Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Seniorrådgiver HMSB

Søknadsfrist: 12.08.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er ett av landets største kulturhistoriske museer, og er et forskningsintensivt museum og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene samt et runearkiv.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Kulturhistorisk museum har en ledig fast stilling som seniorrådgiver (SKO 1364) for helse, miljø, sikkerhet og beredskap (HMSB) med arbeidssted sentralt i Oslo (Tullinløkka).

Kulturhistorisk museum (KHM) er Norges mest besøkte museum og vi er i stadig vekst. Vi har over 600.000 besøkende i året, hvorav over 500.000 besøkende på Vikingskipshuset på Bygdøy. Store besøkstall setter store krav til sikkerhet og beredskap både for samlinger, ansatte og publikum. Vi har store utviklingsprosjekter, forskningslaboratorier og mange ansatte på feltarbeid, noe som krever god HMS-oppfølging. På Bygdøy skal vi bygge et nytt museum for vikingtid og på Tullinløkka foregår en større rehabilitering av Historisk museum, som er et av Norges fremste praktbygg i jugendstil. Samtidig skjer det en total fornying av museets utstillinger og flytting av over en million gjenstander fra sentrum til Økern.

Våre ansatte er spredt på flere bygg: tre bygg på Tullinløkka i sentrum, på Økern (magasiner) og på Vikingskipshuset. Det gjør arbeid med HMSB utfordrende og stiller store krav til systematikk, gode planer, oppfølging og øvelser. Vi ser etter en selvstendig, initiativrik og strukturert person med spesialkompetanse på HMSB. Du har et engasjement for å fremme og følge opp HMS-arbeidet med mål om å skape trygge og sikre arbeidsplasser og publikumslokaler. Reisevirksomhet mellom de ulike arbeidsstedene i Oslo må påregnes.

KHM er en del av Universitetet i Oslo (UiO) og har et sentralt fagmiljø innen HMSB. Du vil derfor ha større fagmiljø å støtte deg på og samarbeide med i arbeidet og du vil delta i faglig nettverk med alle HMS-rådgivere på UiO. Du vil også få en viktig rolle i å koordinere eiendomssaker og samarbeide med universitetets eiendomsavdeling. Stillingen vil videre innebære nært samarbeid med museumsledelsen, KHMs ledere, bedriftshelsetjenesten og vernelinjen.

Stillingen er nyopprettet og plassert i enhet for HR og HMSB med HR-sjefen som nærmeste overordnede. Enheten har 8 ansatte og det overordnede ansvaret for arbeidsmiljø-, ledelse- og organisasjonsutvikling, personalforvaltning og -drift, medbestemmelse og samarbeid med tillitsvalgte/ vernelinjen, helse, miljø, sikkerhet og beredskap. Museet har to stillinger innen HMSB og eiendomsforvaltning. Stillingen inneholder både utviklingsoppgaver og operative oppgaver.

Arbeidsoppgaver

HMS- koordinator - bistå leder med å ivareta sitt HMS-ansvar og påse at alle oppgaver i det systematiske HMS-arbeidet ivaretas på tilfredsstillende måte:

  • Fungere som rådgiver for ledelsen i HMS-spørsmål.
  • Bistå ledelsen i utøvelsen av det systematiske HMS-arbeidet (koordinere, etablere, utvikle og kvalitetssikre dette arbeidet)
  • Utarbeide HMS-rutiner, gjennomføre risikoanalyser, vernerunder og avviksbehandling.
  • Sørge for at det systematiske HMS-arbeidet planlegges og dokumenteres i henhold til UiOs HMS-system.
  • Bistå i kompetanseutvikling (innhente kurs fra UiO sentralt eller andre)
  • Rapportere til ledelsen og holde ledelsen løpende informert om vesentlige forhold som angår arbeidet med HMS.
  • Gjennomføre tilsyn og kontroll med at det systematiske HMS-arbeidet fungerer etter hensikten.
  • Planlegge, forberede saker til og følge opp lokalt arbeidsmiljøutvalg (LAMU)
  • Planlegge og koordinere årlig HMS-dag

Beredskapskoordinator - bistå øverste leder ved museet med å påse at alle oppgaver i det systematiske sikkerhets- og beredskapsarbeidet ivaretas på tilfredsstillende måte. Arbeidet består i å koordinere, etablere, utvikle, og kvalitetssikre det systematiske sikkerhets- og beredskapsarbeidet:

  • Utarbeidelse, oppdatering og oppfølging av ROS-analyser.
  • Utarbeidelse og oppdatering av beredskapsplanverk.
  • Planlegging, gjennomføring og evaluering av årlige beredskapsøvelser

Eiendomskoordinator - ansvarlig for oppfølging av drift og forvaltning av bygningene. Museets kontaktperson i forhold til Eiendomsavdelingen på UiO i saker som omhandler bygningene, f.eks. ekstraordinære forhold ved vanlig drift, flytteprosesser og rehabilitering:

  • Ansvarlig for innmelding og oppfølging av byggesaker
  • Prosjektkoordinator for KHM i større byggesaker

Kvalifikasjonskrav

  • Relevant utdanning fra universitet eller høyskole, på masternivå.
  • Minimum tre års erfaring med tilsvarende oppgaver som ligger til stillingen
  • God kjennskap til statlig lovverk og regelverk innen helse, miljø, sikkerhet og beredskap
  • Erfaring og gode referanser fra prosjekt-/ prosessledelse (f.eks lede prosesser med å gjennomføre risikoanalyser, medarbeiderundersøkelser e.l)
  • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne og presentasjonsevne

Ønskelig kompetanse/erfaring

  • Erfaring fra tilsvarende stilling i offentlig sektor vil bli vektlagt
  • Gode referanser fra veiledning- og opplæringsoppgaver er en fordel

I tillegg krever at stillingen at du

Du tar gjerne initiativ og evner å se ulike perspektiver og løsninger. Du ser sammenheng og helhet, er god til å planlegge og har stor gjennomføringsevne. Du er analytisk og strategisk med gode kommunikasjonsevner. Du er lett å samarbeide med, arbeider strukturert og skaper gode relasjoner. Du er selvstendig og trives med individrettede oppgaver. Du kan også ta utfordringer som å formidle til større grupper. Du er trygg, etterrettelig og tillitsvekkende.

Vi tilbyr

  • en spennende stilling med varierte oppgaver i et arbeidsmiljø med høy kompetanse
  • lønn som seniorrådgiver (kode 1364) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 594 400,- til 723 200,- avhengig av kompetanse og erfaring
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • relevante vitnemål og attester

Søkere som inviteres til intervju vil bli bedt om 2-3 referanser.

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • HR-sjef Stina Mosling, tlf. +47-93201514

For spørsmål knyttet til elektronisk søknad: Rådgiver Marit Gamst Markussen, tlf. +47-22859758

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS