Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat ved NORMENT

Søknadsfrist: 31.05.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og seks K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

En stilling som stipendiat er ledig ved SFF NORMENT Senter for psykoseforskning, Klinikk psykisk helse og avhengighet, Institutt for klinisk medisin. Arbeidssted er på Oslo universitetssykehus (Ullevål). Den aktuelle stillingen er finansiert av Norges forskningsråd og knyttet til senterets forskningsgruppe for forløp og behandlingsutfall, ledet av professor Ingrid Melle.

Mer om stillingen

Psykotiske lidelser oppstår i et komplisert samspill mellom genetiske og miljømessige risikofaktorer. Men hvilke faktorer påvirker behandlingsresultat og langtidsforløp? Hvor mange blir friske av schizofreni og bipolar lidelse? Ett av NORMENT senterets forskningsmål er å bedre prediksjonen på enkeltpasientnivå. Vi gjennomfører derfor en forløpsundersøkelse som vil bidra med nødvendig kunnskap på dette området. Stipendiaten som ansettes vil arbeide med sitt eget PhD prosjekt med primærfokus på utviklingsmønstre av kliniske symptomer ved schizofreni og bipolar lidelse. Stipendiaten inngår i et team med postdoktoral forsker (teamleder), prosjektkoordinator, to andre PhD stipendiater og en klinisk prosjektmedarbeider. Den som ansettes vil bidra til datainnsamling ved å utføre kliniske forskningsintervjuer av tidligere prosjektdeltakere, og arbeide med dataanalyser av allerede innsamlede data.

Stillingen er treårig. Etter ansettelse vil stipendiaten utarbeide en egen prosjektbeskrivelse sammen med veileder. Stipendiatstillinger er utdanningsstillinger og har fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Alle fakultetets stipendiater er forpliktet til å følge doktorgradsprogrammet ved Det medisinske fakultet med sikte på graden Phd.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.

Forskrift om tilsetting av stipendiater finner du på følgende lenke:

http://www.lovdata.no/for/sf/kd/td-20060131-0102-001.html

For informasjon om søknadsprosess og krav i forbindelse med søknad om opptak på Det medisinske fakultets PhD-program, vises det til følgende nettside: http://www.med.uio.no/forskning/phd/soknad-opptak/slik-soker-du/. Karakterkravet for opptak på PhD-programmet vil ikke gjelde søkere med norsk legeutdanning. Søkere med utdannelse fra utlandet, må som hovedregel tilfredsstille karakterkrav for at opptak skal kunne innvilges.

Kvalifikasjonskrav

  • Grunnutdanning i medisin eller psykologi (Cand.Med eller Cand.Psychol)
  • Relevant erfaring fra klinisk psykiatrisk virksomhet er ønskelig.
  • Forskningserfaring og/eller interesse for statistiske analyser er en fordel.
  • Personlig og faglig egnethet vektlegges sterkt.
  • Vi forutsetter at søkere behersker et skandinavisk språk både muntlig og skriftlig.

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknadene vil søkernes faglige og personlige egnethet for stillingen samt forutsetninger for å gjennomføre prosjektet vektlegges. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Vi tilbyr

  • landets største forskningsmiljø innen psykiske lidelser
  • et hyggelig og utfordrende arbeidsmiljø
  • pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • stilling i en IA-virksomhet
  • gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden
  • lønn 449 400 – 505 800 avhengig av kompetanse

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS