Stilling:

Førsteamanuensis i moderne spansk språk

Søknadsfrist 01.10.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) ved Det humanistiske fakultet driver omfattende forskning, undervisning og samfunnskontakt innen litteratur, områdekunnskap og språkvitenskap knyttet til europeiske språk utenom de nordiske. ILOS har et levende forskningsmiljø med en bred internasjonal samarbeidsflate. Mange av forskerne bidrar til at allmennheten får innsikt i forskningens resultater. ILOS har ca. 130 ansatte hvorav ca. 80 i vitenskapelige stillinger, ca 30 i stipendiater og postdoktorer og 18 personer i administrative stillinger. ILOS har omtrent 300 masterstudenter og 1000 bachelorstudenter.

Om stillingen

En fast stilling som førsteamanuensis (SKO 1011) i moderne spansk språk er ledig ved Institutt for Litteratur, områdestudier og europeiske språk, Universitetet i Oslo.

Den som tilsettes, må kunne undervise både i moderne spansk språk og i kontrastive aspekter i spansk/norsk (skandinavisk) på alle nivåer (bachelor, master og ph.d.). Vedkommende forventes også å styrke forskningen på disse områdene. Den som tilsettes må ha en vitenskapelig profil innen to av følgende tre felt: spansk lingvistikk, kontrastiv lingvistikk (kontrastiv grammatikk, leksikografi, anvendt lingvistikk) og oversettelse (oversettelsesstudier, litterær oversettelse). Søkere med erfaring med språkdidaktikk innen Spansk som fremmedspråk (ELE) kan prioriteres. Søkere med erfaring med digitale, multimodale eller transmedia prosjekter kan prioriteres.

Den som tilsettes, skal kunne lede og initiere forskning, drive forskerveiledning, delta i undervisningen og eksamensarbeid og påta seg administrative oppgaver etter gjeldende bestemmelser.

Kvalifikasjonskrav

Absolutte krav:

  • doktorgrad eller tilsvarende vitenskapelige kvalifikasjoner innenfor spansk språk
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning, se hvordan dokumentere din undervisningskompetanse
  • dokumentert potensial for prosjektakkvisisjon
  • meget god fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk, i tillegg til spansk og norsk eller et annet skandinavisk språk (se Andre opplysninger)
  • personlig egnethet og motivasjon for stillingen

Ytterligere kvalifikasjoner

Ved vurdering av kvalifiserte søkerne vil det bli lagt vekt på:

  • forsknings- og undervisningserfaring i kontrastive aspekter i spansk/norsk (skandinavisk)
  • vitenskapelig produksjon innenfor områdene som er relevante for den utlyste stillingen (moderne spansk lingvistikk, kontrastiv lingvistikk, oversettelse og eventuelt språkdidaktikk innen Spansk som fremmedspråk), med særlig vekt på de siste fem års produksjon. Originalitet og nyskaping vektlegges foran omfang.
  • dokumentert utvikling av undervisningsmateriale i spansk språk.
  • publisering i internasjonale fagfellevurderte kanaler
  • erfaring fra forskningsprosjekter
  • potensial for å bidra til den langsiktige utviklingen av fagmiljøet og forskningen på instituttet og til å ta initiativ til felles virksomhet
  • pedagogiske kvalifikasjoner, dokumenterte resultater fra undervisning og veiledning, og evne til å inspirere studenter
  • interesse for og evne til ledelse og administrasjon
  • evne til å skape et godt samarbeidsklima
  • evne til og erfaring fra å bygge internasjonale nettverk
  • kvalifikasjoner innen formidling, samfunnskontakt og innovasjon

I rangeringen av kvalifiserte søkere trekkes hele bredden av kvalifikasjoner inn og vurderes eksplisitt.

Kvalitet, utvikling og bredde vurderes og prioriteres i denne rekkefølgen. De som rangeres forventes å bidra til at målsettingen i UiOs strategiske plan om "å utvikle UiO til et internasjonalt toppuniversitet – hvor forskning, utdanning, formidling og innovasjon skal virke sammen på sitt beste" realiseres.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr. 524 200 til kr. 607 700 per år, avhengig av kompetanse
  • et faglig stimulerende arbeidsmiljø
  • medlemskap i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger
  • muligheten til å søke opprykk til professor på et senere tidspunkt

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev (motivasjon for stillingen og beskrivelse av egen forskning)
  • Curriculum Vitae (med oversikt over utdanning, arbeidserfaring, undervisningserfaring, administrativ erfaring, ledererfaring og andre relevante kvalifikasjoner)
  • fullstendig publikasjonsliste
  • forslag til MA oppgaver
  • beskrivelse av egen undervisningsfilosofi (1-2 sider)

Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det er viktig at søker i søknaden beskriver og dokumenterer sine kvalifikasjoner i forhold til kunngjøringstekstens bredde av kvalifikasjoner gjennom konkrete eksempler.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”.

Søknadsprosess

En sorteringskomité vil invitere de mest aktuelle kandidatene til å sende inn attester, vitnemål, vitenskapelige arbeider (inntil 10 arbeider, men bør samlet ikke overstige 500 sider) for sakkyndig bedømmelse. Disse dokumentene skal av den grunn ikke lastes opp sammen med søknaden. Søkere som er plukket ut til å sende inn verker bes velge ut tre arbeider publisert i løpet av de siste fem år før søknadsfristen som særlig relevante for stillingen. Disse vil bli tillagt størst betydning ved vurderingen av de vitenskapelige kvalifikasjonene. Ved større monografier, bør søker peke på hvilke sider som er relevante. Søkerne bes også sende inn forslag til beskrivelse av et eller flere forskningsprosjekter som er relevante for instituttet. Søkerne skal også sende inn en mappe /portfolio som dokumenterer søkerens øvrige kvalifikasjoner innenfor hvert område (formidling, undervisning og veiledning, og evt. ledelse og administrasjon).

Det benyttes intervju, prøveforelesning og forskerseminar i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Søkere som ved tilsetting ikke kan dokumentere formell pedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Vi viser også til regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

Stillingsinnehaver må beherske engelsk og et skandinavisk språk som arbeidsspråk. Dersom den som tilsettes ikke behersker et skandinavisk språk, må vedkommende innen to år tilegne seg tilstrekkelig norsk til å kunne delta aktivt i alle funksjoner stillingen innebærer.

Innenfor sin normale arbeidsplikt og i samsvar med sin faglige kompetanse kan den som tilsettes også bli pålagt arbeid utenfor sitt institutt. Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme. Vi viser også til regler for tilsetting i førsteamanuensisstillinger ved UiO som inkluderer en veileder for søkere og bedømmelseskomiteer.

I henhold til Offentleglova § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For spørsmål knyttet til elektronisk søknad personalrådgiver Evian Nordstrand

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS