Stilling:

Stipendiat, NumLit

Søknadsfrist 01.08.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for pedagogikk (IPED) ble opprettet i 1938 og er ett av tre institutter ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Forskningen bygger på tradisjoner fra både samfunnsvitenskap og humaniora og instituttet ivaretar derfor en stor faglig bredde. IPED har i dag ca. 100 ansatte, fordelt på ca. 49 fast vitenskapelig ansatte, 35 stipendiater og 16 teknisk/administrativt ansatte. Instituttet har ca. 900 studenter.

Om stillingen

Institutt for pedagogikk har ledig stilling som stipendiat for en periode på 4 år i det NFR finansierte prosjektet: Development of numeracy and literacy: Influence from cognitive skills, social background and gender (NumLit). Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Institutt for spesialpedagogikk og stipendiaten vil være tilknyttet en ny forskergruppe som skal se på sammenhengen mellom lesing, språk og matematikkferdigheter i kontekst.

NumLit-prosjektet fokuserer på å undersøke kausale hypoteser i relasjon til to av skolens kjernekompetanser: lese/språkferdigheter og numeriske ferdigheter. I dette prosjektet vil vi undersøke utviklingen av disse ferdighetene og hvordan utviklingen blir påvirket av sosial bakgrunn og kjønn. Som en del av prosjektet inngår det en longitudinell observasjonsstudie hvor vi skal følge ca. 300 barn over flere år. Hovedformålet med stillingen vil være å skrive en doktorgradsavhandling på data hentet fra denne delen av prosjektet. Primært søker vi en person som vil fokusere på utvikling av språk/lesekompetanse til denne stillingen, men kunnskaper om numeriske ferdigheter vil kunne veie positivt. Aktuelle kandidater må også påberegne en kvantitativ tilnærming til doktorgradsarbeidet, så interesse eller erfaringer for/med kvantitative analyser vil være en fordel. Hvis det ikke melder seg kvalifiserte kandidater som fokuserer på utvikling av språk- og leseferdigheter vil kandidater som fokuserer på utvikling av numeriske ferdigheter være aktuelle.

En viktig del av arbeidet vil være å administrere forskningsassistenter og å delta i innhentingen av testdata fra barn i barneskolealder en gang i året. Dette innebærer både at aktuelle kandidater bør inneha noe testkompetanse og å måtte kunne beherske norsk godt nok til å kunne teste barns lese- og språkferdigheter.

Søkere må skrive en prosjektbeskrivelse som er godt forankret innenfor rammene av NumLit prosjektet (5-10 sider). Mer informasjon om NumLit prosjektet og stillingen kan fås ved å kontakte prosjektleder Arne Lervåg a.o.lervag@iped.uio.no Informasjon om prosjektet finnes her.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på 4 år med 25 % pliktarbeid ved Institutt for pedagogikk. Pliktarbeidet vil bestå blant annet av undervisning, sensurering etc.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.

Kvalifikasjonskrav

  • Fullført og bestått mastergrad, eller tilsvarende, innenfor aktuelle fagområder. Minimumskarakter B (ECTS karakterskala), eller tilsvarende på mastergraden. Mastergraden må inkludere en oppgave på minimum 30 studiepoeng.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk
  • Ved vurdering av søknadene vil det videre bli lagt vekt på både kvaliteten på prosjektbeskrivelsen og på prosjektbeskrivelsens samsvar med forskerprosjektet

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på:

  • Søkernes faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen
  • Evne til samarbeid

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 442 400 til kr 497 000 avhengig av kompetanse i stilling som stipendiat (stillingskode 1017)
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan (5-10 sider) Se veiledning.
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Arne Lervåg, tlf: 22844701, e-post: a.o.lervag@iped.uio.no
  • Professor Monica Melby-Lervåg, tlf: 22858138, e-post: monica.melby-lervag@isp.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS