Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Universitetslektor i klinisk psykologi

Søknadsfrist 24.01.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag.


Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 75 faste vitenskapelig ansatte, ca. 70 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Psykologisk institutt lyses det ut stilling som Universitetslektor (SKO1009). Stillingen vil være en del av Avdeling for klinikk, praksis og klinisk ferdighetstrening og ha følgende ansvarsområder:

1. Være praksiskoordinator for praksis-elementene i profesjonsutdanningen i psykologi. Dette innebærer å være praksisstedene sin kontakt på universitetet i forbindelse med studenters første- og andrelinjepraksis. Opplæring og oppfølging av veiledere vil også være en viktig del av stillingen.

2. Administrativt arbeid og undervisningsoppdrag i forbindelse med kvalifiseringstiltak for ELTE-studenter (Eötvös Loránd University (ELTE)

3. Ordinær ferdighetsopplæring og undervisning på kliniske emner som praktikum

4. Bidra faglig og administrativt inn i drift av vår internklinikk. Ved Internklinikken får studentene prøve seg i reell behandling av voksne pasienter.

Det legges opp til at den som får stillingen skal kunne fungere som stedfortreder for klinikkleder.

Det vil legges til rette for faglig utvikling i stillingen og det vil være mulighet for å søke om utviklingstermin, etter gjeldende retningslinjer for opptjening.

Nødvendige kvalifikasjoner

  • Inneha godkjenning som spesialist i klinisk psykologi: fordypning barn eller voksen, i samsvar med reglementet til Norsk Psykologforening
  • Veiledningserfaring
  • Erfaring med skikketshetsarbeid/vurdering
  • Erfaring med lederoppgaver og kvalitetsarbeid
  • Erfaring med undervisning på universitets-/spesialistnivå
  • Gode samarbeidsevner og erfaring med samhandling
  • Beherske norsk eller et annet skandinavisk språk flytende

Ønskede kvalifikasjoner

  • Administrativ erfaring
  • Erfaring fra offentlig psykisk helsevern
  • Erfaring med skriftlig og muntlig formidling
  • Personlige egenskaper vil bli vektlagt

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål og attester
  • Ev. publikasjonsliste

Søknaden må inneholde fullstendige opplysninger om utdanning, arbeidserfaring, kompetanse, administrativ erfaring og eventuell annen kvalifiserende virksomhet

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

I vurderingen av søkerne vil det blir lagt vekt på faglig bakgrunn, motivasjon for å søke stillingen og personlige egenskaper for stillingen. Det forutsettes at søkerne behersker norsk, skriftlig og muntling.

Det vil bli benyttet intervju i tilsettingsprosessen, og aktuelle søkere kan bli bedt om å holde prøveforelesning.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Avdeling for klinikk, praksis og klinisk ferdighetstrening: Inger Selvaag, tlf.: 22 84 50 71, e-post: inger.selvaag@psykologi.uio.no
  • Kontorsjef: Birgitte Bøgh-Olsen, tlf.: 22 84 5104, e-post: birgitte.bogh-olsen@psykologi.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS