Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat ved NORMENT (Institutt for klinisk medisin)

Søknadsfrist 10.03.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og seks K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

En stilling som stipendiat er ledig ved NORMENT K.G. Jebsen Senter for psykoseforskning, Klinikk psykisk helse og avhengighet. Stillingen er knyttet til Institutt for klinisk medisin, UiO, med arbeidssted på Oslo universitetssykehus (Ullevål).

Den som tilsettes skal bidra til å gjennomføre den kliniske translasjonsforskningen i senteret og dette gjenspeiles i stillingsinnholdet som inkluderer kliniske pasientintervjuer og undersøkelser. Det forventes at stipendiaten skal være involvert i translasjonsgruppens prosjektområder, som inkluderer immun-mekanismer, miljø- og genetiske faktorer, og effekt og bivirkninger av medisiner, med fokus på «persontilpasset» behandling innen psykisk helsevesen. Prosjektet vil også benytte vår store database og gimulighet til unike studier av sammenheng mellom behandling og kliniske kjennetegn, nevropsykologisk profil samt biologiske markører slik som genetiske eller hjerne MRI data.

Vi har også prosjekter som involverer stamceller. Søker må i samarbeid med sin veileder legge fram et forskningsprosjekt. Prosjektbeskrivelsen må inkludere tema, problemstillinger,valg av teori og metode og tidsplan for studiet. Det forutsettes at prosjektet ligger innenfor NORMENTs forskningsprogram. Utkast til forskningsprosjekt kan vedlegges søknad, eller legges frem i etterkant av ansettelse

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden.

Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Stipendiatstillinger er utdanningsstillinger og har fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Alle fakultetets stipendiater er forpliktet til åfølge doktorgradsprogrammet ved Det medisinske fakultet med sikte på graden ph.d. Forskrift om tilsetting av stipendiater finnes på følgendeadresse:

http://www.lovdata.no/for/sf/kd/td-20060131-0102-001.html

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside:

https://www.med.uio.no/forskning/phd/

Kvalifikasjonskrav

  • Fullført og bestått mastergrad, eller tilsvarende (Cand.Med), innenfor klinisk grunnutdanning
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)
  • Interesse og motivasjon for forskning på psykiske lidelser
  • Klinisk erfaring vektlegges og erfaring fra utredning og behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser er en fordel
  • Ved vurdering av søknadene vil søkernes faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet vektlegges
  • Personlig egnethet

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 449 400 til kr 497 000 avhengig av kompetanse, i stilling som stipendiat (stillingskode 1017)
  • landets største forskningsmiljø innen psykiske lidelser
  • et hyggelig og utfordrende arbeidsmiljø
  • pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • eventuelle faglige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen.

Kontaktinformasjon

Ved spørsmål om søknadsprosessen: Seniorrådgiver Kine Yttersian, tlf. 22859226, e-post: kine.yttersian@medisin.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS