Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

PhD stilling innen Klinisk ernæring

Søknadsfrist: 17.10.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for medisinske basalfag arbeider for å øke basalmedisinsk kunnskap slik at vi kan forstå normale prosesser, gi innsikt i mekanismer som forårsaker sykdom, og fremme god helse. Instituttet er ansvarlig for basalfagene i profesjonsutdanningen i medisin og for masterutdanningen i klinisk ernæring, og har i overkant av 300 ansatte i vitenskapelige, tekniske og administrative stillinger.

Om stillingen

En PhD stilling for 3 år er ledig år ved avdeling for ernæringsforskning og er knyttet til prosjektet: «Targeting atherosclerosis by cetoleic acid (22:1n-11): Dietary intervention studies in patients and mice» hvor formålet er å studere effekten av ketolinsyre på aterosklerose. Dette vil studeres i en randomisert kontrollert intervensjonsstudie som skal gjennomføres som del av prosjektet. Stillingen er finansiert av midler fra FHF (Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering).

Kandidaten vil bli tilknyttet seksjon for klinisk ernæring ved avdeling for ernæringsvitenskap. Seksjon for klinisk ernæring jobber for å øke kunnskapen om kostholdets betydning for helse, samt å utvikle bedre ernæringsterapi for pasienter. Seksjonen har seks forskningsgrupper og ni vitenskapelige ansatte.

Mer om stillingen

Kandidaten vil inngå i forskningsgruppen («Ernæring, kolesterol, inflammasjon og aterosklerose» til prof. Kirsten B Holven og vil jobbe tett sammen med andre stipendiater, postdok-forskere og vitenskapelige ansatte ved seksjon for klinisk ernæring. På prosjektet vil prof. Kirsten B Holven være hovedveileder for kandidaten.

Arbeidsoppgaver:

  • Ansvarlig for planlegging og gjennomføring av prosjektet inklusiv koordinering av den kliniske studien og rekruttering av deltakere til denne.
  • Organisere og koordinere blodprøvehåndteringen, kliniske undersøkelser, kostholdsregistering.
  • Ansvarlig for koordinering av laboratoriearbeid som f.eks. isolering av hvite blodceller, ELISA og genekspresjonsanalyser.
  • Ansvarlig for statistiske analyser, bearbeiding og presentasjon av data.

Vi er interessert i kvalifiserte og motiverte søkere, og tilbyr kompetanseutvikling innen Ernæringsforskning i et stimulerende akademisk miljø.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon se her.

Kvalifikasjonskrav

  • Fullført og bestått mastergrad, innenfor klinisk ernæring eller lignende. En mastergrad (120 studiepoeng) minimumskarakter B(ECTS karakterskala) eller tilsvarende. Mastergraden må inkludere en oppgave minimum 60 studiepoeng.
  • Stor arbeidskapasitet, selvstendig, men må trives med å arbeide i et team og inneha gode samarbeidsevner.
  • Det er ønskelig at kandidaten har tidligere erfaring med og har vært koordinator på kliniske studier, og har erfaring med gjennomføring av kliniske studier, kostholdregistering (24t recall), blodprøvehåndtering.
  • Det er ønskelig med erfaring med isolering av hvite blodceller og interesse for laboratoriearbeid (f.eks. ELISA, genekspresjonsanalyser).
  • Tidligere erfaring med prosjekter innenfor samme tematikk vektlegges.
  • Tidligere vitenskapelig publikasjon eller manuskripter innen ernæringsforskning vektlegges.
  • Gode norsk og engelsk kunnskaper (muntlig og skriftlig).

Personlige egenskaper

Personlig egnethet vil bli vektlagt. Faglig dyktighet, nysgjerrighet, samarbeidsvillighet, kreativitet, lojalitet, entusiasme og vennlighet er egenskaper som vil bli satt pris på. Dokumentert evne til å arbeide selvstendig, strukturert og effektivt vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr.501 200- 544 400 avhengig av kompetanse
  • Entusiastisk veiledning i et stimulerende og hyggelig akademisk miljø
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid), kopier av vitnemål (inkludert karakterutskrifter) og attester, fullstendig publikasjonsliste.
  • Navn på 2-3 referansepersoner, hvem de er og hvordan de kan nås

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Professor Kirsten B Holven, kirsten.holven@medisin.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS