Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor "Helsetjenesteutvikling for bedre samhandling"

Søknadsfrist: 03.01.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Om stillingen

Ved Institutt for helse og samfunn er det ledig stilling som postdoktor i prosjektet “Innovations in use of register data for analyzing effects of primary and municipal care in patients with chronic diseases” (INOREG). Prosjektets overordna mål er å undersøke hvordan sykdom, omfang og type av kommunale helse- og omsorgstjenester påvirker yrkesdeltakelse, forbruk av sykehus og livskvalitet for pasienter med kroniske sykdommer, spesifikt muskel- og skjelettlidelser samt kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Siktemålet er å utvikle og forbedre helsetjenesten til disse pasientgruppene. Prosjektet er et tverrfaglig prosjekt ved Helsam hvor avdelingene helseøkonomi og helseledelse, sykepleievitenskap og tverrfaglig helsevitenskap er samarbeidsparter. Prosjektet er finansiert fra Norges forskningsråd og ledet av professor Tron Anders Moger, Avdeling for helseøkonomi og helseledelse, Universitetet i Oslo. Den utlyste postdoktorstillingen er plassert ved Avdeling for sykepleievitenskap, men den som tiltrer stillingen vil arbeide tett sammen med de andre avdelingene.

Postdoktor skal bruke ulike metodetilnærminger og datainnsamlingsmetoder, og identifisere forbedringsprosesser i samhandlingen, prioriteringsprosesser og tjenestetilbud til pasienter med sammensatte sykdommer. Postdoktor skal dra veksler på de andre delstudiene som inngår i prosjektet, og vil fokusere på pasientgrupper med særlig gunstige eller ugunstige forløp basert på resultatene fra registeranalyser i disse delstudiene. Det skal gjennomføres fokusgruppeintervjuer og kvalitativ journalgjennomganger for å identifisere hvordan samhandlingen kan bedres med et særlig fokus på mangler ved eksisterende registerstudier slik at mer treffsikre tjenester og registerstudier kan utvikles.

Mer om stillingen

Avdeling for sykepleievitenskap (ASV) har en nasjonal posisjon med bred tilnærming innen sitt fagfelt. Miljøet er tverrfaglig hvor forskningens hovedfokus er samhandling mellom spesialisthelsetjenesten, de kommunale helse- og omsorgstjenestene og tannhelsetjenesten, digitalisering i helsetjenesten og pasientrettet forskning på helse, velvære og læring. ASV har ansvarlig for undervisning og veiledning på PhD-nivå og leder en nasjonal forskerskole rettet mot de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Stillingen er ekvivalent til 2,5 års fulltids-stilling, alternativt 3 år i 80% stilling, begge alternativer med 10% undervisningsplikt. Oppstartdato er i løpet av første kvartal 2022 eller etter nærmere avtale.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger.

Det benyttes intervju i tilsettingsprosessen og referanseinnhenting.

Kvalifikasjonskrav

  • Søker må ha en helsefaglig PhD med relevant forskningserfaring om samhandlingsprosesser og bruk av digitale verktøy i helse- og omsorgstjenester
  • Søker må ha erfaring med tverrfaglig forskning.
  • Søkere med kjennskap til nasjonalt e-helsearbeid og ulike register som KPR, IPLOS, KUHR og NPR vil bli prioritert.
  • Søker må ha kompetanse på og erfaring med kvalitative og kvantitative metoder.
  • Erfaring med fokusgruppeintervju og dokumentanalyse av journaler og sentrale dokument vil vektlegges.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk).
  • Selvstendighet og god arbeidskapasitet.
  • Faglige og personlige forutsetninger og motivasjoner for å gjennomføre prosjektet vil vektlegges. Samarbeidsegenskaper og miljøskapende evner vil bli vektlagt.

Annet:

  • Det forventes aktiv deltakelse i fagmiljøet og interesse for tverrfaglig samarbeid. I tillegg forventes deltakelse i og evne til å utvikle internasjonale og nasjonale nettverk av betydning for prosjektets forskning.
  • Det forventes at søkeren har en plan for utvikling av egen forskning, og for innhenting av eksterne midler for finansiering av forskningen.
  • Det forventes høy kvalitet på forskning og publisering i fagfellevurderte internasjonale kanaler.
  • Søker må beskrive sin forskningsprofil og kompetanse relatert til prosjektets overordna mål. Videre hvordan søker vil gjennomføre egen arbeidspakke sett i lys av de andre arbeidspakkene og hvordan eget arbeid skal bidra for å nå prosjektets overordna målet.

For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputasen er godkjent.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 534 400 til kr 615 800 (ltr: 59-67) avhengig av kompetanse, i stilling som postdoktor (stillingskode 1352)
  • Kompetanseutvikling i et stimulerende akademisk miljø
  • Deltagelse i postdoc-programmet ved Det medisinske fakultet
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Vitnemål og attester
  • Publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det forutsettes at den som tilsettes vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Avdelingsleder, professor Ragnhild Hellesø, tlf: +47 22850566, e-post: ragnhild.helleso@medisin.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS