LEDIG STILLING VED OSLOMET

Rådgiver søkes til autorisasjonsprøven i tolking

Søknadsfrist: 16.03.2021

OsloMet

OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) har ca. 550 ansatte og 7000 studenter, og holder til i Oslo og Akershus. Fakultetet består av fire institutter og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Fakultetet utdanner fremtidens lærere fra barnehage til og med videregående skole, i nært samarbeid med praksisfeltet. Fakultetet tilbyr ph.d. i utdanningsvitenskap for lærerutdanning. I tillegg tilbyr fakultetet utviklingsstudier og utdanning i tegnspråk og tolking. Mangfold er en kjerneverdi for fakultetets virksomhet. Forsknings- og utviklingsarbeidet er profesjonsrettet, praksisnært og internasjonalt orientert.

Fakultetsadministrasjonen med ca. 100 medarbeidere utgjør litt under 20% av fakultetets ansatte. Virksomheten omfatter administrasjon av studier, praksis, forskning og utvikling, oppdrag, kommunikasjon, økonomi og HR. Administrasjonen jobber tverrfaglig og i nært samarbeid med fakultetets enheter.

Fast stilling som rådgiver tilknyttet autorisasjonsprøven i tolking

Tospråktesten og kurset Tolkens ansvarsområde (TAO), autorisasjonsprøven i tolking og studietilbudet Tolking i offentlig sektor (grunnemne og bachelorprogram) er blant de offentlige kvalifiseringsordningene for kandidater som ønsker å bli oppført i Nasjonalt tolkeregister. Oppgavene tilknyttet Tospråktesten/TAO og autorisasjonsprøven i tolking er utført på vegne av, og i samarbeid med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

OsloMet – storbyuniversitetet gjennomfører hvert år autorisasjonsprøven i tolking mellom norsk og et utvalg av tolkespråk. Vi søker en medarbeider som kan være med å sikre effektiv gjennomføring av autorisasjonsprøven og utvikle prøven videre. Stillingen krever at du til enhver tid er faglig oppdatert på trender og fenomener på tolkefeltet.

Vi søker deg som har en variert bakgrunn, gjerne med kompetanse fra tolkefeltet, og med en oppriktig interesse for å utvikle autorisasjonsprøven videre. Hverdagen din vil bestå av samarbeid med mennesker fra mange ulike kulturer, og du vil arbeide med, samt veilede kandidater, sensorer og andre som er tilknyttet autorisasjonsprøven. Du vil bli en del av, og ha et tett samarbeid med det største tolkefagligmiljøet i Norge.

Du vil være administrativt tilknyttet Seksjon for studieadministrasjon og internasjonalisering og være en av tre medarbeidere som jobber med autorisasjonsprøven.

Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være å:

  • planlegge og gjennomføre autorisasjonsprøver, både skriftlig og muntlig
  • være prøveleder ved den muntlige delen av prøven
  • bidra til videreutviklingen av autorisasjonsprøven
  • gjennomføre administrative oppgaver som f.eks. rapportskriving og klagebehandling
  • delta i arbeidet med å videreutvikle informasjonsmateriell
  • videreutvikle arbeidet med å forberede sensorer og rollespillere til testingen

Vi søker deg som har

  • høyere utdanning fra universitet/høgskole på minimum bachelornivå, fortrinnsvis innen språkfag eller et annet relevant fagområde
  • har god erfaring med administrative oppgaver, gjerne innen prosjektarbeid
  • kjennskap til kvalifiseringsordningene på tolkefeltet er en fordel
  • kompetanse om utvikling av språktester er en fordel
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk

Vi ønsker deg som

Har gode kommunikasjonsferdigheter, fungerer godt i team og som evner å motivere andre som du skal samarbeide med. Du er nysgjerrig, kreativ, initiativrik, og ser helheten i komplekse situasjoner. Du er selvstendig, strukturert og har evnen til å koordinere og følge opp arbeidsoppgaver innen frister. Da autorisasjonsprøven står ovenfor et økt fokus på digitalisering er det en fordel hvis du har god kompetanse innen feltet.

Stillingen innebærer tett kontakt og god dialog med både interne og eksterne samarbeidspartnere, og det er derfor avgjørende at du har gode samarbeidsevner. Det vil bli lagt stor vekt på personlig egnethet for stillingen.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det.

Vi kan tilby deg

  • spennende og varierte arbeidsoppgaver med muligheter for faglig utvikling
  • et hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø
  • en arbeidsplass i utvikling
  • låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
  • fleksibel arbeidstid
  • gode velferdsordninger

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

  • Seksjonssjef Ronald Worley, 67 23 70 02/957 95088

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ og OsloMets lønnspolitikk, i stilling som 1434 rådgiver i lønnstrinn 56-62, med årslønn fra kr. 498 800 - 555 800. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Vil du søke stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen nederst i utlysningen «Logg inn og søk stillingen».

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Referansenummer: 21/02282

Logg inn og søk stillingen

Powered by Labrador CMS