Stilling:

Stipendiat innen geriatri (demensforskning)

Søknadsfrist 31.07.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør. Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus).

Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og seks K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Om stillingen

Institutt for klinisk medisin (Klinmed), Medisinsk klinikk, Geriatrisk avdeling har ledig stilling som stipendiat for en periode på 3 år.

Forskningsprosjektet «Early biomarker of Alzheimer’s disease using single-molecule detection» er forankret i geriatrisk avdeling, Medisinsk klinikk, Institutt for klinisk medisin, Det medisinske fakultet, men stipendiaten vil samarbeide tett med Institutionen för Klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet, Stockholm. Stillingen er eksternfinansiert, og er finansiert av Thon-stiftelsen.

Stipendiaten skal arbeide med et prosjekt der man studerer om det er mulig å utvikle en sensitiv blodbasert metode for å påvise amyloid-forandringer ved Alzheimers sykdom på et tidlig stadium. Hensikten er å påvise opphopning av amyloid ved å farge amyloid med fluoriserende Thioflavin T (ThT) med deretter måle konsentrasjon med spektroskopi (Fluorescence Correlation Spectorscopy). Dette vil bli relatert til pasientenes kognitive funksjon og kliniske bilde i ulike stadier av demenssykdommen. Prosjektet vil samarbeide tett med andre demens-prosjekter i avdelingen, og stipendiaten vil tilhøre demensforskningsgruppa på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Vi kan tilby et spennende miljø med store muligheter for utvikling, og et arbeid som vil kunne gi et godt grunnlag for senere klinisk arbeid og for forskningsvirksomhet. Den som ansettes vil få grundig opplæring og veiledning, og sammen med de andre i forskningsgruppen delta i forberedelse, datainnsamling, kvalitetssikring, analysering og publisering samt annen formidling av resultatene fra prosjektet.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside: http://www.med.uio.no/forskning/phd/

Kvalifikasjonskrav

  • Medisinsk embetseksamen eller utdanning i psykologi, helsefag eller samfunnsvitenskap tilsvarende mastergradsnivå
  • Opptak på doktorgradsutdanningen krever karakter A eller B på masteroppgaven. Kandidaten må tilfredsstille fakultetets krav til opptak på doktorgradsprogrammet:
  • http://www.med.uio.no/forskning/phd/soknad-opptak/slik-soker-du/
  • Forskningserfaring med kvantitativ og kvalitativ metodikk fra feltet er en fordel
  • Evne til å arbeide selvstendig og systematisk, samt gode samarbeidsevner
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet.

Vi tilbyr

  • et spennende arbeidsmiljø
  • lønn fra kr 449 400 til kr 505 800 avhengig av kompetanse, i stillingskode (SKO) 1017
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • evt. Prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan (maks X sider) (lenke til fakultetets nettside om prosjektbeskrivelse)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Tittel: Professor Nenad Bogdanovic, epost: nenad.bogdanovic@medisin.uio.no
  • Tittel: Overlege og forskningsleder Anne-Brita knapskog, epost: anne-brita@knapskog.net

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS