Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiatstilling i "Prosjekt dobbelkompetanse i psykologi" tilknyttet Modum Bad

Søknadsfrist: 11.09.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag. Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 75 faste vitenskapelig ansatte, ca. 70 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

"Prosjekt dobbelkompetanse i psykologi" er et nasjonalt rekrutteringsprosjekt for stillinger som krever dobbelkompetanse innen psykologi. Med dobbelkompetanse menes dokumentert forskningskompetanse (avlagt doktorgrad) og spesialistkompetanse (godkjent spesialist innen kliniske områder, Norsk Psykologforening). Finansieringen av den kliniske delen av rekrutteringsstillingene skjer nå ut fra regionale samarbeidsavtaler mellom de aktuelle psykologiske fagmiljøene og aktuelle helseforetak.

Rekrutteringsstillingene består av to selvstendige deler: en stipendiatperiode på 3 år og en spesialistkandidatperiode på 4 år. Ansettelse i stipendiatstillingene skjer med Psykologisk institutt som arbeidsgiver, mens ansettelse i spesialistkandidatstillinger skjer med et HF som arbeidsgiver. Spesialistutdanningen i denne stillingen skjer innen spesialitet i klinisk voksenpsykologi, samt en tentativ plan for fordeling av tid i doktorgradstipend og spesialistkandidat for de 7 årene. Planen for spesialistutdanning vurderes av Norsk Psykologforening.

Det utlyses et Dobbeltkompetanse (DK)-prosjekt knyttet til prosjektet «Towards better understanding and more efficious treatment of common mental disorders: A network approach»

Om prosjektet

Tradisjonelt har psykiske lidelser blitt forstått som underliggende eller latente dimensjoner i individet som trer frem i form av psykiske problemer. Psykiske symptomer blir forstått ut fra disse underliggende trekk eller sykdom/lidelse. Nettverkstilnærmingen er annerledes ved at man tenker seg at symptomer er ulike enheter i et nettverk av symptomer som interagerer med hverandre. I denne tenkningen er det viktig å finne ut hvilke symptomer som er mest sentrale for den enkelte slik at man kan rette behandlingen inn mot disse, som da vil gjøre at andre symptomer vil avta.

Nettverkstilnærmingen har potensielt stor betydning for klinisk praksis ved at vi bedre kan forstå hvordan pasienten reagerer på behandling basert på deres individuelle nettverk og skreddersy behandlingen. De overordnete mål med dette DK-prosjektet er å identifisere nettverksstrukturen ved de mest vanligste former for psykiske lidelser og identifisere moderatorer og mekanismer som er relatert til utfall basert på en nettverksforståelse med et stort antall pasienter i Norge og i Australia. DK-prosjektet er del av et større, internasjonalt, multi-site prosjekt i to stadier, basert på fire store australske og norske datasett. Prosjektet har tre arbeidspakker, 1) kliniske populasjoner, 2) friske populasjoner, 3) intervensjon. DK-prosjektet vil dekker arbeidspakke 1.

I det aktuelle DK-prosjektet forutsettes det at det er lagt opp til et nært samarbeid mellom Psykologisk Institutt og Modum Bad med en veileder på hvert sted. Ta kontakt med Asle Hoffart (asle.hoffart@modum-bad.no) eller Sverre Urnes Johnson (sverre.johnson@modum-bad.no) for å få tilsendt prosjektbeskrivelse og ved eventuelle spørsmål om gjennomføring av prosjektet.

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten allerede har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når tilsettingen bygger på tidligere tilsettingsforhold i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir 3 år.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside: https://www.sv.uio.no/forskning/phd/

Kvalifikasjonskrav og personlige kvalifikasjoner

  • Den som blir tilsatt må være cand. psychol. eller ha en tilsvarende utdanning som gir autorisasjon som psykolog i Norge. I samsvar med planen for rekrutteringsprosjektet vil søkere som har fullført mer enn to år av spesialistopplæringen på tidspunktet for utlysningen, ikke være aktuelle.
  • Kandidaten må beherske norsk eller annet skandinavisk språk flytende.
  • Det vil bli lagt vekt på tematisk eller metodisk nærhet mellom forskningsprosjekt og klinisk spesialisering.
  • Interesse for statistikk, multilevel modellering og nettverksanalyse.
  • Gode evner til samarbeid – særlig med klinisk personale og pasienter - og til å inngå i faglige fellesskap.
  • Søkerne må tilfredsstille kravene til opptak på PhD-programmet ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Tildeling av stipend skjer i instituttstyret ved Psykologisk institutt etter en samlet vurdering av prosjektplan, plan for spesialistutdanning og avtale med Modum Bad.

Vurderingen av søkerne baseres i første rekke på søkerens egnethet for prosjektet, dokumenterte kvalifikasjoner og forutsetninger for å gjennomføre prosjektet i samsvar med kriteriene for opptak til PhD-programmet. Det vil bli gjennomført intervjuer i forbindelse med rekrutteringen til disse stillingene.

I henhold til gjeldende retningslinjer vil eventuell tid som forskningsassistent eller tilsetting i annen rekrutteringsstilling helt eller delvis bli trukket fra tilsettingstiden som stipendiat dersom søkerens forskningsarbeid som stipendiat vil være en direkte fortsettelse av tidligere utført arbeid i tilsvarende stilling, eller om tidligere utført arbeid eller forskerutdanning vil være faglig relevant for den aktuelle tilsettingen.

Det vises for øvrig til gjeldende forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS