Stilling:

Stipendiat innen helsefag

Søknadsfrist 15.08.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Om stillingen

Avdeling for helsefag, Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo har ledig stilling som stipendiat for en periode 3 år innen helsefag.

Den utlyste stillingen er finansiert av Det medisinske fakultet, og vil bidra til å styrke forskningen på muskelskjelettplager ved avdelingen. Stipendiaten skal arbeide med prosjektet ”Function and disability among patients with musculoskeletal disorders”. Prosjektet er tilknyttet forskningsområdet «Kropp og Funksjon» og er en videreføring av flere tidligere prosjekter ved avdeling for helsefag. Prosjektet er nært relatert til forskningsprogrammet FYSIOPRIM. Data som er samlet inn fra pasienter hos fysioterapeuter i primærhelsetjenesten, gjennom FYSIOPRIM, er tenkt benyttet som en del av det aktuelle doktorgradsprosjektet. I tillegg skal det benyttes allerede innsamlede data fra helseregistre. Det er utarbeidet en prosjektbeskrivelse og denne kan fås ved henvendelse til Hilde Stendal Robinson. Det inngår ingen egen datainnsamling i prosjektet. Stipendiaten skal i samarbeid med veilederne planlegge de vitenskapelige publikasjonene, gjennomføre sammenstilling av data, analysere datamaterialet samt utarbeide publikasjonene. I tillegg til avhandlingsarbeidet skal også de formelle kravene til en PhD grad gjennomføres. Det forventes også at stipendiaten tar aktivt del i fagmiljøet og bidrar til å utvikle dette gjennom deltagelse i fellesarrangementer som fagseminarer, sosiale arrangementer etc. ved avdelingen.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år.

Opptak til doktorgradsprogrammet ved Det medisinske fakultet er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se nettside:

https://www.med.uio.no/forskning/phd/

Det er ønskelig med tiltredelse i stillingen 1. januar 2019.

Kvalifikasjonskrav

  • Fullført og bestått mastergrad (120 studiepoeng) minimumskarakter B (ECTS karakterskala) eller tilsvarende innenfor helsefag eller annet relevant fag. Mastergraden må inkludere en oppgave minimum 30 studiepoeng.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)
  • Søker bør ha kjennskap til norsk helsetjeneste, medisinske og helsefaglige problemstillinger
  • Søker bør ha erfaring med kvantitative forskningsmetoder
  • Det vil også bli lagt vekt på kunnskap og forskererfaring fra relevante områder

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet. Det er ønskelig med kunnskap om statistikk og metode og det er en fordel med kjennskap til, og erfaring med, bruk av statistikkprogram og registerforskning. Vi er interessert i kvalifiserte og motiverte søkere og det forventes at kandidaten kan jobbe selvstendig og har gode samarbeidsevner.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr. 449 400 til kr. 497 000 avhengig av kompetanse, i stilling som stipendiat (stillingskode 1017)
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger
  • kompetanseutvikling i et stimulerende, tverrfaglig, akademisk miljø

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Førsteamanuensis Hilde Stendal Robinson, tlf: 22 84 53 94 / 90 60 70 81
  • Rådgiver Susan Rockwell (v/spørsmål om innlegging av søknad/CV), 22 85 05 07

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS