Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Personalrådgiver (Institutt for klinisk medisin)

Søknadsfrist 31.01.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Institutt for klinisk medisin er det ledig fast stilling som personalrådgiver (rådgiver SKO 1434). Personalseksjonen består av 8 medarbeidere og inngår i instituttadministrasjonen. Seksjonens arbeidsoppgaver er varierte og spenner over hele fagområdet personalforvaltning, HR og HMS.

Arbeidsoppgaver

Personalrådgiverens hovedoppgave er operasjonell HR og saksbehandling med fokus på ansettelsesprosesser, særlig vekt på vitenskapelige stillinger, ulike typer midlertidige kontrakter og prosjektansettelser, samt lederstøtte innen HR og personalledelse. Den som ansettes vil bli fast kontaktpunkt overfor en eller flere av våre enheter ved universitetssykehusene og vil håndtere alle typer personalsaker overfor de aktuelle enhetene. Vedkommende skal videre være en tilgjengelig HR-rådgiver for linjeledere med personalansvar når det kommer til rekruttering og medarbeideroppfølging, spørsmål om lønnsfastsettelse/kompensasjon, sykefraværsoppfølging, arbeidsrettslige spørsmål, konflikthåndtering, omstilling og andre HR-faglige tema.

Kvalifikasjonskrav

  • Relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelornivå, gjerne med HRM, personalutvikling, organisasjonsfag eller arbeidsjus i fagkretsen. Særskilt relevant realkompetanse kan kompensere for deler av utdanningskravet.
  • Bred relevant erfaring fra HR og personalarbeid i offentlig virksomhet eller universitets- og høyskolesektoren.
  • Erfaring fra lederstøtte og rådgivning til ledere i HR-saker.
  • Solid kunnskap om lov- og avtaleverk innen HR og personalforvaltning. Særlig kunnskap om statlig regelverk og særlovgivning for UH-sektoren vil bli vektlagt.
  • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk
  • Generelt god IT-forståelse og erfaring med MS Office.
  • Vi benytter SAP HR, ePhorte saksbehandlingssystem og Jobbnorge rekrutteringssystem. Erfaring med disse systemene vil telle positivt.

Personlige egenskaper

Vi søker en selvgående, løsningsorientert og initiativrik HR fagperson som kan jobbe selvstendig med et bredt spekter av personalfaglige oppgaver i en kompleks organisasjon i grenseflaten mellom universitet og helseforetak. En viktig egenskap er evnen til å holde oversikt og prioritere i en hektisk hverdag. Du må være ryddig ansvarsbevisst, rask og nøyaktig, og ha en utpreget serviceinnstilling. Det er nødvendig med gode samarbeidsevner, og du må kunne kommunisere tydelig med ulike målgrupper. Personlig egnethet vil bli tillagt betydelig vekt ved utvelgelsen.

Vi tilbyr

  • En variert stilling i et hyggelig arbeidsmiljø.
  • Lønn som rådgiver SKO 1434 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 544 400 og kr 597 400, avhengig av kompetanse og ansiennitet
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden
  • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

Stillingen søkes elektronisk via UiOs rekrutteringssystem Jobbnorge og følgende vedlegg skal legges ved den elektronsike søknaden:

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Når du søker bør du ha søknadsbrev og CV klar for opplasting som vedlegg.

Vi planlegger å gjennomføre intervjuer medio februar. Aktuelle kandidater vil høre fra oss. Vi ber alle som kommer til intervju om å ta med seg originale vitnemål og attester for kvalitetssikring.

Andre opplysninger

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS