gave og skyld, avhengighet og skamløs utnytting.

Mer om stillingen

Den som får stillingen skal forske på forholdet mellom kosmologi og antropologi innenfor delprosjektet med navnet Crisis and Creativity: Cosmology and Anthropology Reconsidered. Det forutsettes evne og vilje til å arbeide tverrfaglig. Kandidaten vil måtte trekke inn perspektiver fra tilgrensende fagfelt som biologi, livsvitenskap, filosofi, psykologi og litteratur. For en nærmere beskrivelse av prosjektet og utsendelse av prosjektbeskrivelse kontakt Marius Timmann Mjaaland (m.t.mjaaland@teologi.uio.no). Postdoktoren vil bli medlem av forskergruppen for systematisk teologi og forskergruppen Nordic Nature.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger.

Stillingen er en heltidsstilling med oppstart 1. august 2020. Det forventes at den som får stillingen er fysisk basert i Oslo i ansettelsesperioden. Postdoktoren forventes også til å arbeide i nært samarbeid med forskerteamet og å representere prosjektet på relevante seminarer og konferanser.

Kvalifikasjonskrav

  • Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor teologi eller andre områder som er relevant for prosjektet. For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputasen er godkjent.
  • Evne til uavhengig akademisk forskning på høyt nivå
  • Kreativitet, initiativ og uavhengighet
  • Flytende beherskelse av engelsk, skriftlig og muntlig
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen
  • Det vil også bli lagt vekt på følgende i vurderingen av søkerne:
    • Kvaliteten på prosjektbeskrivelsen
    • Faglig og personlig evne til å fullføre prosjektet innen den gitte tidsrammen
    • Samarbeidsevne og vilje til å delta i tverrfaglig samarbeid

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på faglige og personlige egenskaper og evne til samarbeid og deltagelse i et tverrfaglig prosjekt med deltagere fra naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humaniora. Kandidater som nylig har forsvart sin avhandling med fremragende resultat, vil blir foretrukket.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr. 523.200-573.100 avhengig av kompetanse, i stilling som postdoktor (stillingskode 1352)
  • Et stimulerende fagmiljø
  • Gode velferdsordninger og gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (med beskrivelse av motivasjon for stillingen og forskningsinteresser)
  • CV (med fullstendig oversikt over utdanning, stillinger, undervisningserfaring, administrativ erfaring og annet kvalifiserende arbeid)
  • Prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan (maks 5 sider)
  • Kopier av vitnemål og faglige attester
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • Faglige arbeider som søkeren ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (maksimalt 5 arbeider)
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved vurdering av søknadene vil det bli lagt spesiell vekt på de dokumenterte, faglige kvalifikasjonene, prosjektbeskrivelsens kvalitet så vel som kandidatenes motivasjon og personlige egnethet. Hovedregel er at bare relevante shortlistede kandidater vil bli intervjuet. Det forutsettes at den som tilsettes vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Universitetet i Oslo legger som IA-bedrift vekt på like muligheter og mangfold blant de ansatte. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke p stillingen, uavhengig av religiøs eller etnisk bakgrunn, kjønn, seksuell legning eller fysisk funksjonshemming

Kontaktinformasjon

  • Professor Marius Timmann Mjaaland , tlf: + 47 22850341, e-post: m.t.mjaaland@teologi.uio.no
  • Seniorrådgier Rigmor Smith-Gahrsen, tlf: + 47 22850311, e-post: rigmor.smith-gahrsen@teologi.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS