Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

UX-designer - Webseksjonen ved USIT

Søknadsfrist: 07.03.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet. Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner.

Om stillingen

Vi har en ledig stilling som UX-designer i Gruppe for brukeropplevelse (UX) i Webseksjonen ved USIT.Vi søker deg som har et sterkt faglig engasjement for brukerorientert design, og som ønsker å bidra til moderne og brukervennlige nettløsninger og mobilapplikasjoner for universitetets studenter og ansatte.

Som UX-designer i UX-gruppa i Webseksjonen vil du jobbe i team sammen med andre UX-designere, frontendutviklere, grafiske designere og innholdseksperter.

Webseksjonen er universitetets kompetansesenter for webteknologi og brukervennlighet.

Seksjonen utvikler og tilbyr en rekke tjenester, deriblant spørreskjemaverktøyet Nettskjema, nettpubliseringssystemet Vortex, rådgivning innen brukeropplevelse (UX), utvikling av mobilapper, nettsteder for universitet- og høyskolesektoren og studentportalen Mine studier.

Stillingen er et engasjement på ett år.

Vi er på jakt etter deg som har kompetanse på

 • Innsamling og analyse av brukerinnsikt
 • Utarbeidelse av grove funksjonelle skisser (wireframes) og produksjonsklare designskisser
 • Utarbeidelse av informasjonsarkitektur
 • Evaluering av brukervennlighet
 • Universell utforming av digitale løsninger
 • Erfaring med design- og prototypeverktøy som Figma, Sketch o.l.

I tillegg er det en fordel om du har noe erfaring og kunnskap om grensesnittprogrammering og om hvordan du best utformer brukervennlig innhold på nett.

Som person har du

 • Service- og løsningsorientert holdning
 • Evne til å jobe selvstendig og i team
 • God skriftlig og muntlig norsk fremstillingsevne

Du må ha relevant utdanning med gode resultater; fortrinnsvis mastergrad, minimum bachelorgrad. Erfaring og kunnskap innen fagfeltet kan veie opp for utdanningskravet.

Nyutdannede oppfordres til å søke.

Vi tilbyr

 • Lønn som overingeniør fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 474 500 og kr 618 600, avhengig av erfaring og kompetanse.
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål, attester

Søknad (med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.Kvinner oppfordres til å søke.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS