Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiatstilling i "Prosjekt dobbelkompetanse i psykologi" tilknyttet Lovisenberg sykehus

Søknadsfrist: 11.09.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag. Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 75 faste vitenskapelig ansatte, ca. 70 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

"Prosjekt dobbelkompetanse i psykologi" er et nasjonalt rekrutteringsprosjekt for stillinger som krever dobbelkompetanse innen psykologi. Med dobbelkompetanse menes dokumentert forskningskompetanse (avlagt doktorgrad) og spesialistkompetanse (godkjent spesialist innen kliniske områder, Norsk Psykologforening). Finansieringen av den kliniske delen av rekrutteringsstillingene skjer nå ut fra regionale samarbeidsavtaler mellom de aktuelle psykologiske fagmiljøene og aktuelle helseforetak.

Rekrutteringsstillingene består av to selvstendige deler: en stipendiatperiode på 3 år og en spesialistkandidatperiode på 4 år. Ansettelse i stipendiatstillingene skjer med Psykologisk institutt som arbeidsgiver, mens ansettelse i spesialistkandidatstillinger skjer med et HF som arbeidsgiver. Spesialistutdanningen i denne stillingen skjer innen spesialitet i klinisk voksenpsykologi, samt en tentativ plan for fordeling av tid i doktorgradstipend og spesialistkandidat for de 7 årene. Planen for spesialistutdanning vurderes av Norsk Psykologforening.

Det utlyses et Dobbeltkompetanse (DK)-prosjekt knyttet til prosjektet «SIBS-RCT: En randomisert kontrollert studie av et gruppetiltak for søsken og foreldre til barn med nevroutviklingsforstyrrelse»

Om prosjektet

Søsken til barn med kronisk sykdom opplever flere utfordringer og har økt risiko for psykologiske vansker. SIBS-RCT er en randomisert kontrollert studie av SIBS, et manualbasert gruppeopplegg for søsken og foreldre til barn med nevroutviklingsforstyrrelser. Fokus for intervensjonen er søskens diagnoseforståelse og opplevde utfordringer, med kommunikasjonstrening for foreldre. Målet er å bedre søskens livskvalitet og mentale helse, samt bedre familiekommunikasjonen. Se www.sibs.no for mer informasjon om prosjektet.

Stillingen innebærer parallelt med PhD-løpet spesialisering i klinisk psykologi, fordypning barn og unge. Den kliniske delen av dobbelkompetanseløpet vil foregå ved Lovisenberg sykehus, primært ved Nic Waals institutt. Kandidaten er tiltenkt en spesiell rolle knyttet til temaet barn som pårørende i sitt kliniske arbeid.

SIBS-RCT er et nasjonalt prosjekt som foregår i kommuner og spesialisthelsetjenester. Prosjektet ledes av Psykologisk institutt i samarbeid med Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser. Vi har internasjonale samarbeidspartnere ved Yale, Stony Brook University og UC Davis Mind Institute i USA, Utrecht universitet i Nederland og University of New South Wales i Australia. Utenlandsopphold i løpet av PhD-perioden er mulig.

Ta kontakt med professor Krister Fjermestad (krister.fjermestad@psykologi.uio.no) for å få tilsendt prosjektbeskrivelse og ved eventuelle spørsmål om gjennomføring av prosjektet.

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år. Et fjerde år med 25% pliktarbeid (undervisning og studentveiledning) kan bli aktuelt, men dette vil avhenge av kandidatens kompetanse og instituttets behov.

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten allerede har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når tilsettingen bygger på tidligere tilsettingsforhold i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir 3 år.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside: https://www.sv.uio.no/forskning/phd/soknad-opptak/index.html

Kvalifikasjonskrav og personlige kvalifikasjoner

  • Den som blir tilsatt må være cand. psychol. eller ha en tilsvarende utdanning som gir autorisasjon som psykolog i Norge. I samsvar med planen for rekrutteringsprosjektet vil søkere som har fullført mer enn to år av spesialistopplæringen på tidspunktet for utlysningen, ikke være aktuelle.
  • Kandidaten må beherske norsk eller annet skandinavisk språk flytende.
  • Erfaring med SPSS eller andre statistikkprogrammer er en fordel.
  • Erfaring med klinisk arbeid innenfor nevroutviklingsforstyrrelser er en fordel
  • Gode evner til samarbeid – særlig med klinisk personale og pasienter - og til å inngå i faglige fellesskap.
  • Søkerne må tilfredsstille kravene til opptak på PhD-programmet ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Tildeling av stipend skjer i instituttstyret ved Psykologisk institutt etter en samlet vurdering av prosjektplan, plan for spesialistutdanning og avtale med Lovisenberg sykehus.

Vurderingen av søkerne baseres i første rekke på dokumenterte kvalifikasjoner og forutsetninger for å gjennomføre prosjektet i samsvar med kriteriene for opptak til PhD-programmet. Det vil bli gjennomført intervjuer i forbindelse med rekrutteringen til disse stillingene.

I henhold til gjeldende retningslinjer vil eventuell tid som forskningsassistent eller tilsetting i annen rekrutteringsstilling helt eller delvis bli trukket fra tilsettingstiden som stipendiat dersom søkerens forskningsarbeid som stipendiat vil være en direkte fortsettelse av tidligere utført arbeid i tilsvarende stilling, eller om tidligere utført arbeid eller forskerutdanning vil være faglig relevant for den aktuelle tilsettingen.

Det vises for øvrig til gjeldende forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS