Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor innen forskningsprosjektet TRYGG ved livets slutt (SAFE-studien)

Søknadsfrist: 26.04.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Om stillingen

Avdeling for helseledelse og helseøkonomi, Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet har ledig stilling som 50% postdoktor for en periode på 3 år.

Avdeling for helseledelse og helseøkonomi er et tverrfaglig miljø med forskere som har tilhørighet til ulike vitenskapsdisipliner (økonomi, psykologi, statsvitenskap, statistikk og medisin). Forskningen er organisert i grupper som igjen gjenspeiler både avdelingens forskningsområder og undervisningsansvar:

https://www.med.uio.no/helsam/om/organisasjon/avdelinger/heled/index.html

Den utlyste stillingen er del av forskningsprosjektet «Securing high-quality of care for cancer patients at their End-of-life: the SAFE-study», som er finansiert av Kreftforeningen. Målet med studien er å få økt kunnskap om palliativ kreftomsorg i Norge. I SAFE-studien, vil vi bruke kvantitative metoder (registerdata og tverrsnitts-studie) og kvalitative metoder (intervju) for å: 1) beskrive hvordan pleie og omsorg utføres i livets sluttfase, og hvilke faktorer som påvirker kreftpasienters bruk av helse- og omsorgstjenester og 2) forstå mer av kompleksiteten rundt behandling, pleie og omsorg i livets sluttfase og hvordan ulike former for pleie og omsorg påvirker helserelatert livskvalitet hos kreftpasienter og pårørende.

Eksperter innen palliasjon, etikk, helseøkonomi og samfunnsvitere bidrar aktivt i prosjektet. Prosjektet er forankret i forskergruppen «Økonomisk evaluering av helsetiltak». En ytterligere forankring i et større tverrfaglig konsortium med forskere fra Universitetet i Tampere (Finland), University of Deakin (Australia) og helsearbeidere i Moss og Stange.

Den som ansettes skal være involvert i alle deler av prosjektet, men ha et særskilt ansvar for registeranalyser, samt planlegging og gjennomføring av en tverrsnitts-studie. Postdoktoren skal i samarbeid med prosjektleder og de øvrige forskerne planlegge de vitenskapelige publikasjonene, gjennomføre innsamling av data, analysere datamaterialet samt utarbeide publikasjonene. Det forventes også at den som ansettes tar aktivt del i fagmiljøet, er aktiv i samarbeidet med kommunene og bidrar til å utvikle dette gjennom deltagelse i fellesarrangementer som fagseminarer, sosiale arrangementer etc. ved avdelingen.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for 3 år.

Det er utarbeidet en prosjektbeskrivelse som kan fås ved henvendelse til Førsteamanuensis Eline Aas.

Det er ønskelig med tiltredelse i stillingen 1. juli 2020

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger.

Kvalifikasjonskrav

Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor områder som er relevant for prosjektet, for eksempel helseøkonomi, samfunnsvitenskap, medisin eller andre helsefag. Det er nødvendig med betydelig kunnskap og erfaring med kvantitative forskningsmetoder i bred forstand. For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputasen er godkjent

  • Søkere bør ha god kjennskap til forskning i helseøkonomi, hvor forskning innen end-of-life vil bli lagt vekt på
  • Søkere bør ha kjennskap til tverrfaglig samarbeid og kunne vise evne til samarbeid på tvers av fagdisipliner
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)
  • Selvstendighet og god arbeidskapasitet
  • Faglige og personlige forutsetninger og motivasjoner for å gjennomføre prosjektet vil vektlegges
  • Erfaring med relevant og/tilgrensende forskning er en fordel

Søker må utarbeide en prosjektskisse på 2-3 sider.

Postdoktorstillingen er en tre-årig utdanningsstilling med formål å kvalifisere for arbeid i faglige toppstillinger.

Det benyttes intervju i tilsettingsprosessen og referanseinnhenting.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 261 600 til kr 302 750 (i 50% stilling) avhengig av kompetanse, i stilling som postdoktor (stillingskode 1352)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger
  • Kompetanseutvikling i et stimulerende akademisk miljø
  • Deltagelse i postdoc-programmet ved Det medisinske fakultet

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • prosjektbeskrivelse 2-3 sider
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og attester
  • publikasjonsliste
  • referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS