Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor innen Galenisk farmasi

Søknadsfrist: 28.02.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Farmasøytisk institutt har 130 ansatte. Vi har et aktivt forsknings- og innovasjonsmiljø basert på fri forskning om legemidler. Instituttet har ansvaret for det populære masterstudiet i farmasi og har til enhver tid 350 dyktige og engasjerte studenter.


Legemiddelrelatert forskning og undervisning er grunnlaget for all aktivitet ved instituttet. Virksomheten bygger på en naturvitenskapelig plattform hvor samspillet mellom naturvitenskapelige basalfag, legemiddelteknologi og helse- og samfunnsfaglige elementer gir grunnlaget for teknologisk basert verdiskaping og for farmasøyters rolle som helsepersonell.

Om stillingen

Stilling som postdoktor innen galenisk farmasi er ledig ved Farmasøytisk institutt.

Ingen kan ansettes i mer enn én åremålsperiode ved Universitetet i Oslo. Tiltredelse innen 01.10.2021.

Ansettelsen gjelder for en periode på 4 år med 25 % pliktarbeid. Pliktarbeidet vil bestå av undervisning i tilknytning til galenisk-emnene i studieplanen for det femårige integrerte studieprogrammet i farmasi, og inkluderer laboratoriekursene i legemiddelproduksjon og sterilarbeid. Undervisningsspråket er norsk (skandinavisk).

Det forutsettes at kandidater som ansettes for en fireårsperiode skaffer seg pedagogisk basiskompetanse i løpet av ansettelsesperioden innenfor pliktdelen på 25 %.

Mer om stillingen

Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen PharmaLuxLab og prosjektet «Formulation of bioinks and electrospun devices for drug delivery in precision medicine».

Hensikten med prosjektet er å utvikle bioblekk og elektrospunnete fibre basert på polymere isolert fra restråstoff. Produktene skal optimaliseres for levering av legemidler i kombinasjon med celler, enzymer, vekstfaktorer og andre biologiske komponenter til vev og organer. Supramolekylære bioblekk vil fremstilles i kombinasjon med «grønne løsningsmidler», slik som visse typer eutektiske blandinger.

Presisjonsmedisin omfatter produkter som er tilpasset pasientens vev og organer, slik som hud/sår, øyet eller indre organer. Dette prosjektet fokuserer primært på topikal applikasjon, men det utelukker ikke andre bruksområder i fremtiden. Forskningsgruppen har i mange år arbeidet med formulering av antibakterielle, lysaktiverte preparater. Bioblekk og elektrospunnete «matter» er veldig relevante i sårbehandling og behandling av infeksjoner i øyet, og kan kombineres med lys i såkalt antimikrobiell fotodynamisk terapi.

Prosjektet vil gjennomføres i samarbeid med interne og eksterne nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer, og vil være en del av Nordic POP nettverket.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. For å sikre en strategisk karriereutvikling, er alle postdoktorer ved MN-fakultetet forpliktet til å innlevere en utviklingsplan ikke senere enn én måned etter oppstart.

Kvalifikasjonskrav

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets ambisjon er å være blant Europas ledende miljøer for forskning, utdanning og innovasjon. Kandidater vil bli valgt ut i tråd med denne ambisjonen, og er forventet å ligge i det øvre sjikt med hensyn på akademiske kvalifikasjoner.

Absolutte krav:

  • Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor områder som er relevant for prosjektet (galenisk farmasi). For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputasen er godkjent.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk).
  • Erfaring med formulering av biopolymere.
  • Erfaring med cellearbeid.
  • Grunnleggende kunnskaper innen fotokjemi (fotoaktivering).

Det er ønskelig at kandidaten har:

  • Erfaring med bioprinting og/eller elektrospinning.
  • Erfaring med kvantitative analysemetoder (eks. HPLC).
  • Erfaring med spektroskopiske metoder (eks. UV-Vis, fluorescens, FTIR).

I henhold til gjeldende regler vil søkerne vurderes ut fra faglige kvalifikasjoner, dokumentert undervisningserfaring og personlig egnethet.

Det vises til forskrift om ansettelsesvilkår i postdoktorstillingen:

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål, karakterutskrifter
  • Attester
  • Fullstendig publikasjonsliste og faglige/vitenskapelige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen
  • Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i ansettelsesprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger vennligst ta kontakt med:

  • Professor Hanne Hjorth Tønnesen, telefon: +47 22856593, e-post: h.h.tonnesen@farmasi.uio.no

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt HR-rådgiver Therese Ringvold, e-post: therese.ringvold@mn.uio.no.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS