LEDIG STILLING VED OSLOMET

Ph.d. -stipendiater innen helseteknologi og barnepalliasjon

Søknadsfrist: 22.03.2021

OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Instituttet er tilknyttet Fakultet for helsevitenskap og har omlag 3000 studenter og 250 tilsatte. Instituttet har virksomhet på Kjeller, i Pilestredet og i Sandvika.

Ved Fakultet for helsevitenskap (HV), Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid er det ledig to åremålsstillinger som stipendiat innen fagområdet helseteknologi og palliasjon til barn, tilknyttet prosjektet «Gathering evidence for evidence-based health technology to support communication in homebased pediatric palliative care – CHIP homeTec»

Stillingene har en varighet på tre år, og ønsket tiltredelse er 1. august 2021.

Det er utstrakt forskningsaktivitet på instituttet og flere forskningsgrupper er etablert. Stipendiatene vil bli tilknyttet forskningsgruppen Livskvalitet. Forskningsgruppen har et særlig fokus på livskvalitet i et livsløpsperspektiv; i familier, ved kroniske sykdommer, ved ulike smertetilstander, og i et folkehelseperspektiv. Stipendiatene vil også være tilknyttet forskningsnettverket «Children in palliative care» (CHIP) som er et tverrfaglig forskningsnettverk med medlemmer fra praksis, utdanning, forskning og med en solid gruppe brukerrepresentanter.

HV har to ph.d.- programmer, og disse stipendiatstillingene er knyttet til ph.d. -programmet i helsevitenskap.

Forskningsområde

Noen barn i Norge lever med alvorlig sykdom og mottar barnepalliasjon der en støtter barnet og familien i hverdagen til å kunne leve med en livstruende eller livsbegrensende diagnose. For noen vil dette være i en lang periode, kanskje over i voksenlivet, mens for andre vil behandlingen ha et kortere forløp der barnet dør. Barn og familier i barnepalliasjon er ofte avhengig av tett oppfølging fra helsepersonell. Helseteknologi gjør dette mulig også hjemmefra, og om samhandlingen er trygg nok kan en spare barna for reiser til sykehus, man kan unngå sykehusinnleggelser og familiene kan være mer sammen. Det er derimot lite forskning på hvilke behov barna og familiene har som kan dekkes av helseteknologi hjemme. I tillegg vet vi lite om hvilke behov helsepersonell har som kan dekkes av helseteknologi for at de skal kunne støtte barna og familiene på måte som ivaretar kliniske behov, trygghet og kvalitet.

Prosjektet CHIP homeTec skal gjennomføre en bred kartlegging av behov blant barn, foreldre og helsepersonell, og undersøke tidligere teknologi, samt de etiske og juridiske rammene en beveger seg innenfor i feltet barnepalliasjon. Resultatet vil være en evidensbasert protokoll for en helseteknologisk løsning i hjemmebasert barnepalliasjon for å fremme livskvalitet og redusere sykehusinnleggelser.

De to stipendiatstillingene vil være tilknyttet hvert sitt delprosjekt;

1) Barnet og familien - der målet er å identifisere behov blant barn og familier i barnepalliasjon som skal settes i sammenheng med helseteknologiske muligheter. Dette skal utforskes gjennom spørreskjema, individuelle intervju og fokusgruppesamtaler.

2) Helsepersonell – der målet er å identifisere behov blant helsepersonell i barnepalliasjon som skal settes i sammenheng med helseteknologiske muligheter for å ivareta en klinisk forsvarlig, trygg og god barnepalliativ behandling. Dette skal utforskes gjennom en kunnskapsoppsummering, en spørreundersøkelse og fokusgruppesamtaler.Helseteknologi et område der det er et stort behov for forskning for å utforske og forstå hvordan dette kan utvikles og benyttes i hjemmebasert barnepalliasjon. Barnepalliasjon er et ungt forskningsfelt i Norge og prosjektet søker å imøtekomme noen av kunnskapsmanglene som er identifisert både i internasjonal forskning og i offentlige dokumenter om palliasjon publisert i Norge de senere årene.

Kvalifikasjoner

Vi søker deg som har

  • mastergrad (120 stp./ECTS) i sykepleie, helse-/ sosialfag eller tilsvarende
  • relevant erfaring fra arbeid med barn (0-18 år) og deres familier
  • kunnskap om palliasjon og lindrende behandling
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk

Det er en fordel med

  • erfaring med både kvalitative og kvantitative tilnærminger i forskning
  • erfaring med helseteknologi
  • erfaring fra arbeid med barn, søsken og familier i sorg og krise
  • kunnskap om barn og barns utvikling
  • kunnskap om palliasjon til barn
  • erfaring med publisering av vitenskapelige artikler
  • arbeid og erfaring med forskning

Vilkår

Opptak til doktorgradsprogrammet i helsevitenskap er en forutsetning for å tiltre i stillingen. For å få opptak på ph.d. -programmene på Fakultetet for helsevitenskap må søkere ha B eller bedre på masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre på mastergraden. Se informasjon om kriterier her.

Endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.

Nødvendige personlige egenskaper for stillingen:

  • evne til å kommunisere med barn i ulike aldersgrupper og til å møte barn og voksne i sårbare livssituasjoner med varhet
  • evne til å arbeide selvstendig, systematisk og målrettet
  • stor arbeidskapasitet og positivt engasjement
  • faglig engasjement og gjennomføringsevne
  • gode samarbeidsevner

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi tilbyr

  • en spennende jobbmulighet på Norges tredje største og mest urbane universitet
  • et stimulerende og tverrfaglig forskningsmiljø
  • deltakelse i en aktiv forskningsgruppe med jevnlige møter og et godt eksternt nettverk
  • deltakelse i Norges eneste forskningsnettverk innenfor palliasjon til barn med nordiske og internasjonale samarbeidspartnere
  • gode pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Stillingen lønnes iht. Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode 1017 som stipendiat, lønnstrinn 54, dvs. kr. 479 600 per år som startlønn.

Nærmere opplysninger

For nærmere informasjon om stillingen og prosjektet, kontakt:

  • Prosjektleder og førsteamanuensis Heidi Holmen, epost: heidiho@oslomet.no, tlf. 90580017
  • Studieleder Anne Dreyer, epost: annedr@oslomet.no, tlf. 67 23 50 90

For ev. spørsmål om registering av søknad, kontakt turi.tysseland@oslomet.noFor spørsmål om opptak til doktorgradsprogrammet, kontakt phd-hv@oslomet.no

Søknadsprosess

Vi benytter et elektronisk rekrutteringssystem. Vil du søke på stillingen, registrer din søknad og CV ved å benytte knappen “Logg inn og søk stillingen”.

I søknaden må du laste opp følgende dokumenter:

  • søknad, CV og kopier av vitnemål, karakterutskrift og attester
  • utenlandsk utdanning bør være godkjent på forhånd, og godkjenningsbrev vedlegges. Informasjon finnes på hjemmesiden til Nokut
  • et motivasjonsbrev det du begrunner hvilket delprosjekt du søker på (1: Barn og familien, eller 2: Helsepersonell), ev. om du søker til begge, og hva som gjør at du er spesielt egnet for å kunne gjennomføre dette doktorgradsarbeidet (500-1000 ord)
  • masteroppgave/hovedfagsoppgave
  • liste over eventuelle egne publikasjoner

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem, og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.Ufullstendig søknad vil ikke bli vurdert.

Søknadsfrist: 22. mars 2021

Ref: 21/02362

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Logg inn og søk stillingen

Powered by Labrador CMS