Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

PhD-stilling – kommuners arbeid med inkluderende omstilling i Norge

Søknadsfrist: 04.04.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Senter for utvikling og miljø (SUM)
er et tverrfaglig senter som driver egen forskning og undervisning om utvikling og miljøspørsmål, og er pådriver for slik forskning innad på universitetet og i forhold til eksterne samarbeidspartnere.

Senter for utvikling og miljø (SUM) ved Universitetet i Oslo har ledig PhD-stilling på inntil fire år innen temaet kommuners arbeid med inkluderende omstilling til lavutslippssamfunnet. PhDen vil inngå som en del av forskningssenteret Include – Forskningssenter for sosialt inkluderende energiomstillingen, og bidra til forskningen i arbeidspakke 3, kommunenes rolle i klima- og energiomstillingen. Include ledes av SUM, UiO, og har som mål å utvikle kunnskap og løsninger for å realisere et sosialt rettferdig lavutslippssamfunn. Du kan lese mer om senteret her.

Mer om stillingen

Vi utlyser med dette en PhD-stilling som skal ha fokus på kommunens arbeid med rettferdig og inkluderende omstilling til lavutslippssamfunnet, både innad i kommuneorganisasjonen og ut mot befolkning, næringsliv og andre aktører. Viktige nøkkelord er institusjonalisering av rettferdig og inkluderende omstilling i kommuneorganisasjonen og samspill mellom kommune, befolkning, næringsliv og andre aktører i arbeidet. Rettferdighet og inkludering omhandler både fordelingseffekter av tiltak og virkemidler, deltakelse i omstillingsprosesser og fordeling av ansvar for beslutninger, tiltak og tiltaksgjennomføring. Det er ikke forventet at alle aspekter ved inkludering berøres i PhD-prosjektet.

PhD-kandidaten skal selv utvikle prosjektet innenfor den angitte tematikken. PhDens empiri kan gjerne knyttes til andre prosjekter i Include som ser på kommuner som endringsaktører.

Stillingen er satt sammen av 75% arbeid med PhD-prosjektet og inntil 25% «pliktarbeid» ved SUM. Som en del av pliktarbeidet vil den som tilsettes involveres i Includes sekretariat og utføre administrative oppgaver i senteret inkludert arbeid med kommunikasjon. Personen som tilsettes må være villig til å påta seg varierende administrative oppgaver avhengig av senterets behov.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.

Kvalifikasjonskrav

  • Søkere må ha en akademisk relevant bakgrunn innen samfunnsfag for eksempel fra sosiologi, samfunnsgeografi eller statsvitenskap, men andre samfunnsvitenskapelige fagkombinasjoner kan også være aktuelle.
  • Relevant utdanning på mastergradsnivå med gjennomsnittlig karakter A eller B
  • Flytende skriftlig og muntlig norsk og engelsk

Øvrige kvalifikasjoner som vil bli vektlagt:

  • Kompetanse eller erfaring fra arbeid med klimaomstilling, lokal forvaltning og samskaping
  • Erfaring fra arbeid med brukerpartnere i prosjekter

Personlige egenskaper

  • Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet.
  • Evne til å arbeide selvstendig og interesse for tverrfaglige problemstillinger
  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
  • Personlig egnethet

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (maks 1,5 side). Angi også to referanser som kan kontaktes
  • Prosjektforslag (maks 10 sider inkludert referanser, se under)
  • CV med oversikt over utdanning, jobberfaring, og akademiske arbeider).
  • Karakterutskrifter/vitnemål
  • Prosjektforslaget skal definere forskningsspørsmål, mål og delmål. Videre skal forslaget angi relevante konseptuelle og teoretiske rammeverk som kan brukes i analyse av forskningsspørsmålene og metoder som er aktuelle å benytte og hvordan disse er egnet til å belyse forskningsspørsmålene. Prosjektforslaget skal også inneholde en oversikt over planlagt framdrift. Referanseliste inkluderes.

De øverst rangerte kandidatene vil innkalles til intervju.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Kontorsjef: Gitte Egenberg (gitte.egenberg@sum.uio.no)
  • Seniorforsker: Hege Westskog (hege.westskog@sum.uio.no)

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS