Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

2 PhD-stipendiater i klinisk kommunikasjon / helsetjenesteforskning

Søknadsfrist: 10.05.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

To stillinger som stipendiat innen forskningsfeltet klinisk kommunikasjon, ved Klinikk for helsetjenesteforskning og psykiatri, Campus Ahus.

Om stillingen

Klinikk for helsetjenesteforskning og psykiatri, Campus Akershus universitetssykehus har to ledige stillinger som PhD-stipendiater for en periode på 3 år innen forskningsfeltet klinisk kommunikasjon. De skal arbeide i et NFR-finansiert prosjekt som er et samarbeid med Hjerteavdelingen ved Ahus og fastleger i nærliggende kommuner. I prosjektet skal vi samle inn samtaledata, intervjuer, spørreskjemaer og noen kliniske data knyttet til eldre hjemmeboende hjertesviktpasienters vei fra sykehusinnleggelse til hjemmet. Målet er å identifisere god informasjonspraksis som kan redusere risiko for tilbakefall.

Stillingen er knyttet til forskningsgruppen Klinisk kommunikasjon ved Akershus universitetssykehus, som ledes av professor Pål Gulbrandsen. Gruppen er en av Europas ledende på sitt felt, og har et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk. Den er i sterk vekst, og vil i løpet av dette året få inn ytterligere to stipendiater med annen finansiering. Gruppen er lokalisert i Avdeling for helsetjenesteforskning (HØKH) på Ahus.

Mer om stillingen

Ansettelsen gjelder for en periode på 3 år. Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.

For informasjon om søknadsprosess og krav i forbindelse med søknad om opptak på Det medisinske fakultets ph.d.-program, vises det til følgende nettside.

Kvalifikasjonskrav

  • Kompetanse på masternivå, fortrinnsvis fra medisin eller psykologi, men søkere med master i lingvistikk, farmasi, antropologi eller sosiologi kan være aktuelle
  • Flytende fremstillingsevne skriftlig og muntlig på norsk
  • Meget god fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk
  • Erfaring fra datainnsamling og –organisering, og arbeid med mye menneskekontakt, spesielt i helsetjenesten, vil bli tillagt vekt

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet

  • Tålmodighet og evne til selvstendig arbeid og tenkning
  • Tverrfaglig orientering, nysgjerrighet og åpenhet
  • Sterk motivasjon og dedikasjon og god arbeidskapasitet
  • Gode samarbeidsevner

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 482 200 – 526 000 ltr 54-59 avhengig av kompetanse, i stilling som stipendiat, stillingskode 1017
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuell publikasjonsliste • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det vil benyttes både gruppeintervju og separat intervju i ansettelsesprosessen. Søkere som innkalles til gruppeintervju vil få tilsendt prosjektbeskrivelse.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen, kontakt:

  • Professor Pål Gulbrandsen, mobil +47 95827288
  • Ved spørsmål om innlegging av elektronisk søknad og saksgang, kontakt Maren Retterstøl Olaisen : tlf. (+47) 22850545, e-post: m.r.olaisen@medisin.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS