Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat tilknyttet "Tvillingsundersøkelsen Ungdom"

Søknadsfrist: 20.10.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag. Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 75 faste vitenskapelig ansatte, ca. 70 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Psykologisk institutt har ledig stilling som PhD-stipendiat ved Avdeling for helse-, utviklings- og personlighetspsykologi (HUP). Stillingen er tilknyttet forskningsprosjektet "Tvillingundersøkelsen Ungdom" ledet av professor Trine Waaktaar. Prosjektet har som siktemål å undersøke betydningen av genetiske og miljømessige faktorer for utviklingen av personlighet, psykisk helse og motstandskraft mot psykososiale belastninger. Denne stipendiaten skal særlig studere hvorvidt livshendelser og påkjenninger påvirker utviklingen av personlighet, og psykiske vansker.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år. Et fjerde år med 25 % pliktarbeid i form av undervisning og veiledning kan vurderes, men dette vil avhenge av kandidatens kompetanse og instituttets behov.

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten allerede har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når tilsettingen bygger på tidligere tilsettingsforhold i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir 3 år.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside:

https://www.sv.uio.no/forskning/phd/soknad-opptak/index.html

Kvalifikasjonskrav

  • Fullført og bestått mastergrad i psykologi, eller Cand.Psychol eksamen, eller tilsvarende utdanning.
  • Kandidater som avslutter studiet høsten 2019 kan søke. Avslutningsvitnemål må da ettersendes.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk).
  • Personlig egnethet og evne til å inngå i faglig fellesskap vil bli vektlagt.Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Ved vurdering av søknadene blir det lagt vekt på søkernes kvalifikasjoner for vitenskapelig arbeid innenfor atferdsgenetikk. Det er ønskelig med erfaring med å håndtere tvilling-data, arbeide med modeller innenfor tvilling-design, og særlig vil kjennskap til forskning innenfor området livshendelser og påkjenninger i et tvilling-forsknings perspektiv bli lagt vekt på.

Evaluering av søknaden

Vurderingen av søkerne baseres i første rekke på hvorvidt vedkommende har kompetanse innenfor de områder som er skissert ovenfor. Det forutsettes at stipendiaten deltar i instituttets forskerutdanning og blir opptatt ved PhD- programmet ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Det vises forøvrig til Forskrift om ansettelsesvilkår for stilling som stipendiat ved UiO:

http://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2006-01-31-102

Vi tilbyr

  • Gode arbeidsforhold i et akademisk miljø med internasjonale samarbeidspartnere
  • Lønn fra kr. 479 600 til kr. 523 200 avhengig av kompetanse, i stilling som stipendiat (SKO 1017)
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål (om vitnemål foreligger) og eventuelle attester
  • Eventuell publikasjonsliste og faglige arbeider som søkeren ønsker at skal tas med i vurderingen til evalueringskomiteen

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Prosjektleder Trine Waaktaar, trine.waaktaar@psykologi.uio.no
  • Kontorsjef Birgitte Bøgh-Olsen, birgitte.bogh-olsen@psykologi.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS