Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Førstelektor innen utdanningsutvikling

Søknadsfrist: 24.07.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN) har en lang og stolt tradisjon innen forskning og utdanning i de klassiske realfagene. Fakultetets virksomhet dekker også et bredt spekter av tverrfaglig forskning og ligger i front i Europa på flere områder. Fakultetet driver framtidsrettet utdanning, forskning og innovasjon innen realfag og teknologi og har 800 doktorgradskandidater, 600 vitenskapelig ansatte og 450 teknisk/ administrativt ansatte og 6000 studenter. Fakultetsadministrasjonen bistår enhetene ved fakultetet i den daglige drift og har samtidig et overordnet koordineringsansvar for fakultetet som helhet. Fakultetsadministrasjonen har rundt 100 ansatte fordelt på fem seksjoner.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Vi har ledig en nyopprettet fast stilling som førstelektor ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet. Stillingen inngår i fakultetsadministrasjonens studieseksjon ved Kompetansesenter for undervisning i realfag og teknologi (KURT), men vil også være nært knyttet til kommunikasjonsseksjonen og fakultetets senter for fremragende utdanning Center for computing in science education (CCSE).

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har et sterkt fokus på utdanningsutvikling og er i gang med en strategisk utdanningssatsing: http://www.mn.uio.no/om/strategi/utdanningsstrategi/. Den som tilsettes vil få et hovedansvar for utvikling av fakultets tilbud for å trene studentenes generiske ferdigheter, inkludert assistanse til og opplæring av våre lærere.

Beskrivelse av stillingen

Fakultetet har en ambisjon om at «våre kandidater skal lykkes faglig og profesjonelt». MN har lange og gode tradisjoner som et forskningsfakultet, og det faglige perspektivet vil stadig dominere i våre utdanninger. Samtidig har vi gjennom en grundig prosess tydeliggjort i alle våre programmer at studentene også skal tilegne seg generiske (profesjonelle) ferdigheter, i tråd med ambisjonen over.

Fakultetet har en tydelig målsetting om at utvikling av studentenes generiske ferdigheter primært skal foregå i de regulære fagemnene gjennom bruk av relevante læringsformer som samtidig bidrar positivt til studentenes faglige læring. Fakultetet ønsker å understøtte dette gjennom et tilpasset opplæringstilbud til fakultetets lærere. Samtidig har fakultetet også tilbud til studentene innen kommunikasjon.

Den som tilsettes vil stå sentralt i utviklingen av dette tosidige tilbudet i nært samarbeid med fakultetsledelsen, instituttene og universitetets sentrale senter for læring og utdanning, LINK. Vedkommende vil få et særlig ansvar for gjennomføringen av tilbudene. Det forventes at den som tilsettes vil bidra til å utvikle tilbudet gjennom en forskertilnærming til oppgavene.

Kvalifikasjonskrav

For stillingen kreves doktorgrad i et realfag eller dokumentert forskningsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer en doktorgradsavhandling innen fagområdet realfag. Formell eller praktisk pedagogisk kompetanse innen undervisning, utdanning eller kommunikasjon vil være en fordel. For å lykkes med arbeidet vil det være avgjørende med evne til å inspirere og engasjere både studenter og ansatte til å utvikle sine generiske ferdigheter.

Følgende vil bli tillagt vekt i vurderingen av søkerne, utover formell forskerkompetanse:

  • Dokumentert, god kompetanse innen ulike former for kommunikasjon
  • Relevant erfaring med utvikling og gjennomføring av aktiviserende undervisningstilbud innen kommunikasjon til ulike studentgrupper
  • Demonstrert evne til å formidle til både studenter og lærere mulighetene som ligger i generiske ferdigheter
  • Demonstrert evne til samarbeid med ulike grupper av ansatte og studenter
  • Demonstrert evne til å sette generisk kompetanse og spesielt ulike former for kommunikasjon, inn i en utdanningsfaglig sammenheng

Personlige egenskaper

Utvikling av generiske studietilbud er en ny, men svært viktig kvalitet ved MN-utdanningene. I tillegg til formelle faglige kvalifikasjoner er det avgjørende med gode personlige egenskaper som spenner bredt fra det innovative og til samarbeid og kommunikasjon.

  • Du er utadvendt, selvstendig, resultat- og utviklingsorientert, strukturert og grundig
  • Du er analytisk og systematisk
  • Du har sterk gjennomføringsevne
  • Du har engasjement, er kreativ og tar initiativ
  • Du er positiv, konstruktiv og fleksibel
  • Du trives med å håndtere mange og ulike oppgaver i et hektisk miljø samtidig som du ser og ivaretar helheten
  • Det har gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper
  • Du bidrar til et godt arbeidsmiljø og arbeidsfellesskap der kolleger gjør hverandre gode

Det kreves at søkeren må kunne gi god og engasjerende undervisning på flytende norsk eller annet skandinavisk språk, samt engelsk. Utvalgte kandidater vil bli bedt om å demonstrere sine undervisningsferdigheter gjennom prøveundervisning, hvor bruk av studentaktive læringsformer er forventet. Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli sterkt vektlagt.

Vi tilbyr

  • Lønn: NOK 552 800 - 667 200 pr. år i stilling som førstelektor, stillingskode 1198. Lønnsplassering avhenger av ansiennitet og kompetanse
  • Hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • God pensjonsordning og gunstige lån i Statens Pensjonskasse
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål
  • Publikasjonslister
  • Attester
  • Navn og kontaktinformasjon på 2 referanser (navn, tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Det benyttes intervju og prøveforelesning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For spørsmål vedrørende stillingen kontakt:

  • Førstelektor Cathrine Tellefsen, tlf 90026577, epost: c.w.tellefsen@mn.uio.no

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt:

  • HR rådgiver Therese Ringvold, e-post: therese.ringvold@mn.uio.no, telefon 22 85 16 06

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS