Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Klinisk stipendiat ved Hjertemedisinsk avdeling

Søknadsfrist: 12.08.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og seks K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Institutt for klinisk medisin, Medisinsk klinikk, Hjertemedisinsk avdeling har ledig stilling som klinisk stipendiat for en periode på fem år. Arbeidssted er Oslo universitetssykehus, Ullevål. Stillingen er ledig fra 15.august 2019.

Vi søker en motivert medarbeider til et stimulerende akademisk miljø. Stillingen omfatter forskerutdanning tilsvarende tre år (60 % av stillingen) parallelt med undervisningsarbeid tilsvarende 2 år (40 %).

Mer om stillingen

Undervisningsoppgavene til den kliniske stipendiaten (SKO 1378) vil i hovedsak bestå av smågruppeundervisning av medisinstudenter innen hjertesykdommer, propedeutikk, kardiologisk ultralyd samt journalretting. Den kliniske stipendiaten vil også kunne få oppgaver i forbindelse med planlegging og avvikling av eksamen.

Merk at undervisningsoppgavene vil kunne endres i henhold til det aktuelle behov til enhver tid.

Søkeren skal knytte seg til et forskningsprosjekt forankret ved Hjertemedisinsk avdeling og skal fortrinnsvis være innen et av avdelingens hovedforskningsfelt: klinisk hjerteforskning medvekt på akutt og kronisk iskemisk hjertesykdom, akutt og kronisk hjertesvikt, kardiovaskulære markører, antitrombotisk behandling og arytmier.

Avdelingen vil være behjelpelig med prosjekter og/eller med å finne egnet veileder. Det kan etter avtale samarbeides på tvers av avdelinger/klinikker eller med andre institusjoner.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat.

Alle kliniske stipendiater ved Det medisinske fakultetet er forpliktet til å følge doktorgradsprogrammet for graden ph.d.

Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Ved en ansettelse i stillingen må man uansett, i samarbeid med sin(e) veileder(e), innen tre måneder etter oppstart i stillingen, ha utarbeidet en fullstendig prosjektbeskrivelse som skal være godkjent og vedlegges søknad om opptak på doktorgradsprogrammet.

For mer informasjon, se nettside:

http://www.med.uio.no/forskning/phd/soknad-opptak/slik-soker-du/

Kvalifikasjonskrav

  • Stillingen kan søkes av personer med medisinsk embetseksamen og norsk autorisasjon
  • Karakterkrav for opptak på PhD-programmet vil ikke gjelde søkere med norsk legeutdanning. Søkere med utdannelse fra utlandet, må som hovedregel tilfredsstille karakterkrav for at opptak skal kunne innvilges.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)
  • Det er nødvendig med god kjennskap til norsk helsevesen
  • Personlig egnethet til både forskning og undervisningsoppgaver vil vektlegges
  • Klinisk erfaring fra hjertemedisin og/eller indremedisin vil vektlegges ved tilsetting
  • Erfaring i hjerte-ultralyd kan tillegges vekt ved tilsetting.
  • Erfaring fra undervisnings- og/eller forskningsarbeid kan tillegges vekt ved tilsetting

Fleksibilitet og problemløsende holdning er viktig.

Undervisningsspråket er norsk, og det er derfor en forutsetning at man kan undervise på norsk eller annet skandinavisk språk

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på søkerens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både undervisningen, forskerutdanningen og forskningsprosjektet.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr. 523 200 til kr. 605 500 avhengig av kompetanse, i stilling som stipendiat i stillingskode 1378
  • doktorgradsutdanning i stimulerende forsknings- og arbeidsmiljø
  • stilling i en IA-virksomhet
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Eventuelt utkast til prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Tittel: Professor Sigrun Halvorsen, avdelingsleder ved Hjertemedisinsk avdeling, sigrun.halvorsen@medisin.uio.no, tlf 22 11 91 01

Tittel: Administrativ koordinator, Maria K. Foss, m.k.h.foss@medisin.uio.no, tlf 454 25 649

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS